رييس‌جمهور گفت: قبول دارم كه دولت نهم از ظرفيت رسانه‌ها به نحو احسن استفاده نكرده و بايد اين امر را جبران كند. شايد به دليل وقت كم يا نداشتن سليقه از اين فرصت‌ها استفاده نكرده ولي در كل اذعان دارم كه دولت در استفاده از ظرفيت رسانه‌ها موفق نبوده است. 

دكتر «محمود احمدي‌نژاد» عصر روز سه‌شنبه در ديدار تعدادي از اصحاب قلم و فرهنگ با شنيدن دغدغه‌هاي آن‌ها در ارتباط با حوزه‌هاي كاري‌شان افزود: معتقدم ما به عرصه‌ي جديدي وارد شده‌ايم و بايد برنامه‌هاي خود را بر اساس تغيير و تحولات رخ داده تنظيم كنيم.

وي تصريح كرد كه ايران منشاء و كانون تحولات بزرگ است.

رييس‌جمهور در ادامه و در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به اهميت نقش هنرمندان در جامعه گفت: هنرمندان در حال حاضر نقش و رسالت بزرگي را بر عهده دارند؛ در حال حاضر چشم جهانيان به هنرمندان ماست.

احمدي‌نژاد هم‌چنين با بيان اين‌كه هنرمندان در تبيين هويت، آرمان، پيشرفت و تعالي يك كشور نقش سازنده‌اي دارند، اظهار داشت: تقريبا بسياري از كشورها چشم به ما دوخته‌اند؛ آن‌ها از ما الگو مي‌خواهند، آن‌ها به ما مي‌گويند كه بايستيد و مقاومت كنيد. در كلمه‌ي ايستادني كه آن‌ها به كار مي‌برند، هزاران معني و مفهوم نهفته است. در حال حاضر تقريبا تمامي ملت‌ها از ما مي‌خواهند كه به آن‌ها الگو بدهيم و بگوييم چه‌كار كنند.

رييس‌جمهور ادامه داد: برآوردن مطالبات ملت‌ها وظيفه‌ي ماست. ما انسان هستيم و مسلمان و بايد به اين نيازها پاسخ دهيم.

وي تصريح كرد: در حال حاضر افق وسيعي در برابر ماست، البته مشكلاتي هست ولي مي‌توان اين مشكلات را رفع كرد.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به دغدغه‌هاي هنرمندان گفت: در اين جلسه آقاي راد از تئاتر و مشكلات آن گفتند. آقاي جوزاني از سينما و مشكلات آن. آقاي شريعتمداري در مورد روزنامه‌ها و مطبوعات. من معتقدم ما بايد در اين عرصه‌ها حرف اول را بزنيم؛ البته امكانات نيز لازم است و دولت وظيفه دارد تا آن‌جا كه مي‌تواند اين امكانات را فراهم كند.

وي خاطرنشان كرد: انسان‌ها طبيعتا تمايل به توقف دارند و دست‌هايي هست كه مي‌خواهد ما را محصور كند، ولي معتقدم استعداد، توانمندي و انرژي‌اي كه در اين سرزمين وجود دارد، مافوق نيازهاي كشور است.

رييس‌جمهور تاكيد كرد: هنرمندان در جامعه داراي منزلت زيادي هستند. حرف آن‌ها خريدار دارد؛ چراكه هميشه حرف آرماني و انقلابي داراي خريدار است. هنر در رشد و تعالي يك كشور مي‌تواند بسيار تاثيرگذار باشد. البته من منظورم هنري نيست كه براي فلان جشنواره كه تحت نظام سلطه است (كار مي‌كند)، البته همه‌ي جشنواره‌ها و همه‌ي فيلم‌ها اين‌گونه نيستند، ولي در نظر بگيريد كه مشخص است جايزه‌ي نوبل به چه كساني تعلق مي‌گيرد؛ اسحاق رابين و آريل شارون جايزه‌ي صلح نوبل دريافت مي‌كنند.

وي گفت: البته ما ممكن است نقدهايي به يكديگر داشته باشيم، ولي همه بايد برادرانه حرف‌هاي خود را بزنيم. ممكن است كه در اين حرف‌ها تندي هم وجود داشته باشد، ولي اصلاح مي‌شود. ممكن است دو برادر داد بكشند، ولي براي يكديگر جان نيز بدهند، ما همه يك ماموريت داريم. ببينيد! من فضا را روشن مي‌بينم. البته محكم شدن پيچ و مهره‌ها در تمام امور زمان مي‌برد. وقتي كه ما مثلا مي‌خواهيم يك بندر بسازيم چند سالي طول مي‌كشد كه مجوز آن گرفته شود و اقدامات زيربنايي صورت بگيرد، ولي وقتي كليد اول زده مي‌شود، تمام امور به سرعت پيش مي‌رود، ديگر امور نيز اين‌چنين است.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از اظهارتش خاطرنشان كرد: هنرمند بايد شجاعت داشته باشد و به فضاي موجود خود راضي نباشد، دائم بايد به دنبال ايجاد وضعي جديدتر و بهتر باشد. هنرمندان بايد شجاعت، خلاقيت و لطافت داشته باشند.

پيش از سخنان رييس‌جمهور، كلهر نماينده‌ي رييس‌جمهور در شوراي عالي نظارت بر صدا و سيما، ايرج راد به عنوان نماينده‌ي هنرمندان تئاتر، استاد محمد سرير به عنوان نماينده‌ي موسيقي‌دانان، راضيه تجار به عنوان نويسنده، حسين شريعتمداري به عنوان نماينده‌ي خانه مطبوعات، مسعود جعفري جوزاني به عنوان نماينده‌ي سينماگران، مرتضي حيدري از ميان هنرمندان تجسمي، محمد نوري‌زاد و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سخناني ايراد كردند.

در اين مراسم تعدادي از اهالي هنر و قلم، مديران عامل برخي خبرگزاري‌ها و مديران مسوول برخي از روزنامه‌ها، از جمله ابوالقاسم طالبي فيلمساز، اميرحسين فردي نوسينده كودكان، جلال فياضي مديرعامل ايرنا، علي‌ صالح‌آبادي مديرمسوول روزنامه همبستگي، هادي مرزبان هنرمند تئاتر، عبدالحسين مختاباد مدرس موسيقي و خواننده، علي‌رضا قزوه شاعر، جهانگير الماسي بازيگر، محمود دعايي مديرمسوول روزنامه اطلاعات، رضا رهگذر نويسنده و مجري راديو، حسين انتظامي مديرمسوول همشهري، اشتهاردي مديرمسوول روزنامه ايران، پرويز اسماعيلي مديرعامل خبرگزاري مهر، فضايلي مديرعامل خبرگزاري فارس، مهدي چمران رييس شوراي شهر، غلامحسين الهام سخنگوي دولت، جواد شمقدري مشاور هنري رييس‌جمهور، جعفري جلوه معاون امور سينمايي و سمعي بصري وزير ارشاد، محسن پرويز معاون امور فرهنگي وزير ارشاد، پرويز كرمي مدير كل حوزه رياست وزارت ارشاد و... حضور داشتند.

در ادامه نماينده‌ي رييس‌جمهور در شوراي عالي نظارت بر صدا و سيما و امور رسانه‌ها از اصحاب قلم و فرهنگ خواست تا در بيان انتقادات، خودي و غيرخودي و منافع عمومي را رعايت كنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) «كلهر» در ابتدا در سخنان كوتاهي اظهار داشت: متاسفانه در اوايل انقلاب در جامعه‌ي ما اين سنت به وجود آمده بود كه عده‌اي مي‌آمدند و در محافل سياسي به تعريف و تمجيد مي‌پرداختند، ولي در محافل عمومي بدترين انتقادها را مطرح مي‌كردند و بد و بيراه مي‌گفتند، و متاسفانه اين فرهنگ ادامه پيدا كرد و اين اخلاق مشركانه و منافقانه روي برخي از اهل قلم و شايد تعداد كمي از هنرمندان تاثير گذاشت.

نماينده‌ي رييس‌جمهور در امور رسانه‌ها افزود: امام خميني(ره) اعتقاد داشتند كه بايد انتقاد كرد، ولي انتقاد را بايد در محفل خصوصي مطرح و در صحن عمومي، تاييد كرد.

وي گفت: متاسفانه برخي از دوستان به اين آفت آلوده شده‌اند، گرچه خوشبختانه هنرمندان بيشتر سلامت خود را حفظ كرده‌اند.

كلهر با بيان اين‌كه در حال حاضر هنرمندان كشور ما يك مشكل دارند و آن اين است كه نمي‌دانند انتقاداتشان را در كجا مطرح كنند، اظهار داشت: من در همين ارتباط به آقاي صفار هرندي(وزير ارشاد) توصيه كردم جايي را در وزارتخانه‌شان براي ثبت انتقادات هنرمندان در نظر بگيرند.

وي در بخش ديگري از اظهاراتش به اهميت نقش رسانه‌ها اشاره كرد و گفت: كار رسانه‌ها انتقاد كردن است، رسانه‌ها در صحن عمومي انتقاد مي‌كنند و روزي آنها به اين امر مي‌گذرد.

نماينده‌ي رييس‌جمهور در امور رسانه‌ها ادامه داد: ولي ما و رسانه‌ها يك خانواده هستيم و انتظارمان اين است كه آنها رعايت خودي و غيرخودي را بكنند و به منافع عمومي هم توجه كنند.

مديرمسوول روزنامه‌ي كيهان نيز در سخناني در اين ديدار بر اهميت تعامل دو طرفه بين دولت و رسانه‌ها تاكيد كرد.

به گزارش ايسنا «حسين شريعتمداري» به عنوان نماينده‌ي خانه مطبوعات و رسانه‌ها، گفت: اگرچه در صحنه‌ي سياسي كشور مطبوعات داراي سلايق مختلفي هستند، ولي وقتي پاي منافع ملي به ميان مي‌آيد، همه بر روي مسائل ملي اتفاق نظر دارند، البته استثناهايي نيز وجود دارد كه نمي‌توان آنها را ناديده گرفت، ولي در كليت رسانه‌هاي ما به منافع ملي توجه دارند.

وي با بيان اين‌كه تعامل دولت و رسانه‌ها بايد دوطرفه باشد، گفت: به هر حال دولت بايد توجه داشته باشد كه رسانه‌ها در پيشبرد افكار عمومي نقش بسزايي دارند و افكار عمومي هستند كه رفتار عمومي را مي‌سازند.

شريعتمداري گفت: در حال حاضر ديگر توپخانه و ماشين‌هاي جنگي كاربردي ندارند و اين رسانه‌ها هستند كه جاي توپخانه‌ها و وسايل جنگي را گرفته‌اند و مي‌توانند گلوله‌هاي آتشين يا توهم‌زا را شليك كنند.

شريعتمداري افزود: بدون تعارف ما وارد ميدان كارزار جديدي شده‌ايم و اين ميدان كارزار شوخي‌بردار نيست و بايد از تمام امكانات در اين ارتباط استفاده كرد.

مديرمسوول كيهان ادامه داد: رسانه‌هاي مكتوب با رسانه‌هاي ديداري تفاوت‌هايي دارند. خصوصيت رسانه‌هاي ديداري و شنيداري در اين است كه برد وسيع‌تري دارند ولي مطالبي كه مطرح مي‌كنند گذراست و مخاطب مجبور است خود را با آن‌ها هماهنگ كند. ولي در مورد رسانه‌هاي مكتوب اين‌چنين نيست؛ چراكه مخاطبان رسانه‌هاي مكتوب خود مي‌توانند رسانه‌شان را انتخاب كنند و در اين بابت مشكلي وجود ندارد.

وي گفت: بعضا توهماتي وجود دارد كه بايد اين توهمات را برطرف كرد و بايد همه در رفع اين توهمات تلاش كنند، رسانه‌ها نيز در اين ارتباط داراي نقش مهمي هستند.

مديرمسوول روزنامه‌ي كيهان افزود: براي مثال، كيهان اصلا اهل تعارف و غلو نيست و هرجا كه لازم ديده و به نظرش رسيده از اين دولت انتقاد كرده و انتظار نيز دارد كه دولت هم انتقادپذير باشد كه ان شاءالله هست؛ البته برخي در دولت چنين خصوصيتي را ندارند و انتقادپذير نيستند.

شريعتمداري ادامه داد: ما وارد يك فاز و مرحله‌ي جديدي شده‌ايم و در اين فاز بايد به رسانه‌ها توجه بيشتري كرد. بايد ارتباط رسانه‌ها با دولت و برعكس، دوطرفه باشد.

وي گفت: وظيفه‌ي خود مي‌دانيم از دولتي كه ادعاي مردمي بودن دارد و با مردم است، حمايت كنيم. اين وظيفه و تكليف ماست. حال كه چنين مسووليتي بر دوش اصحاب رسانه است، دولت محترم نيز بايد نقدپذير باشد.

مديرمسوول كيهان خاطرنشان كرد: رسانه‌ها بعضا در مورد نحوه‌ي تعامل دولت با رسانه‌ها انتقاداتي دارند و معتقدند كه بايد اين ارتباطات وسيع‌تر شود. مثلا وقتي وزير محترمي پديده‌ي گراني را بر گردن مطبوعات مي‌گذارد اين باعث گلايه مطبوعات مي‌شود. به همين دليل معتقديم كه بايد ارتباط رسانه‌ها با دولت دوطرفه و گسترش بيشتري پيدا كند؛ چراكه رسانه‌ها وسيله‌ي ارتباط دولت با مردم و برعكس هستند.

در ادامه محمد نوري‌زاد از نويسندگان مطبوعات و كارگردان با اشاره به عملكرد فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم ابراز عقيده كرد: آقاي صفارهرندي به عنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بسيار بسيار ضعيف عمل كردند و تيمي كه با ايشان همكاري مي‌كند بسيار ضعيف‌تر؛ {چنان‌كه} رييس‌جمهور چهار سال بعد وقتي پشت سرش را نگاه مي‌كند با يك وزارتخانه‌ي فشل و از كار افتاده روبه‌رو مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايسنا وي بيان اين‌كه در اين جلسه خيلي از دوستان تعارف كردند و خيلي از صحبت‌ها را مطرح نكردند، به سابقه‌ي دوستي خود با صفارهرندي اشاره كرد و افزود: من با آقاي صفار، دوستي ديرينه دارم و اگر ايشان بخواهد فرمانده سپاهي باشد، اولين كسي كه براي حضور در سپاه ايشان داوطلب فعاليت شود، من خواهم بود، ولي معتقدم كه عملكرد ايشان در وزارت فرهنگ و ارشاد بسيار ضعيف بوده است.

وي گفت: شنيده‌ام مجلس هفتم دارد در مورد وضعيت فرهنگ و هنر و سينما در دوره‌ي قبل - يعني دولت هشتم - تحقيق مي‌كند و موسيقي و سينما را زير سوال مي‌برد. سوال من از آقاي صفارهرندي و معاونانش اين است كه چرا در دوره‌ي اصول‌گرايي فيلم «كافه ترانزيت» به عنوان نماينده‌ي ايران در اسكار معرفي مي‌شود؛ فيلمي كه هيچ نسبتي با انقلاب ندارد.

نوري‌زاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: معتقدم بايد آقاي صفارهرندي يك سال پيش، جاذبه‌ي شيريني وزارت را بر كوهان شتر مي‌انداختند. به نظر من آقاي صفار هرندي مي‌تواند در سمت معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد موفق باشد. تاكيد كردم كه آقاي صفارهرندي يكي از قديمي‌ترين دوستان من است، ولي ايشان در كيهان نيز نشان دادند كه فرد ناموفقي هستند؛ به نحوي كه تيتراژ روزنامه‌ي كيهان از 250 هزار به 30 هزار تنزل پيدا كرد.

به گزارش ايسنا، در اين هنگام، حسين شريعتمداري مديرمسوول كيهان به نوري‌زاد گفت: در حال حاضر تيتراژ روزنامه‌ي كيهان 30 هزار تا نيست.

نوري‌زاد در ابتداي سخنان خود نيز گفت: آقاي رييس‌جمهور! سوالم اين است كه چرا بسياري از صندلي‌ها در اين جلسه خالي است؟ چرا نبايد جمع كثيري از هنرمندان در اين جلسه حضور داشته باشند؟ هنرمندان، انسان‌هاي فرهيخته و نويسندگاني كه مشتاق هستند دغدغه‌هاي خود را با رييس‌جمهور مطرح كنند.

نوري‌زاد هم‌چنين از رييس‌جمهور خواست كه از محمدكاظم انبارلويي به دليل مبارزه‌اش با فساد اقتصادي تقدير و تشكر شود.

به گزارش ايسنا، در اين جلسه هم‌چنين «ايرج راد» به عنوان نماينده‌ي اهالي تئاتر به بيان دغدغه‌هاي اين هنرمندان پرداخت و گفت: اگر هنرمندان انتقادي مي‌كنند اين انتقاد آن‌ها سازنده است.

وي هم‌چنين گفت: بودجه‌ي تئاتر و امكاناتش بسيار محدود است.

در اين جلسه هم‌چنين استاد سرير موسيقي‌دان با اشاره به اين‌كه بعد از انقلاب، موسيقي اصيل شكوفا شد، گفت: متاسفانه بعد از يك دوران رشد و شكوفايي، به دليل تاثيرات جامعه‌ي جهاني و سياست برخي از مسوولان فرهنگي، موسيقي ما تنزل پيدا كرد. متاسفانه مسوولان فرهنگي ما براي اين‌كه در برابر هجمه‌هاي جامعه جهاني بايستند، در ارتباط با موسيقي سياست‌هاي اشتباهي را اتخاذ كرده‌اند و يك نوع مقابله به وجود آمد.

وي در ادامه به تاسيس شوراي راهبردي موسيقي در وزارت فرهنگ و ارشاد اشاره كرد و گفت: اين يك اتفاق خوب و مثبت است و باعث مي‌شود كه نگاه ما به موسيقي يك نگاه چندجانبه باشد.

سرير گفت: ما بايد همه باور داشته باشيم كه موسيقي در رشد فكري جامعه و جوانان بسيار تاثيرگذار است.

به گزارش ايسنا، هم‌چنين در اين جلسه خانم «تجار» داستان‌نويس به نمايندگي از نويسندگان طي سخنان كوتاهي از رييس‌جمهور خواست كه وقتي را براي ملاقات خصوصي در اختيارش بگذارد.

هم‌چنين در اين جلسه، جعفري جوزاني به عنوان نماينده‌ي اهالي سينما از برخوردهايي كه بعضا با اهالي سينما و هنرمندان مي‌شود انتقاد كرد و گفت: اين سوال مطرح است كه چرا به اصحاب فرهنگ و هنر توجه نمي‌شود و با آن‌ها با تحقير برخورد مي‌شود.

وي خطاب به رييس‌جمهور گفت: آقاي رييس‌جمهور! من نيز مانند شما معلم هستم و يكي از خصوصيات‌ ما ذهن پرسش‌گر است، براي من نحوه‌ي برخورد با هنرمندان جاي سوال دارد. چرا هنرمندان براي اين‌كه بتوانند كوچك‌ترين وامي بگيرند، تحقير مي‌شوند؟.

وي گفت: متاسفانه در جامعه اين تصور وجود دارد كه اصحاب فرهنگ فقط مصرف‌كننده هستند؛ در حالي كه آن‌ها فقط مصرف‌كننده نيستند بلكه توليدكننده نيز هستند. آن‌ها فكر و انديشه توليد مي‌كنند.

هم‌چنين در اين جلسه، مرتضي حيدري به عنوان نماينده‌ي هنرمندان هنرهاي تجسمي از رييس‌جمهور خواست كه توجه بيشتري به هنرهاي اصيل اسلامي صورت گيرد.

صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز طي سخنان كوتاهي به هنرمندان حاضر در اين جلسه خوش‌آمد گ

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا