به گزارش یزدفردا: حسن بلندیان، دبیر اجرایی این رویداد دو روزه که امروز به کار خود پایان داد، هدف اصلی از برگزاری این رویداد را شناسایی و تقویت ظرفیتهای فکری در استانها، گسترش شبکه اندیشهورزی در کشور و انتقال این پیام به سایر استانها دانست و گفت: از دیگر اهداف برگزاری این مراسم این است که بیان کنیم توسعه و ایجاد اندیشکدهها نباید محدود به پایتخت باشد.
وی افزود: هدف دیگر نشست این است که خروجی این میزها به راه حلهای اجرایی تبدیل شود که در پایان در قالب بیانیهای منتشر می شود.
بلندیان گفت: در این رویداد اندیشه ورزی ۱۷ اندیشکده از سراسر کشور و بیش از ۱۰۰ نفر از متخصصان و اندیشمندان حوزههای مختلف حضور داشتند.
وی ادامه داد: شرکتکنندگان این نشست در قالب ۱۰ میز تخصصی تقسیمبندی شدند تا موضوعات تعریفشده را به بحث و تبادلنظر بگذارند.
بلندیان با اشاره به این که بیشتر اندیشکدههای کشور در تهران متمرکز هستند، اظهار کرد: اندیشکده صفا در یزد به عنوان اولین اندیشکده استانی تلاش کرده است تا اندیشکدههای استانی را شناسایی و به این رویداد دعوت کند.
وی افزود: در این نشست، اندیشکدههایی از استانهای اصفهان و کرمان و تعدادی از اندیشمندان سایر استانها حضور داشتند.
دبیر این نشست ابراز امیدواری کرد که در سالهای آینده، تمامی استانهای کشور دارای اندیشکدههای فعال شوند و در چنین رویدادهایی مشارکت کنند.
بلندیان با اشاره به این که این رویداد برای نخستینبار در ایران برگزار شد، گفت: این رویداد فرصتی را فراهم کرد تا اندیشکدهها با یکدیگر تبادلنظر کنند، تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و چالشهای موجود را بررسی کنند.
وی تصریح کرد: خروجیهای این نشست میتوانند به راهحلهایی اجرایی برای حل مسائل کشور تبدیل شوند. همچنین این نشست گامی مهم در جهت گسترش شبکه اندیشکدهها و ارتقای اندیشهورزی در کشور محسوب میشود.
به گفته دبیر این نشست، استقبال از این رویداد گسترده بود و شرکتکنندگان، از جمله اندیشمندان بنیاد نخبگان، نمایندگانی از صنعت و دانشگاه، و متخصصان حوزه اقتصاد، تجربیات و دیدگاههای ارزشمندی را ارائه دادند.
عباس فقیهخراسانی، مدیر بازار آب یزد و دبیر پنل «حکمرانی آب در ایران و چالشهای آن» در این رویداد نیز اظهار کرد: این نشست با هدف بررسی چالشهای کلیدی کشور و بهرهگیری از دستاوردهای اندیشکدهها، به موضوعات مختلفی پرداخت که هر یک از ابعاد حکمرانی و توسعه اقتصادی را پوشش داد.
وی با بیان این که این رویداد با تمرکز بر دو موضوع اصلی، تلاش کرد چالشهای عمدهای را که کشور با آنها مواجه است شناسایی و بررسی کند، گفت: هدف، ارائه نتایج حاصل از فعالیتهای پژوهشی اندیشکدهها و تبدیل این یافتهها به بیانیهای کلی برای استفاده در برنامهریزیها و تصمیمگیریهای اجرایی بود.
فقیهخراسانی تصریح کرد: این نشست به تقویت نقش اندیشکدهها در بهبود حکمرانی دانشمحور و مدیریت امور کشور تاکید داشت.
دبیر پنل «حکمرانی آب در ایران و چالشهای آن» با اشاره به این که یکی از محورهای مهم نشست، تبادل دانش و تجربیات میان اندیشکدهها بود، خاطرنشان کرد: این تبادلها نهتنها موجب تقویت نهادهای نوپا میشود، بلکه فرصتی برای ایجاد همافزایی در حوزههای تخصصی است.
وی افزود: دستاورد این تعاملات، افزایش توانمندی اندیشکدهها در ارائه راهکارهای عملیاتی و مؤثر خواهد بود.
فقیهخراسانی با اشاره به این که یکی از پنلهای کلیدی به موضوع حکمرانی آب اختصاص داشت، گفت: در این پنل، چالشهای مرتبط با مدیریت منابع آب از منظرهای اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی بررسی شد.
وی خاطرنشان کرد: مباحث مطرحشده از مفهوم حکمرانی آب آغاز و به مواردی نظیر رویکردهای اجتماعی در مدیریت فنی، تجربه کشورهای پیشرفته در زمینه مدیریت منابع و بازارهای متعارف و غیرمتعارف آب گسترش یافت.
دبیر این پنل افزود: در ادامه نیز به موضوع تشکلهای آببران و ضرورت شفافیت در فرایندهای مدیریتی پرداخته شد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 09,ژانویه,2025