برگزاری دهمین کنگره سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، پانزده ماه پس از ناکامی «مصطفی معین» در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری، فرصت مناسبی را در اختیار کاندیدای مورد حمایت سازمان مجاهدین و جبهه مشارکت قرار داد، تا علاوه بر بازخوانی دلایل این ناکامی، به دفاع از عملکرد خود و حامیانش و همچنین انتقاد از عملکرد جناح پیروز بپردازد.
«مصطفی معین» در حاشیه دهمین کنگره سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در جمع خبرنگاران در خصوص لایحه نظام جامع انتخاباتی اظهار داشت: «به نظر من این کار تصویب قانون برای محدود کردن دموکراسی و حقوق مردم است. این لایحه با روح حاکم بر قانون اساسی که اساس آن برخورداری مردم از حق تعیین سرنوشت است مغایریت دارد».
معین در خصوص صحبتهایی مبنی بر تغییر اعضای کابینه تصریح کرد: «به نظرم کشور ما مسائل مهمتری از این مباحث دارد که در یک دولت تغییراتی ایجاد شود یا نه».
نامزد سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت در انتخابات نهم ریاست جمهوری ادامه داد: «بهتر است به مسائل دیگر بپردازیم، زیرا این قبیل اقدامات دغدغه مردم ما نیست، مسائل مورد نظر مردم ما دفاع از حقوق خود، امنیت ملی و آزادی تعیین سرنوشت است. به نظر من لایحه نظام جامع انتخاباتی به معنی تصویب قانون برای محدود کردن دموکراسی و حقوق مردم است و با روح حاکم بر قانون اساسی که اساس آن برخورداری مردم از حق تعیین سرنوشت است مغایریت دارد».
وزیر علوم دولت محمد خاتمی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید «با توجه به اظهارات سیدمحمد خاتمی مبنی بر اینکه گفتمان اصلاحطلبی در جامعه جا نیفتاده است» چه راهی برای نهادینه کردن گفتمان اصلاحطلبی وجود دارد، گفت: «امیدوارم روشنفکران، متفکران و فرهیختگان جامعه بیش از گذشته به مسئولیتهای اجتماعی خود توجه کنند و با ارتباط بیشتر با توده مردم و تبیین این مفاهیم مترقی و اساسی مثل اصلاحات، حقوق شهروندی، دفاع از حقوق بشر، دفاع از دموکراسی این مسائل را به صورت مناسب تبیین کنند به طوری که با بالا رفتن آگاهی مردم این مفاهیم تحقق پیدا کند وتنها در محیط روشنفکری و یا مدیریت کشورخلاصه نشود».
وی افزود: «به این دلیل که این ارتباط میان خود اصلاحطلبان و نخبگان جامعه آنطور که شایسته بود، برقرار نشد اصلاحات مدنظر خاتمی به همه اهداف خود نائل نشد».
معین در پاسخ به خبرنگاری در خصوص اظهارات بادامچیان در واکنش به سخنان محمدرضا خاتمی در کنگره مشارکت، مبنی بر اینکه «سخنرانی خاتمی سراسر خشونت و افراط بود، این دیدگاه دلیل شکل گیری واقعه 18 تیر 78 بوده است» و شباهت سخنان خاتمی به رایس وزیر امور خارجه آمریکا، تصریح کرد: «من حتی نسبت به اتهامات و بدگوییهایی که این نوع افراد در طول دهها سال گذشته در مورد خود من داشتهاند سکوت کردهام و آنها را لازم به پاسخگویی ندانستهام زیرا انسان موظف نیست
به هر صحبتی پاسخ دهد. این مشی قانونی ماست که با سکوت عبور کنیم».
وی در خصوص فاصله میان اصلاحطلبان با مردم و در پاسخ به خبرنگاری که با اشاره به «شکست اصلاحطلبان» پرسید آیا فکر نمیکنید اصلاحطلبان هنوز دغدغههای خودشان را دنبال میکنند، اظهار داشت: «با توجه به نگرشی که ما نسبت به سیاست داریم و آن نگرش اخلاقی نسبت به سیاست است، ما فکر میکنیم در انتخابات پیروز
شدیم، من این سخن شما -شکست در انتخابات ریاست جمهوری- را قبول ندارم».
معین تصریح کرد: «از دید ما اصل این است که انسان مسئولیت خود را درست تشخیص دهد و به مسئولیت خود درست عمل کند، بنابراین گمان میکنم من و حامیان من درانتخابات نهم به مسئولیتهای اجتماعی، انسانی و اسلامی خود خوب عمل کردیم و گمان میکنم وجدان پاک مردم و افکار عمومی نیز این را پذیرفتهاند، به خصوص با توجه به عملکردی که تا این زمان و از این دولت دیدهاند».
این فعال سیاسی تصریح کرد: «روشنفکران و نخبگان ما که اصلاحطلبان هم از زمره آنها هستند، از نظر فکری نتوانستند ارتباط لازم و کافی را با مردم داشته باشند. این یک ضعف است که باید جبران شود».
وی افزود: «یکی از اهداف ما که درجبهه دموکراسی و حقوق بشر دنبال میکنیم این است که ارتباط میان روشنفکران و جامعه بتواند به طوری جدی، گسترده و واقعی شکل گیرد تا بتوانیم از طرق مختلف، از جمله آموزشهای عمومی و اجتماعی، توان تحلیل سیاسی، سطح آگاهیهای سیاسی و اطلاع نسبت به حقوق اساسی را در نزد مردم بالا ببریم».
دکتر معین در زمینه تفاوت سطح زندگی اصلاحطلبان با سایر مردم درجامعه که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود نیز تصریح کرد: «خوشبختانه در دنیای امروز که عصر اطلاعرسانی است همه چیز شفاف است و شفافتر هم خواهد شد. مردم میتوانند به خوبی سطح زندگی اصلاحطلبان و مدیران آن را با آنان که تنها ادعای عدالت دارند
مقایسه کنند. این مقایسه امکانپذیر است و نشان میدهد که تا چه حد اصلاحطلبان ومدعیان عدالتطلبی در ادعای خود صادق هستند».
معین گفت: «با افتخار اعلام میکنم که سطح مدیران درجه یک اصلاحطلب در سالهای گذشته به نسبت بسیاری از مدعیان، بسیار سادهتر بوده و آنان خود را وقف کار و مسئولیت خود کردند، هر چند که از فرصت های به دست آمده از رأی مردم، آنطور که باید نتوانستند برای دفاع از حقوق مردم استفاده کنند».منبع:آفتاب
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025