به گزارش یزدفردا: وی با اشاره به این که بارقههای اولیه این جشنواره از اوایل دهه نود آغاز شده است، افزود: با توجه به قدمت و اقدامات ارزشمند این رویداد، ضروری است نگاه فرا تحلیلی به آن داشته باشیم.
کاظمی با اشاره به اهمیت دوره متوسطه اول، گفت: دانشآموزان این دوره در مرحله، گذار از رشد جسمی، روحی، عقلی و علمی هستند و مدیریت این دوران بسیار حساس و سخت است و اگر به خوبی مدیریت شود، مسیر رشد آنان رقم خواهد خورد.
وی افزود: تمام آسیبهای اجتماعی و مسائلی که در فرآیند رشد ایجاد میشود، در همین مقطع و پایه اتفاق میافتد. ضروری است برای این مقطع حیاتی، یک برنامه منسجم و یکپارچه علمی – تربیتی، پرورشی تهیه شود.
وی بر رفع خلاء بخشی از فعالیتهای علمی از سوی این جشنواره تأکید کرد و این اقدام را ارزشمند و حیاتی دانست و با اشاره به فعالیت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این جشنواره گفت: این امر نشان از موفقیت این جشنواره در بدنه آموزش متوسطه دارد؛ بنابراین ضروری است با تدوین برنامه ویژه برای این دوره از بروز عقب افتادگی و آسیبهای اجتماعی احتمالی جلوگیری شود.
به گفته کاظمی؛ بیش از ۱۳ رشته اصلی و دهها زیر رشته، از سوی این جشنواره پوشش داده شده و این امر باعث شده است تا ضریب نفوذ جشنواره افزایش پیدا کند.
وی با تأکید بر اهمیت کشف و شناسایی استعدادهای برتر و پرورش استعدادها گفت: باید در کنار شناسایی استعدادها فارغ از نگاه رقابتی به پرورش آنها نیز اهمیت دهیم. باید برای ۳۰۰ دانش اموزی که در این جشنواره تجلیل میشوند نقشه راهی تدوین کنیم.
وزیر آموزش و پرورش حمایت برخی از شرکتهای دانش بنیان از استعدادهای دانشآموزان خوارزمی را کافی ندانست و گفت: باید مسیر تربیت علمی این نخبگان را به صورت لحظهای رصد کنیم تا آنها به مسیرهای رشد دهنده علمی متصل شوند.
کاظمی اتصال این دانشآموزان با شبکه مربیان توانمند نیز تأکید کرد و افزود: جشنواره نوجوان خوارزمی نیازمند به روزآوری است. زیرا این جشنواره به عنوان وفقترین جشنوارههای آموزش و پرورش کمک شایانی به رشد روحی، جسمی و علمی دانش آموزان میکند.
کاظمی خطاب به دانش آموزان این جشنواره گفت: دانشمندان آینده کشور از همین جمع خواهند بود و آینده کشور را شما میسازید؛ قدر این استعداد خداوندی را بدانید و مطمئن باشید مسیر موفقیت جز با ایمان و عشق به خدا و تلاش و پشتکار میسر نخواهد شد. والدین نیز باید قدردان این فرزندان باشند.
وزیر آموزش و پرورش یکی از سیاستهای مهم آموزش و پرورش را توجه به سرآمدان علمی دانست و افزود: اقتدار امروز نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصههای علمی و نظامی، مرهون دانشآموزان دیروز مثل طهرانی مقدمها است و آینده ما مدیون شما خواهد بود.
کاظمی با تأکید بر این که مهمترین دغدغه و اولویت رئیس جمهوری، تعلیم و تربیت است، گفت: این نگاه، نقطه عطف تحول در کشور خواهد بود، چرا که تمامی کشورهای دنیا و کشورهای پیشرفته، حرکت را از آموزش و پرورش آغاز کرده اند.
وی با ابراز خرسندی از این که امروز به این نتیجه رسیدیم که تمام مشکلات در حوزههای مختلف، خاستگاه پیشگیرانه و مدیریت آن در گرو توجه به آموزش و پرورش است، گفت: امروز اگر بخواهیم تغییر مسیر دهیم باید نگاه به حوزه تعلیم و تربیت عوض شود.
امروز با هدایت و حمایت رئیس جمهور در فضای تعلیم و تربیت کشور، دو برنامه توسعه عدالت و محرومیتزدایی فضای آموزشی و توسعه عدالت آموزشی مبتنی بر ارتقای کیفیت در مدارس دولتی است در دستور کار قرار گرفته است.
با همه وجود دغدغه دانش آموزان را پیگیری خواهیم کرد
وزیر آموزش و پرورش همچنین با تأکید بر این که تقویت حوزه نخبگانی از سیاستهای اصلی آموزش و پرورش است، گفت: با همه وجود، دغدغه دانش آموزان را پیگیری خواهیم کرد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی در گردهمایی مدال آوران المپیادهای دانشآموزی کشور که با حضور ۶۰۰ نفر در مرکز همایشهای ولی عصر (عج) اداره کل دادگستری خراسان رضوی برگزار شد نیز با بیان این که موفقیتهای امروز کشور، مرهون تلاشهای نوجوانان و جوانان است گفت: مسیر پیشرفت در عرصه علمی راه خود را پیدا کرده است و ما آن را با شتاب بیشتری طی خواهیم کرد.
وی با تأکید بر این که با همه وجود، دغدغه دانش آموزان را پیگیری خواهیم کرد، افزود: تلاشمان بر این است نگرانیها را کم و دغدغه کنکور را نیز برطرف کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که یکی از تهدیدات امروز بحران هویتی است، تصریح کرد: دشمن روی باور و اندیشههای دانش آموزان ما کار میکند، اما بیش از همه، خودمان در تعمیق باورهای دینی و ارزشها اثرگذار هستیم.
به گفته کاظمی؛ راه میانبر برای موفقیت بیشتر، توسل به ائمه (ع) است و هر چه به سرچشمه وحی بیشتر متوسل شویم میزان موفقیت افزونتر خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین سیاستهای ما در حوزه تعلیم و تربیت، تقویت حوزه نخبگانی است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025