خواص گیاهان (39) • روناس (Madder)
روناس (Madder)
|
|||||
|
|||||
|
|||||
ریشه آن بهنام روناس معروف است به رنگ قرمز تیره و بهصورت دراز، باریك و استوانهای میباشد. دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب میشود. از ریشه روناس در قدیم برای رنگرزی پارچه و نخ استفاده میشده است. |
|||||
|
|||||
ریشه روناس دارای مادهای رنگی بهنام آلیزارین می باشد كه برای رنگرزی بهكار میرفت ولی بعد از اینكه توانستند این ماده را به طریقه شیمیائی تهیه كنند كشت آن برای تهیه آلیزارین متوقف گردید. |
|||||
|
|||||
۱. روناس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است. |
|||||
۲. باز كننده گرفتگیها در بدن است. |
|||||
۳. ادرارآور است و حبسالبول را درمان میكند. |
|||||
۴. برای معالجه بیماری فلج آن را با عسل مخلوط كرده و به بیمار بدهید. |
|||||
۵. ترشح شیر راز یاد میكند. |
|||||
۶. درد سیاتیك را رفع میكند. |
|||||
۷. یبوستهای سخت را معالجه میكند. |
|||||
۸. اشتهاآور است. |
|||||
۹. قاعدهآرو است. |
|||||
۱۰. از كمپرس جوشانده روناس برای رفع بیماریهای پوستی استفاده كنید. |
|||||
۱۱. اوره خون را پائین میآورد. |
|||||
۱۲. جوش خوردن استخوان شكسته را تسریع میكند. |
|||||
۱۳. تورم را در بدن از بین میبرد. |
|||||
۱۴.خارش پوست را برطرف میكند بدین منظور میتوان از ضماد ان استفاده كرد و یا اینكه جوشانده آن را در وان حمام بریزید و مدتی در آن استراحت كنید. |
|||||
|
|||||
ـ دمكرده: یك قاشق مربا خوری ریشه خرد شده روناس را در یك لیوان آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بكشد. مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است. |
|||||
ـ جوشانده روناس: ۱۰ گرم ریشه روناس را د یك لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد. این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت كنید. |
|||||
|
|||||
همانطور كه گفته شد روناس ترشح ادرار را زیاد میكند و فشار آن را بالا میبرد بنابراین ممكن است در اثر استفاده زیاد ایجاد خون در ادرار كند و در این صورت بهتر است كه روناس با كتیرا خورده شود.منبع:ویستا یزدفردا |
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 14,نوامبر,2024