نشست خبرنگاران اصحاب رسانه استان با فرماندار مهریز
سوالات خبرنگاران و پاسخ های فرماندار مهریز


یزدفردا "سرویس خبر " خبرنگاریزدفردا "مهدی کیانی مقدم در نشستی در حاشیه بازدید خبرنگاران استان از پروژه های این شهرستان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران راجع به مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به یزد و سفرهای استانی رئیس جمهور عنوان داشت: در سفر اول هیات دولت به استان یزد 78 مصوبه شامل مهریز و 9 مصوبه خاص این شهرستان با اعتبار 58 میلیارد و 465 میلیون ریال به تصویب رسید که غالب پروژه ها 80 تا 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.


وی گفت: در سفر دوم نیز 89 مصوبه شامل مهریز و 12 مصوبه مختص این شهرستان با اعتبار 46 میلیارد و 619 میلیون ریال مصوب شد که به جز تعداد معدودی بقیه از 40 تا 100 درصد پیشرفت داشته اند.


وی مصوبات این شهرستان در سفر مقام معظم رهبری را 53 مصوبه معرفی کرد که مربوط به 14 دستگاه اجرایی است و اعتبار آنها 83 میلیارد و 994 میلیون ریال بوده که عموم آنها به بهره برداری رسیده و پیشرفت قابل قبولی داشته اند.


وی از جمله مصوبات سفر اول هیات دولت را انتقال آب به مهریز عنوان و ضمن تشریح روند اجرا از بهره مند شدن مردم این شهرستان از اب انتقال تا پایان سالجاری خبر داد.


وی تعداد واحدهای مسکن مهر این شهرستان در فاز اول را 355 واحد معرفی کرد و از بهره برداری از این واحدها تا پایان سال جاری خبر داد و افزود:در فاز دوم نیز زمین مورد نیاز تامین شده است.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص استقرار پاسگاه شهید مدنی در این شهرستان و امکان ریزش مواد در منطقه اعلام داشت: استقرار پاسگاه از مصوبات شورای عالی تامین امنیت کشور است و مجموعه اقدامات امنیتی در کشور زنجیر وار به هم پیوسته است و با توجه به انتخاب گلوگاه بر اساس مصالح امنیتی امکان تغییر مکان آن وجود ندارد اما اینکه امکان ضرر یا عوارض منفی را برای منطقه به دنبال دارد قابل بررسی است .


وی ادامه داد: البته در شورای مبارزه با مواد مخدر استان اعتبارات خوب فرهنگی برای مبارزه با اعتیاد به استان تعلق گرفت که برای مهریز نیز سهم ویژه ای در نظر گرفته شد تا نگرانی های مردم از عوارض منفی احتمالی استقرار پاسگاه در منطقه که افزایش اعتیاد است رفع شود.


وی بر همبستگی مردم و مسوولین این شهرستان با یکدیگر تاکید کرد و افزود: در تخصیص اعتبارات به محلات مختلف این شهرستان نهایت عدالت رعایت می شود و کارها بر اساس اصول کارشناسی و منطقی انجام می شود.


وی خسارت خشکسالی این شهرستان در سال گذشته را 200 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با توجه به محدود بودن بودجه استانی خشکسالی، مبلغ تخصیص یافته به این امر در شهرستان بسیار ناچیز است و امسال نیز با توجه به کاهش بارش وضع بدتری از سال گذشته را شاهد خواهیم بود که امیدواریم با افزایش اعتبارات خشکسالی استان که استاندار نیز پیگیر ان هستند، اعتباری بیشتری به شهرستان تخصیص یابد.


کیانی مقدم به در دست تهیه بودن سند پیشرفت شهرستان اشاره کرد و گفت: این سند شامل نگاه جامع، حساب شده وکارشناسی به بخش های مختلف شهرستان است و مشاورین و کارشناسان در حال تدوین آن هستند تا در نهایت به عنوان نقشه راه همه مسوولین بخش های مختلف شهرستان مورد استفاده قرار گیرد.


وی قرار گرفتن در مسیر ترانزیت شمال به جنوب، وجود ذخایر معدنی و عوامل تولید ارزان قیمت، پتانسیل های شهرستان در زمینه صنعت شامل کشاورزی، دامی، معدنی، ماشین سازی، ذوب روی، الکترونیکی، صنایع پایین دستی فولاد و... را از پتانسیل ها و ویژگی های این شهرستان عنوان کرد و افزود: توسعه شهرستان در هر یک از زمینه های فوق مسلتزم تجهیز زیرساخت ها و توسعه صنعتی در مهریز است.


فرماندار مهریز ادامه داد: در چند سال اخیر فعالیت های مناسبی در راستای توسعه صنعتی شهرستان شامل ایجاد شهرک صنعتی، مناطق و نواحی صنعتی در مهریز صورت گرفته و ده ها واحد تولیدی و صنعتی فعالیت خود را آغاز کرده اند و این شهرستان در حال حاضر دارای دو شهرک صنعتی، دو مجتمع و یک ناحیه صنعتی است.


وی گفت: معادن مهریز نیز یکی اززمینه های بالقوه توسعه این شهرستان هستند و وجود معدن سرب و روی مهدی اباد بهادران امکان اشتغال قابل توجهی را برای جوانان جویای کار فراهم می کند.


کیانی مقدم ادامه داد: با وجود این پتانسیل ها در مهریز، این شهرستان در مقایسه با سایرشهرستان های استان توفیق چندانی نداشته است اما با حرکت خوبی که طی چند سال گذشته در زمینه استقرار کارخانجات و واحدهای صنعتی در این شهرستان روی داده امیدواریم از قابلیت های توسعه و عمران این شهرستان، برخورداری از موقعیت مکانی ممتاز، همجواری با مرکز استان، قرارگرفتن در مسیر ترانزیت شمال به جنوب و وجود اقلیم متنوع برای کشاورزی و جاذبه های گردشگری آن در راستای ارتقاء این شهرستان اقدام شود.


وی نرخ بیکاری در این شهرستان را 4/4 عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با توجه به قابلیت ها و پتانسیل های شهرستان در اینده نزدیک شاهد رفع مشکل بیکاری دراین شهرستان باشیم .


وی از همراهی بسیار مناسب مردم این شهرستان همزمان با اجرای هدفمندی یارانه ها در سراسر کشور خبر داد و افزود: این طرح بزرگ که نوعی جراحی اقتصادی است ممکن است در شروع با مشکلاتی همراه باشد اما آرامش کامل در بازار حاکم است که امیدواریم با گذشت زمان و مشارکت مردم شاهد آثار و تبعات مثبت اجرای این قانون و دگرگونی در اقتصاد و بهبود وضع عمومی مردم را شاهد باشیم.


رستگاری معاون فرماندار مهریز نیز با اشاره به آثار زیانبار خشکسالی در این شهرستان اعلام داشت: با توجه به هوابین بودن منابع آبی این شهرستان و وابستگی شدید به میزان بارش، خشکسالی خسارات فراوانی را در مهریز وارد کرده است .


وی افزود: دبی آب چشمه غربالبیز این شهرستان که به شهر باران نیز معروف است در گذشته 1500 لیتر بوده اما این میزان در سالهای گذشته حتی به کمتر از 200 لیتر نیز رسیده است که این بیانگر نیاز شدید شهرستان به اعتبارات خشکسالی است.


وی با بیان اینکه سرمایه مردم این شهرستان محصولات باغی است، تصریح کرد: باغات مردم شهرستان خشکیده شده است و در حال از بین رفتن است.


رستگاری ادامه داد: انارستان این شهرستان که شامل 240 هکتار سطح زیرکشت اقلام مرغوب انار است و در گذشته به واسطه قناتی که دبی آب آن 450 لیتر بوده آبیاری می شده به علت کاهش دبی آب قنات به کمتر از 10 لیتر در حال نابودی است و این در حالی است که این انارستان تنها نمونه از نوع خود در خاورمیانه است که برای زنده نگهداشتن آن به عنایت ویژه آب منطقه ای نیاز است.


وی یکی از محورهای توسعه شهرستان را بعد گردشگری معرفی کرد و افزود: سریزد روستای نمونه گردشگری مهریز است که توسط بخش خصوصی در حال مرمت است و 18 مجموعه تاریخی شامل قلعه، ساباط، حمام، رباط کهنه و نو و ... در آن وجود دارد.


وی همچنین به قابلیت های بخش بهادران این شهرستان به عنوان اولین تولیدکننده پسته در استان با 7 هزار مترمربع سطح زیر کشت اشاره کرد و افزود: آب مورد نیاز کشت پسته بهادران از طریق 140 حلقه چاه تامین می شود که با توجه به کمبود آب، مردم آن خواهان انتقال آب از مناطق دیگر به این منطقه هستند و البته ارتقاء این بخش نیز از خواسته مردم است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا