انگور (Grape)
|
◊ تركیبات شیمیائی |
◊ خواص داروئی |
◊ مضرات |
|
|
|
|
یزدفردا "درخت انگور كه درخت مو نیز نامیده میشود درختچهای است بالارونده كه از دیوار و درختان مجاور بالا میرود. ساقه آن گره دار و دارای برگهای متناوب است. برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تیره میباشد. گلهای آن كوچك، مجتمع و بهصورت خوشه ظاهر میشود. میوه درخت انگور، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است. |
|
|
|
ـ برگ مو: دارای ساكارز، لوولز Levulose، اینوزیت Inosite، مواد نشاستهای و تعدادی اسیدهای آلی است. |
|
ـ دم خوشه انگور: دارای تانن، مواد رزینی، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی است. |
|
ـ غوره: میوه سبز رنگ و نارس انگور است كه دارای طعم ترش میباشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیك، اسید فرمیك، اسید سوكسینیك Succinique Acid، اسید اگزالیك، اسید گلوكولیك Glucolique Acid و قند میباشد. |
|
ـ پوست انگور: دارای تانن، تارتارات پتاسیم، اسیدهای آزاد و مواد معدنی میباشد. |
|
ـ هسته انگور: در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است. روغن هسته انگور Grape seed oil به رنگ زرد مایل به سبز است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع میباشد. روغن هسته دارای تری گلیسیرید، اسید اولئیك، اسید پالمتیك، اسید لینولئیك، اسید استئاریك و اسید آراشیك میباشد. |
|
|
جدول مواد موجود در صد گرم حبه انگور |
|
|
|
آب |
|
|
۷۵ گرم |
|
|
|
پروتئین |
|
|
۱/۳ گرم |
|
|
|
مواد قندی |
|
|
۲۰ گرم |
|
|
|
كلسیم |
|
|
۱۲ میلی گرم |
|
|
|
فسفر |
|
|
۰/۴ میلی گرم |
|
|
|
آهن |
|
|
۰/۴ میلی گرم |
|
|
|
سدیم |
|
|
۳ میلی گرم |
|
|
|
پتاسیم |
|
|
۱۷۵ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین آ |
|
|
۱۰۰ گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۱ |
|
|
۰/۰۵ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۲ |
|
|
۰/۰۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۳ |
|
|
۰/۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ث |
|
|
۴ میلی گرم |
|
|
|
|
۱. انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است. |
|
۲. اخلاط بدن را متعادل میكند. |
|
۳. بسیار مقوی و مغذی است. |
|
۴. خون را تصفیه میكند. |
|
۵. سینه و ریه را صاف و تمیز می كند. |
|
۶. برطرفكننده یبوست است. |
|
۷. انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است. |
|
۸. در درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثر است. |
|
۹. برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده میشود. |
|
۱۰. برای درمان نقرس بسیار مفید است. |
|
۱۱. آنهائی كه معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر میگردد. |
|
۱۲. انگور بهترین میوه برای كسانی است كه میخواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریك، سنگهای صفراوی و مسمومیتهای مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه) پاك كنند. اینگونه اشخاص باید در هر هفته به مدت ۲ روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب كه هر دو ساعت یكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند. مقدار مصرف روزانه تقریباً ۲ كیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف كنند فقط میتوانند آب بنوشند. |
|
۱۳. رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است. |
|
۱۴. برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن كردن رنگ پوست، آب انگور تازه را با یك تكه پنبه بهصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی كمی جوش شیرین بشوئید. |
|
۱۵. زیاده روی در مصرف آب انگور بهطور مداوم ایجاد سنگ كلیه میكند. |
|
ـ خواص طبی روغن هسته انگور: |
روغن هسته انگور گرمكننده بدن است این روغن ضد یبوست میباشد. از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده میشود. |
|
ـ خواص طبی هسته انگور: |
۱. هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است |
۲. دارای تانن است بنابراین قابض است. |
۳. اسهال را برطرف میكند. |
۴. ترشح ادرار و اسپرم را كم میكند. |
۵. گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین میدهند. |
۶. هسته انگور برای آنهائی كه مثانه و كلیه ضعیف دارند مضر است. |
|
ـ خواص طبی پوست انگور: |
۱. پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است: |
۲. پوست انگور را خشك كرده و میسوزانند خاكستر بهدست آمده را برای درمان اكثر زخمها استفاده میشود. |
۳. پوست انگور دیر هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آن را بیرون آرود. |
|
ـ خواص طبی غوره: |
۱. غوره كه به انگلیسی Un-ripe grape نامیده میشود از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است: |
|
۲. در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثهها مؤثر است. |
|
۳. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است. |
|
۴. بیماری اسكوربوت كه بهعلت كمی ویتامین C در بدن میباشد با آب غوره درمان میشود. |
|
۵. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیك و رماتیسم حاد بسیار مفید است. |
|
۶. در دفع زردی مؤثر است. |
|
۷. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو میاندازد و قاعده را باز میكند. |
|
۸. حرارت و صفرای بدن را دفع میكند و رودهها را ضد عفونی میكند. |
|
۹. آب غوره تقویتكننده كبد است. |
|
۱۰. برای برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنید. |
|
۱۱. برای دفع كرم و روده و تقویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید. |
|
۱۲. آب غوره درمانكننده پا درد و كمر درد میباشد. برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب كرد. |
|
۱۳. ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیك است. |
|
ـ خواص طبی برگ مو: |
۱. برگ مو قابض است. |
|
۲. دمكرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف میكند. |
|
۳. برای خونریزیها مفید است. |
|
۴. در رفع نقرس و زردی مؤثر است. |
|
۵. استفراغ را برطرف میكند. |
|
۶. در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی مؤثر است. |
|
۷. هنگامیكه پوست صورت قرمز میشود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفید دارد. |
|
۸. گرد برگهای جوان و خشك شده مو، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحم و خون آمدن از بینی دارد. |
|
۹. برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. |
|
۱۰. برای تهیه دم كرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. |
|
۱۱. از دمكرده برگ مو میتوان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد. |
|
۱۲. دمكرده برگ مو برای رفع واریس مفید است. |
|
|
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.
منبع"ویستا
یزدفردا
|
شنبه 01,مارس,2025