به گزارش یزدفردا: دکتر فرحزادی گفت: سواد سلامت شامل مجموعهای از مهارتهای جستجوی اطلاعات، خواندن، درک کردن، تجزیه و تحلیل، تصمیم گیری و توانایی به کارگیری این مهارتها در اتخاذ شیوه زندگی سالم است و لزوماً به سالهای تحصیل یا توانایی خواندن عمومی بر نمیگردد.
وی افزود: سواد سلامت عملکردی محدود و ناکافی باعث تبعیت کمتر افراد از دستورالعملهای مرتبط با سلامت، افزایش نرخ بستری شدن در بیمارستان، استفاده نادرست از داروهای تجویز شده، مدیریت ضعیف بیماری مزمن، استفاده کم از خدمات بهداشتی پیشگیرانه و افزایش خطر مرگ و میر میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: سنجش ملی سواد سلامت در جمعیت ۱۸ تا ۶۵ سال باسواد و ساکن شهرها در ۳۱ استان در سال ۱۳۹۴ نشان داد میانگین سواد سلامت در ساکنین یزد از میانگین کشور پایینتر بوده و درصد بیشتری از افراد از سواد سلامت محدود برخوردار هستند و استان یزد در رتبه ۳۰ از ۳۱ استان قرار دارد.
وی اظهار داشت: مطالعه ملی دیگری در جمعیت ۱۸ تا ۶۵ سال باسواد (قادر به خواندن و نوشتن) ساکن در شهر و روستاهای ۳۱ استان کشور در سال ۱۴۰۰ نشان داد حدود ۲۴ درصد از جمعیت مورد مطالعه در کشور و ۲۸درصد در استان یزد، از سواد سلامت محدود برخوردار هستند.
فرحزادی تصریح کرد: مصرف مناسب روزانه میوه و سبزیجات در کل کشور درصد ۱۰.۷ و در استان یزد ۵.۳ درصد است، کم تحرکی در کل کشور ۵۱.۳ درصد و در استان یزد ۶۳.۴ درصد میباشد، میانگین مصرف فست فود در کل کشور ۱۲.۸ درصد و در استان یزد ۱۹.۸ درصد است، سن شروع مصرف روزانه سیگار در کشور ۲۱ سال و در استان یزد ۱۹ سال میباشد. شیوع دیابت بر اساس قندخون ناشتا در کشور ۱۰.۸ درصد و در استان یزد ۱۶ درصد است و شیوع فشار خون در کشور ۳۲ درصد و در استان یزد ۳۹ درصد میباشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 18,ژانویه,2025