نکاتی درباره وبلاگ نویس شدن رئیس جمهور از ابطحی تا احمدینژاد
محمدرضا یزدانپناه: به جراءت میتوان آغاز وبلاگ نویسی «محمود احمدینژاد» رئیس جمهور را مهمترین خبر دنیای وبلاگ های سیاسی و حتی غیر سیاسی در یک هفته اخیر دانست. این اتفاق که موجب تعجب و حیرت وبلاگ نویسان شد از آن جهت با اهمیت تلقی میشود که اگر چه پیش از این هم بودند سیاستمدارانی که با تاسیس وبلاگها و وب سایتهای مختلف، سعی کردند جایگاهی در پهنه عظیم اینترنت برای خود دست و پا کنند تا بدین وسیله بتوانند ارتباطی بیواسطه و راحتتر با کاربران شبکه جهانی برقرار کنند، اما در میان این همه چهره شاخص، احمدینژاد بلند پایهترین مقام رسمی است که در کسوت رئیس جمهوری اسلامی ایران به این گروه پیوسته است.
وبلاگ نویسان اصلاح طلب پیش از وی البته این چهرههایی مانند «محمدعلی ابطحی» معاون پارلمانی دولت خاتمی، «عطاءالله مهاجرانی» وزیر فرهنگ و ارشاد دولت خاتمی، «یدالله اسلامی» نماینده اصلاح طلب سابق مجلس، «احمد شیرزاد» نماینده مجلس ششم،«مصطفی تاجزاده» معاون سابق سیاسی وزارت کشور، «مصطفی معین» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم، «جمیله کدیور» و «رجبعلی مزروعی» هم از جمله مقامات رسمی بودند که البته از جریان «اصلاح طلبی» پا به عرصه وبلاگ نویسی گذاشتند.
نکتهای که در این میان قابل ذکر است این است که هر چند «محمد خاتمی» رئیس جمهور سابق هم پیش از این اقدام به راهاندازی وبلاگ نموده بود اما چون این اقدام وی پس از پایان دوران ریاست جمهوریش صورت گرفت، احمدینژاد را میتوان ارشدترین مقام رسمی و سیاسی ایران دانست که تاکنون دست به انتشار نوشتههای شخصی خود در فضای وبلاگ زده است.
وبلاگ نویسان اصولگرا اما این تنها اصلاحطلبان نبودهاند که با راهاندازی وبلاگها و وب سایتهای شخصی، حضور در عرصه اینترنت را به عنوان یک مقوله جتنابناپذیر در دنیای امروز برای ارتباط با مخاطبان که اکثریت آنها را جوانان تشکیل میدهند به رسمیت شناختهاند بلکه فعالان جریان اصولگرا و به خصوص طیف جوانتر آنها هم در چندسال گذشته علاقه خود به این موضوع را به صراحت و در عمل نشان داده اند.
«مسعود ده نمکی» از فعالان فرهنگی جریان حزب الله،«سعید ابوطالب» و «عماد افروغ» از اعضای ائتلاف آبادگران در مجلس هفتم، «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و «علی اکبر ولایتی» وزیر سابق امور خارجه، از جمله اصولگرایان و محافظهکارانی هستند که حداقل در عرصه وبلاگ نویسی توانستند از محمود احمدینژاد پیشی بگیرند.
خوش آمد گویی اسلامی به احمدی نژاد ورود احمدی نژاد به جرگه وبلاگ نویسان اتفاقی است که «یدالله اسلامی» دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس و از وبلاگ نویسان فعال اصلاح طلب، وقوع آن را ناشی از «پذیرش نفس تاثیرگذاری اینترنت و وبلاگ نویسی» توسط چهرههای شاخص جناح راست» ارزیابی میکند.
وی در گفتوگو با خبر نگار آفتاب می افزاید: «ورود هر شخصی به این فضا در وهله اول به معنای پذیرش فضای وبلاگ نویسی و اینترنت است. به عبارتی دیگر این امر به معنای پذیرش گفتوگو، اثرگذاری و اثرپذیری در اینترنت از طرف محافظهکاران است».
اسلامی تاکیدمی کند: «هر شخص اعم از مقام رسمی یا کاربر ساده اینترنت که قصد ورود به عرصه وبلاگ نویسی را داشته باشد باید آستانه تحمل خود را بالا ببرد زیرا همانطور که وی در بیان نظرات خود آزاد است، دیگران هم آزادند که نظرات و عقاید او را نفی و نقد کنند و حتی شاید در این میان از ادبیات نامأنوس هم استفاده کنند».
این نماینده سابق مجلس و وبلاگ نویس کنونی، وبلاگ را یک «فضای آزاد قابل دسترس برای بیان اندیشهها و نظرات مختلف» ارزیابی کرد و می افزاید: «معتقد هستم بر خلاف اینکه تاکنون جا افتاده است، وبلاگ یک فضای کاملا واقعی و واقعیترین فضای ممکن است اما شاید به علت نوع ابزار آن به وبلاگ ها فضای مجازی میگویند».
دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس که از لحاظ سیاسی از منتقدان احمدینژاد محسوب میشود، با بیان اینکه «پذیرش فضای وبلاگ نویسی به عنوان یک فضای واقعی از سوی احمدینژاد، اتفاقی مثبت و مبارک است»، می گوید: «باید از ورود هر شخصی به این عرصه استقبال کرد، لذا بنده به آقای احمدینژاد بابت آغاز وبلاگ نویسی و حضور در این عرصه خوش آمد می گویم».
این در حالیست که «محمدعلی ابطحی» روحانی اصلاح طلبی که آغاز وبلاگ نویسی وی با چالشهای متعدد و انتقادات سنگین جناح محافظه کار روبهرو شده بود هم در مطلبی با عنوان «آقای احمدی نژاد وبلاگتان مبارک؛ اما . . . .» که به مناسبت آغاز به کار وبلاگ احمدینژاد نوشته بود، با استقبال از این اتفاق نوشته است: «وبلاگ نویس شدن آقای احمدینژاد در مقام رئیس جمهور، به حق یکی از مهمترین اخباری بود که در جامعه مجازی ایران مطرح شد».
وی سپس این امر را ناشی از «تحمیل سریع جریان جامعه مجازی بر جامعه ایرانی» میداند و میافزاید: «این اتفاق چنان سریع روی داده است که رئیس جمهور فعلی که در باشگاه سیاسی ایران در میان محافظهکاران شناخته میشود را به اعلام بدون دغدغه راه اندازی وبلاگ شخصی ممکن میسازد».
رئیس دفتر محمد خاتمی که قدیمیترین مقام سیاسی وبلاگ نویس داخل کشور است با اشاره به این نکته که «هنگامی که من معاون خاتمی بودم و اقدام به راهاندازی وبلاگ شخصی کردم مورد تندترین انتقادات جناح محافظهکار قرار گرفتم»، افزوده است: «وبلاگ نویس شدن آقای احمدینژاد با هر هدفی که باشد کار مبارک و میمونی است و من به سهم خود به ایشان تبریک میگویم.»
اما به نظر میآید که ابطحی در تحلیل خود از ارتباط احمدینژاد با مخالفان وبلاگ نویس شدن خود، دچار اشتباه شده باشد. زیرا برخلاف نوشته ابطحی که احمدی نژاد را متعلق به جناح محافظهکار مخالف اینترنت و وبلاگ بیان کرده است به نظر میآید که رئیس جمهور کنونی نه تنها از لحاظ تبار سیاسی به جریان محافظهکار تعلق ندارد بلکه از نظر فکری هم به جریانی تعلق دارد که نه تنها با پدیدهای به نام اینترنت و وبلاگ نویسی مشکلی ندارد بلکه ثابت کرده است به بهترین صورت ممکن از این عرصه در جهت تبلیغ و ترویج افکار و عقاید خود بهره میبرد.
حجم و تعداد بالای سایتهای خبری و وبلاگهای سیاسی که با شدت و قدرت هر چه تمامتر در حمایت از احمدینژاد در دنیای اینترنت فعالیت میکنند، خود ثابت کننده این امر است.
حال باید دید که آیا وبلاگ «یادداشتهای شخصی محمود احمدینژاد» که مطلب ابتدایی آن شامل زندگینامهای از وی و نیز بیان دلایل مخالفت رئیس جمهور ایران با فرهنگ غرب و آمریکا بوده است، به فعالیت خود ادامه میدهد یا اینکه این وبلاگ هم به سرنوشت وبلاگ محمد خاتمی و بسیاری دیگر از وبلاگ ها دچار خواهد شد و دیر یا زود به تعطیلی کشیده میشود؟
منبع"آفتاب
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025