به گزارش واحد تامين خبر يزدفردا به نقل از وبلاگ كاريز حسين مسرت" به همت دکتر يدا... جلالي پندري، استاد دانشگاه يزد که خود از ادبا و نويسندگان فرزانه و صاحب آثاري چند در زمينه ادب معاصر و کهن مانند: برگزيده اشعار نيما يوشيج، زندگي و اشعار عماد الدين نسيمي، زندگي و اشعار اديب نيشابوري و گزيده اشعار پروين اعتصامي است. مجموعه اي با عنوان "رهاورد ديدار" حاوي سخنراني ها، مقالات، پيام هاي ديدار دوستانه و کتابشناسي دکتر اسلامي گردآوري و چاپ شد.
قدر و منزلت دکتر اسلامي در زمينه ادب و فرهنگ پارسي باعث شده که بسياري از نامداران و نويسندگان نام آشناي ايران، مقالات، پيام ها و گفتارهاي خود را تقديم اين همايش کنند.
کتاب نامبرده در هفت بخش به ترتيب زير تدوين شده است:
1-مقدمه و گزارش
در بردارنده سپاسگذاري دکتر اسلامي از برگزار کنندگان ديدار دوستانه و چهار گزارش با چهار ديدگاه از اين همايش از چهار تن از نويسندگان با نام هاي دکتر يدا... جلالي پندري، علي غياثي ندوشن، حسين مسرت و فرهنگ جهان بخش است، لطف اين گزراش ها، نگرش هاي گوناگون به يک رخدادي شيرين و به يادماندني است که هريک از ديگري خواندني تر است.
2-سخنراني ها
حاوي سه سخنراني و پرسش و پاسخ از دکتر اسلامي و 13 سخنراني از ديگر شرکت کنندگان همايش مانند آقايان: دکتر اصغر دادبه، دکتر منصور رستگار فسايي، دکتر ميرجلال الدين کزازي، دکتر مهدي نوريان، دکتر محمد جعفري ياحقي، دکتر محمود الهام بخش، کاميار عابدي، آيدانلو، فرهنگ جهان بخش و ديگران است که در نقد آثار و احوال و سير افکار دکتر اسلامي ايراد شده است.
3-مقاله ها
در اين بخش، هفت مقاله رسيده به همايش از دکتر حسن احمدي گيوي، دکتر جلالي پندري، دکتر محمود دهقاني، دکتر بهرام مقدادي، پيام شمس الديني و ديگران است که در نقد آثار و افکار دکتر اسلامي، درج گرديده است.
4-پيام ها / لوح ها
در بردارنده شش پيام از فرزانگان و نويسندگاني همچون دکتر قمر آريان، استاد غلامحسين اميرخاني، دکتر حسن انوري، دکتر توفيق سبحاني و دو لوح سپاس است.
5-سفرها
حاصل ذوق و هنر پنج تن از سخنوران ديار يزد در ارج نهادن بر تلاش دکتر اسلامي است.
6-افزوده ها
اين بخش هر چند عنوان افزوده را دارد، اما به اعتبار اسنادي از مهمترين بخش هاي کتابي بوده که شامل اين مباحث است.
روز شمار زندگي دکتر اسلامي ندوشن (پژوهش: پيام شمس الديني)، مصاحبه با دکتر اسلامي (در گفتگو با مريم سيدحسني)، و کتابشناسي دکتر اسلامي (گردآوري: حسين مسرت) است که در اين بخش کتاب شناسي توصيفي آثار و نيز کتاب ها و مقالات درباره وي معرفي شده و به دليل حجم زياد مقالات، از ذکر آن چشم پوشي شده است.
چند نکته گفتني
پيش از دو کتاب "رهاورد ديدار" و "روشن تر از روشن" کتاب تک درخت در شرح احوال و نقد آثار و افکار و کتابشناسي دکتر اسلامي به کوشش فرهنگ جهان بخش و ديگران در سال 1380 چاپ شده بود.
با توجه به نقش ارزنده دکتر اسلامي در غنا بخشيدن به نثر پارسي کنوني و نگارش و تدوين بيش از 50 کتاب ارزشمند در زمينه متون پارسي، نقد ادبي و توجه به شاهنامه و آثار مهم زبان فارسي، جاي آن دارد که کتابي مستقل در نقد و شرح آثار و افکار اين انديشمند چاپ شود.
هرچند فروتني، خاکساري و بلند همتي دکتر اسلامي باعث شد که نگذارد مجلسي با شکوه و در خور شأن و نام او در بزرگداشت وي در يزد برپا شود و حتي برگزاري اين ديدار دوستانه هم خرسند نبود، اما بر ماست که چنين تمهيدي را در ساليان آتي بيانديشيم و چنان که شايسته است ارج تلاش هاي وي گذاشته شود.
بر نويسندگان، کوشندگان و آفرينندگان ديدار دوستانه بايد درود فرست که به نشانه حق شناسي، آثار و مقالاتي را به اين همايش عرضه داشتند.
آفرين بر همت دکتر جلالي پندري که با اشراف و پيگيري خود توانسته چنين مجموعه گران سنگي را فراچنگ آورده و تدوين کند.
بي گمان اگر همت ايشان نبود، چه بسيار مقالات، پيام ها و سخنراني ها بدين همايش نمي رسيد.
بي گمان تجليل در رساندن کتاب به دوستداران باعث شده که کتاب فهرست اعلام نداشته باشد. اگر چنين شتابي نبود، به مانند بسياري از اين همايش ها مي شد که مجموعه مقالات آن 5 تا 10 سال بعد از برگزاري چاپ شود کما اين که، سمينار نيما يوشيج که در سال 1375 برگزار شده، هنوز جلد دوم مقالات، آن توسط يونسکو که امکانات خوبي دارد، چاپ نشده است و يا مجموعه مقالات کنگره فرخي يزدي که در اسفند 1378 برگزار شده هنوز به چاپ نرسيده است و غيره.يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 09,ژانویه,2025