به گزارش یزدفردا: در ادامه بخشی از این مناظره را درباره متولی فیلترینگ میخوانید.
سراج: مسئول مربوطش وزارت ارتباطات است که باید حرکت کند و رو به جلو بیاید. بگوید فضای جامعه این است و از این تعداد آدم رندومی پرسیدهایم و این درصد از فیلتر شکن استفاده میکنند و آسیب هایش هم روشن است. ضمناً باید برای حل آن چاره کنیم، یا پلتفرمهای داخلی پاسخگو هستند فبها. اگر پاسخگو نیستند، حتما سراغ کسی برویم که پاسخگوی این فضا باشد، مشکل ما را حل کند و بعد این همه هزینه بی جهت افراد نداشته باشند. این رقمی که درمورد هزینه فیلتر شکن فرمودند را نمیدانم به ازای هر فیلترشکن چقدر پرداخت میشود.
حداقل ماهی ۲۰۰-۳۰۰ هزار تومان است.
سراج: این مبلغ پول کل تلفن من که یک لحظه قطع هم نمیشود است. او غیر از پول تلفن، پول فیلتر شکن میدهد. پس قطعا وزارت ارتباطات باید ورود کند و حتما من این را از وزیر مربوطه سوال خواهم کرد. درخواست میکنم که مشکل را حل کند. اگر وضع موجود مشکل است که هست، حلش کن.
هم مردم نیاز به فیلتر شکن نداشته باشند و هم روابطشان را به خوبی برقرار کنند. ولی اگر میخواهید این که آقا میگوید حتما در این فضا باید حکمرانی کنید، دولت بگوید حکمرانی در این فضا چگونه است؟ شورای عالی فضای مجازی بگوید چگونه است. چارچوبش را اعلام کنند.
از هرکسی بپرسید حکمرانی چیست؟ یعنی قاعدهای که در این فضا گذاشتهایم. این قواعد ما چیست؟ نداریم. باید شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات که مسئول این کار است یا از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی دقیقا بگویند این فضا باید این قواعد را داشته باشد و اینها میشوند قواعد حکمرانی ما در این فضا که مبنای کار شود و مشکل را حل کنند.
سراج: کسی موافق فیلترینگ نیست و باید برداشته شود
در مورد فیلتر پلتفرمها اصل بر این بود که اگر پایه قواعد نمیآید، اینجا هم فعالیت نکند. به قول ایشان این موضوع را دور زدند. نتیجه مطلوب حاصل نشده است و باید سامان بگیرد. نمیدانم ایشان مبهم حرف میزند که یک تعداد مخالف هستند... بله فرض کنید فرمودند ائمه جمعه.. میگویند فساد همیشه بد است. اگر این فضا فساد دارد، بد است. کاری کنید که فساد نداشته باشد. چه کسی گفته فیلتر؟ چه حرفی است؟ به نظرم الان کسی نیست که بگوید موافق فیلترینگ هستم، خیر، اینطور نیست، کسی موافق فیلترینگ نیست و باید برداشته شود. ولی مسئول مربوطه باید شروع کند و موانع مربوطه را یکی یکی حل کند.
قاضی گفته؟ برای آن مقطع و موضوع گفته، اشکال ندارد. الان دعوت کردهایم و این چارچوب را پذیرفته است. به قول ایشان مذاکره کنند، حل میشود. قطعا این فضا نباید ادامه پیدا کند. چون هیچ نتیجهای نمیگیریم. نگرفتن نتیجه آسیبها و ضررهایی اعم از ضررهای مالی، تربیتی، اخلاقی با... وارد میکند. کسی مخالف رفع فیلترینگ نیست.
رشیدی کوچی: اولا فیلترینگ در کشور قانون نیست، تصمیم است. این خیلی مهم است. نهاد شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته که بنابر گفته عزیزان در آن زمان تا آرام شدن شرایط، فضای مجازی مانند اینستاگرام و واتس اپ را ببندد
مخصوصا این که آقای رشیدی فکر میکند غولی کنارش ایستاده است که الان او موافق فیلتر است، خیر ما کی موافق فیلتر بودهایم؟ میگوییم مسیر قانونی اش طی شده و الان مسئول مربوطه اش کیست؟ این داد را آقای رشیدی کجا باید بزند؟
وزیر ارتباطات چرا مشکل را حل نمیکند؟ الان اگر گوشی موبایل من فرض کنید ایرانسل یا همراه اول آنتن ندهد به کجا مراجعه میکنم؟ به وزیر ارتباطات و معاون حقوقی و پارلمانی اش تماس میگیرم و میگویم این منطقه خاص این جواب نمیدهد، خودش حل میکند.
یک روستا هم همینطور است و اگر برقرار نشود تماس میگیریم حل میشود. آقای وزیر ارتباطات مگر وزیر نیستید؟ این موضوع را میخواهید چگونه حل کنید؟ حلش کنید. همه فشار بیاورید حلش کند. اینطور نیست که دیواری گذاشته باشند و نتواند عبور کند. چه مصوبهای هست؟ مقتضایش چیست؟ میخواهیم رفعش کنیم. وزیر باید حلش کند. حتما نتیجه این جلسه اگر برایم آوردهای داشته باشد این است که به جد سراغ وزیر بروم که این موضوع را حل کنید. نگذارید وضع ادامه پیدا کند. قطعا حرف درستی است.
رشیدی کوچی: وزیر ارتباطات در این کشور هیچ کاره است، دنبالش نروید
رشیدی کوچی: من، چون این مسیر را رفتهام خدمت شما عرض میکنم. نمیدانم سابقه نمایندگی داشتهاید یا دور اول است؟
سراج: دور اول است
رشیدی کوچی: وزیر ارتباطات در این کشور هیچ کاره است، دنبالش نروید. من هم نرفتم، چون میدانستم هیچ اختیاری از خود ندارد. وزیری که شجاعت ندارد و از ترس صندلی خود حرف نمیزند، دنبالش نرفتم. الآن وزیر ارتباطات میآید یکی به نعل و یکی به میخ میزند. یکی هوای پایداریها و یکی هوای اصلاح طلبها و یک کمی هم هوای مردم را دارد. وزیر باید در این کشور شجاعت داشته باشد. هر وزیری باید بگوید من به این نتیجه رسیدهام که فیلترینگ انقدر گردش مالی و ضرر دارد و آورده برای ما ندارد و محکم میایستم و میگویم فیلتر را بردارید.
کدام وزیر ارتباطات ما جرئت این حرف را دارد؟ نه آن آقای زارع پور و نه ستار هاشمی و نه بعدیها ندارند. میدانید چرا؟ چون وزارت ارتباطات خود را مجری میداند و نه تصمیم گیر.
میگویید چه کسانی با فیلترینگ مخالفند؟ یک مرتبه صدا و سیما جلسه شورای عالی فضای مجازی را زنده برای مردم پخش کند. موضوعش را فیلترینگ و رفع فیلترینگ و ادامه آن بگذارد و بعد با دوربین سراغ آدمهایی برود که آن جا نشستهاند و بپرسند نظرتان درمورد فیلترینگ چیست؟ پشت پرده رفتهایم و خبر نداریم و هر کسی بیرون میآید هیچ چیزی نمیگوید و همه هم میگویند ما با فیلترینگ مخالفیم. مردم مسخره مان میکنند، میگویند رئیس مجلس و رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه و رئیس تشخیص مصلحت نظام هم که مخالف فیلترینگ هستند. ۲۹۰ نماینده هم که مخالف هستند. چه کسی موافق است؟ میدانید چه میگویند؟ من به شما میگویم. میگویند اینها هیچ کاره هستند.
نمیگوییم آقایی که آن جا نشسته اجازه نمیدهد دوربینی آن جا بیاید و محکم مخالفت میکند. شما یک مرتبه در جلسه شورای عالی فضای مجازی بروید، نماینده هستید. بگویید به عنوان مدعی میخواهم بروم. همکاران سابق من و همکاران فعلی شما آن جا هستند. استدلال هایشان را بشنوید، همه همین حرفهای شما را میزنند. برای حکمرانی اجازه دهیم نگاههای دیگری هم بیاید و اینها باهم ترکیب شود. اول فیلتر را برای حکمرانی بردارید. ما که هر چه داد میزنیم کسی گوش نمیدهد. شاید از اینجا به برخی آقایان رسید و به مردم بگوییم مردم ما فیلتر را برداشتیم. این از این. بعد چهار نخبه جوان که با این جوانان سر و کار دارند را بیاوریم و بگوییم بسم الله الرحمن الرحیم، پیشنهادتان چیست؟
رشیدی کوچی: اعضای شورای عالی فضای مجازی حرف این جوانان را نمیفهمند
آقای سراج جسارت نباشد. آن آدمهایی که در شورای فضای مجازی نشستهاند همه متولد ۱۳۵۵ به قبل هستند. حرف این جوانان را نمیفهمند. با اصطلاحات این جوانان آشنا نیستند. بچه من که بازی میکند. سرعت و پینگ بازی اش پایین میآید. زمین و زمان را بد و بیراه میگوید. چون یارش او را میکشد، برایش مهم نیست، میگوید چرا باید این جا پینگ بازیام پایین باشد؟ پس ما مسیر را اشتباه رفتهایم و به اصرار بر اشتباهمان میکنیم؟
فیلتر را برداریم و به مردم بگوییم. اصل موضوع اینجا است. مگر در کشورهای پیرامونی ما فیلتر دارند؟ در همین سوریه هم فیلتر نیست. برویم حاکمیت را در جاهای دیگر تقویت کنیم که مردم حرفمان را گوش دهند. این حکمرانی صحیح میشود اقتصادمان را تقویت کنیم. نمیخواهم موضوعی را باز کنم. ولی گشت ارشادمان را جمع کنیم و به مردممان احترام بگذاریم تا مردممان به ما احترام بگذارند و حرفمان را گوش دهند.
یک سری رفاهیات برای مردم آماده کنیم، انقدر سر قصه بنزین و ماشین داد و هوار کردهایم. همه جای دنیا این قصه حل است و برای ما نا حل است. پیشنهادم این است که فیلتر را برداریم تا قبل از این که دیر شود. بعد که برداشتیم چند جوان بیاوریم دور هم بنشینیم و یک روش جدید را بیاوریم. حداقل مسئولان نمیتوانند، به چهار نفر بگوییم به نمایندگی از ما آن جا مذاکره کنند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024