به گزارش یزدفردا: «عبدالمجید عربی» ضمن اشاره به مجموعهای از اقدامات گسترده در راستای حمایت، توسعه و ترویج هنرهای صنایع دستی که طی یک ماه اخیر در استان یزد انجام شده است و با اشاره به اهمیت جایگاه صنایع دستی در اقتصاد و فرهنگ استان، از دستاوردهای متعددی در این حوزه خبر داد.
وی با اشاره به این که بازارچههای هفتگی صنایع دستی، تحت عنوان «پسین هنری پنجشنبههای صنایع دستی» هر هفته در کوچه محمودی شهر یزد برگزار میشود و در هر نوبت نیز ۲۰ هنرمند آثار خود را به نمایش میگذارند، گفت: این برنامهها بستری برای تعامل هنرمندان و خریداران و همچنین معرفی بیشتر هنرهای سنتی یزد فراهم کرده است.
عربی همچنین به مشارکت فعال هنرمندان یزدی در نمایشگاههای ملی اشاره کرد و افزود: در سی و هفتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات تهران که از ۲۳ تا ۲۶ آبانماه برگزار شد، ۲۰ هنرمند در بخش صنایع دستی و ۱۲ فعال در حوزه سوغات حضور داشتند.
معاون صنایع دستی استان، با اشاره به این که سومین نمایشگاه صنایع دستی دارای بستهبندی و هدایای سازمانی از ۷ تا ۹ آذرماه با مشارکت ۲۳ هنرمند در رشتههای بومی صنایع دستی در هتل ارگ جدید یزد برگزار شد، تصریح کرد: همچنین هنرمندان استان در نمایشگاههای سراسری کرمان، کرمانشاه و تهران نیز به نمایش آثار خود پرداختند.
عربی از تلاش برای ارتقای مهارت هنرمندان خبر داد و گفت: ۱۳۰ هنرمند شاغل در صنایع دستی استان در دورههای آموزشی شرکت کردند و ۲۰۵ گواهی آموزشی برای آموزشدیدگان رشتههای عمومی صنایع دستی صادر شده است که این آموزشها به ارتقای کیفیت تولیدات و توانمندی هنرمندان کمک شایانی کرده است.
وی همچنین از اقدامات حمایتی و توسعه زیرساختهای صنایع دستی سخن گفت و با تاکید بر این که در ماههای اخیر، ۱۵۰ مجوز پروانه تولید انفرادی، ۲۰ پروانه تولید کارگاهی گروهی و پنج مجوز تأسیس کارگاه صنایع دستی صادر و تمدید شده است، خاطرنشان کرد: همچنین دو مجوز تأسیس و بهرهبرداری خانههای صنایع دستی و یک مجوز فعالیت فروشگاهی نیز برای توسعه شبکه توزیع این محصولات صادر شده است.
عربی در پایان تأکید کرد: این دستاوردها در راستای حفظ و گسترش صنایع دستی و تقویت نقش اقتصادی و فرهنگی آن در استان یزد به دست آمده و برنامهریزیها برای توسعه بیشتر این حوزه ادامه خواهد یافت.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024