سرهنگ پاسدار علی اکبرفخاری،فرمانده نیروی انتظامی میبد در گفتگو با نشریه جامع ميبد:
برخورد قاطع نیروی انتظامی با مزاحمت های ناشی از به راه انداختن کاروان های شادی و عروسی در سطح شهر
نشریه جامع ميبد
یزدفردا :همیشه با شروع فصل گرم سال، حرف از اوقات فراغت پیش میآید که عمده دلیل آن تعطیلی مراکز آموزشی، دانشگاهی و مدارس میباشد. همانطور که شاهدیم با تعطیلی مدارس وقت آزاد جوانان و دانش آموزان نيز بیشتر میشود که خود این فراغت باعث تردد و رفت و آمدهای بيشتر داخل خیابان ها و سطح شهر میگردد. در تابستان امسال که مقارن با ایام پربرکتوسرورآفرین شعبان المبارک میباشد، شاهد هستیم که از یک طرف جشنهای مذهبی و از طرفی عروسیهای بیشتری در شهر برگزار میگردد که این مراسم باعث شلوغی هر چه بیشتر معابر میگردد. از آنجا که ترددهای پرترافیک و حرکت کاروانهای شادی در شهر ممکن است در حواشی خود به امنیت اجتماعی شهروندان و حقوق دیگر مردم لطماتی بزند بر آن شدیم تا در این شماره در مورد مسئله امنیت اجتماعی شهروندان به متولی تأمین امنیت هر شهر یعنی فرماندهي نیروی انتظامی مراجعه کنیم.به این بهانه در محضر فرماندهی نیروی انتظامی میبد حاضر شده و طی مصاحبهای، مردم شهرستان را با این مسئول که طی چندماهی که در شهرستان میبد مشغول به خدمت میباشد با تلاش و همتی مضاعف در جهت برقراری نظم و امنیت و آسایش مردم، زحمات زیادی کشیده است، آشنا کرده و همچنین با آگاه شدن از پارهای آمار و ارقام و توجه به حرف ها و هشدارهای ایشان چه در بُعد راهنمایی و رانندگی که ارتباط مستقیم با حفظ جان و سلامت مردم داشته و چه از بُعد مسایل اجتماعی بتوانیم فضای اجتماعی شهرمان را هر چه زیباتر و امنتر بسازیم.
- جناب سرهنگ لطفا ً در ابتدا خود را برای خوانندگان معرفی نمایید؟
به نام خدا. بنده سرهنگ پاسدار علی اکبر فخاری هستم که از سال 1362 به استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران درآمدم. در اواخـر سـال 1388 به عنــوان فرماندهی انتظامی شهرستان میبد منصوب و مشغول به کار شدم و از اینکه در خدمت مردم ولایتمدار، شهیدپرور، سختکوش و عدالتخواه میبد هستم بسیار خرسندم و امیدوارم با توکل به خداوند متعال بتوانم خدمتگزار خوبي برای مردم فهیم میبد باشم.
- جناب سرهنگ از شما میخواهیم شهرستـان میبد را از دید انتظامی معرفی کنید؟
شهرستانمیبد به لحاظ قرارگرفتن در کنار جاده سنتو و مسیر ترانزیت، دارای ویژگی خاصی ميباشد.
سرزمینی که با وسعت 1297 کیلومتر مربع در 50 کیلومتری شمال غربی مرکز استان واقع شده و در حال حاضر جمعیتی بالغ بر 79328 نفر داشته که از این تعداد 41720 نفر مرد و 37608 نفر زن میباشند. به لحاظ تراکم جمعیت در استان، قطب اقتصادی، وجود کارخانجات کاشی و سرامیک در شهرک صنعتی، و بالا بودن جمعیت دانشجویی ، رتبه دوم در بین شهرهای استان بعد از مرکز استان را دارا بوده که باعث شده عنایت ویژهای در برقراری نظم و امنیت را به خود اختصاص دهد.
همچنین یکی دیگر از مسایلی که باید مورد توجه قرار دهیم، حضور نسبتا ً بالای جمعیت افاغنه (مجاز و غيرمجاز) چه در سطح شهر و چه در اردوگــاه افغانآباد میباشد و این موضوع یکی از دلایل ناامنی و انجام یـک سری جرایم میباشد که این مسئله نیز خود مبحث ویژهای را از دید انتظامی میطلبد.
همانطور که مستحضرید برابر ماده سوم از قانون نیروی انتظامی، استقرار نظم و امنیت و تأمین آسایش عمومی و فردی و نگهبانی و پاسداری از دستـاوردهای انقلاب اسلامی در چارچوب این قانون به عهده نیروی انتظامی گذاشته شده و با توجه به همین قانون ، قریب به 146 مأموریت و وظیفه بر دوش نیروی انتظامی است که تولید امنیت از وظایف ذاتی این نیرو میباشد.
- جناب فخاری از میزان ارتباط مردم با پلیس که شاید بتوان آن را به وسیله تماس با 110 سنجید، بگویید و اگر آمار و ارقامی دارید بفرمایید؟
تعداد کل تماس های 110 در سه ماهه اول امسال 18834 تماس بوده که از این تعداد تماس 2850 مورد عملیاتی بوده که واحد گشتی و مأمور انتظامی در محل حضور پیدا کرده است.
لازم به ذکر است که ما در مرکز پلیس 110 شهرستان، تعداد 2 خط ارتباط تلفنی داریم که به صورت شبانهروزی در خدمت شهروندان میباشد. از آنجا که گاهی مشاهده شده این خط به واسطه شوخی و مزاحمت تعدادی از شهروندان و نیز گاهی بوسیله بازی کودکان در موقع بازی با تلفن، اشغال گردیده لذا به مردم توصیه میکنیم در راستای هرچه بالاتر بردن امنیت شهر از اشغال نمودن بیمورد این خط خودداری کنند.
- قبل از اینکه به سراغ بحث کاروان های شادی در معابر شهر برویم، اگر ممکن است از وضعیت تصادفات و سوانح جاده ای که امری بسیار مرتبط با جان و سلامتی انسان های این عصر می باشد نیز توضیحی بدهید.
شما از ارتباط سلامت انسانها با سوانح جادهای سخن گفتید. اگر اجازه بدهید میخواهم در این زمینه ابتدا آماری را مطرح کنم تا میزان اهمیت موضوع هر چه بیشتر مشخص گردد.
بر اساس آمار به فاصله هر 25 دقیقه، در جادههای کشور یک نفر جان خود را از دست میدهد و این یعنی اینکه در 6 سال اخیر حدود 120.000 نفر از مردم کشورمان در تصادفات رانندگی از بین رفته اند و این در کل جهان بـیسابقه است و در مقایـسه با تلفات جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آمارکشتهشدگان تصادف بیشتر است.
در شهرستان میبد فقط در سه ماهه اول سال 89 در جادههای درون و برونشهری تعداد 144 نفر مجروح و متأسفانه سه نفر فوت کردهاند.
در میان عوامل حوادث جادهای به سه مورد که حدودا 50 درصد را به خود اختصاص داده و بسیار مهم میباشد اشاره میکنم:
-1 سرعت غیرمجاز 2- توجه نداشتن به فاصله طولی3- رعایت نکردن حق تقدم.
چه خوب است مردم با فرهنگ ما به این نکته همیشه توجه داشته باشند که :« اگر همه رانندگان با توجه به سرعت مطمئن رانندگی کنند ، تضمین میشود هیچ تصادفی اتفاق نمیافتد.»
- یکی از مسایل و مشکلات مهم و رو به افزایش در میبد مزاحمتهای ناشی از راه انداختن کاروانهای شادی و عروسی در سطح شهر، در ساعات آخر شب و حتی در ساعات اولیه بامداد همراه با ایجاد سر و صدا، هلهله، بوق زدن، ترقه های مهیب و ... میباشد.در اینباب از قانونی یا تخلف بودن، میزان نیاز به مداخله پلیس و برخورد با آن توضیح دهید.
بله. همانطور که گفتید مشخص استکه اینگونهمراسم درمعابر عمومي به طبع باعث ایجاد نارضایتی و تضییع حقوق دیگر شهروندان میگردد و نیاز به مراقبت و کنترل ویژه ای از طرف خود برگزارکنندگان و حتی گاه برخورد پلیس و حضور در محل دارد که عمدتا ً هرگاه نیروی انتظامی به واسطه درخواست و اطلاع مردم به پلیس 110، از نارضایتی شهروندان مطلع شده است سریعا واحــدهای گشتی در محل حاضر شده اند و با دادن تذکر گرهترافیکي باز شده است.
اما برای سالم و بهتر برگزار شدن این نوع مراسم ، نیروی انتظامی طی بخشنامهاي ازکلیه مکانها و تالارهای جشن سطح شهرستان خواسته است تا مراجعین محترم برای مجالس عروسی را به نیروی انتظامی جهت دریافت مجوز قانونی راهنمایی کنند. با مراجعه خانواده داماد به نیروی انتظامی(دايره اماکن عمومي) و کسب مجوز از آن نهاد نکاتی توسط داماد تعهد داده میشود که طبیعتا ً در صورت عدم دریافت مجوز قانونی و یا تخطی از یکی از بندهای تعهدنامه با شخص متعهد برخورد برابر قانون صورت خواهد گرفت. که در ذیل به چند عنوان از موارد تعهد که باید مورد توجه قرارگیرد اشاره ميکنم:
۱- بوق زدنهای ممتد و تکراری از سوی اتومبيل حامل عروس و همراهان اکیدا ممنوع میباشد.
۲- پوشش اسلامی برای عروس و همراهان داخل تالار و اتومبیل و به هنگام تردد درسطح شهرالزامی است.
۳- استفاده از هر گونه آهنگ (مجاز و غیر مجاز) که ایجاد آلودگی صوتی نماید در داخل اتومبیل حامل عروس ممنوع می باشد.
۴- استفاده از هرگونه آلات و ادوات موسیقی سنتی و یا غیر سنتی به شکل زنده ممنوع میباشد.
۵- توقف اتومبیل حامل عروس در سطح شهر (پارکها، میادین و غیره) اکیدا ً ممنوع.
۶- استفاده از فیلمبردار فاقد کارت فیلمبرداری ممنوع میباشد.
۷- جهت عکس و فیلمبرداری از مجالس مردانه توسط فیلمبردار مرد و جهت عکسبرداری از مجلس زنانهتوسط فیلمبردار زن که مَحرم یکدیگر می باشند اقدام گردد.
۸- راهاندازي کاروان موتورسوار به دنبال اتومبیل حامل عروس ممنوع میباشد.
۹- هر گونه تردد به صورت کاروان که سبب ایجاد راهبندان و یا ایجاد مزاحمت براي شهروندان گردد ممنوع میباشد.
هشـدار براي متخـلفين: نیروی انتظامی در صورت ايجاد آلودگیصوتی بوسیله اتومبیلها و تخلف موتورسواران از قانون، در طول مسیر عروسکشانی، برابر قانون وسیله نقلیه رانندگان خاطی را به مدت 3 ماه توقیف میکند و راکبین موتورسوار را به دستگاه قضایی معرفی کرده و موتورسیکلت آنها به مدت 6 ماه توقیف خواهد شد.
- جناب سرهنگ از اینکه با وجود دغدغه و مسایل کاری ، وقتتان را در اختیار ما گذاشتید صمیمانه تشکر می کنیم. اگر در آخر حرف و سخن خاصی دارید بفرمایید:
ضمن تشکر از نشریه خوب جامع که زحمت این مصاحبه را کشیدند، از همشهریانگرامی درخواست مینمایم توصیه های انتظامی که هر مدت یک بار در رسانههای محلی منتشر می گردد را مورد توجه قرار داده و رعایت نمایند. همچنین در مواردی که نیاز به حضور پلیس یا راهنمایی پلیس است با پلیس 110 تماس بگیرند. در ضمن همشهریان عزیز میتوانند انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق شماره تلفن 197 به این نهاد انعکاس دهند. در پایان ضمن تقدیر و تشکرازکلیه شهروندان محترم و جوانان غیرتمند شهرستان میبد ، درخواست دارم رعایت قانون ومقررات در کلیه زمینهها به ویژه مبحثترافیکی را سرلوحهکار خود قرار دهند و انتـظار میرود جوانـان موتورسـوار جهت حفظ جان خود و دیگران از موتورسیکلت به عنوان وسیلهای مفيد و خوب استفاده نمایند. به امید روزی که هر فرد در جامعهپلیس خود باشد.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 25,فوریه,2025