به گزارش یزدفردا: وی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از مشاوران حوزه دانشجویی گفت: برگزاری کارگروهها و نشستهای استانی با حضور نماینده دانشجویان در راستای همفکری در حوزههای دانش بنیان، اقتصاد، صنعت و... در دستور کار استان قرار دارد.
وفاق؛ مهمترین گفتمان دولت چهاردهم در راستای کاهش شکاف ها
استاندار یزد با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص برخی انتصابات در استان تصریح کرد: وفاق ملی به عنوان اصلیترین گفتمان دولت چهاردهم به انتصابات محدود نشده و از تمامی نخبگان و صاحب نظران فارغ از دیدگاه سیاسی آنان در بدن مدیریتی دولت استفاده خواهد شد.
بابایی با بیان اینکه در رسیدگی به مشکلات مردم تفاوتی میان قشرهای مختلف جامعه قائل نخواهیم شد گفت: در انتصابات کارآمدترین و شایستهترین ها را انتخاب خواهیم کرد.
عالیترین مقام اجرایی استان یزد با اشاره به تشکیل کمیته انتصابات استان عنوان کرد: در هیچ کدام از انتصابهای استان نظرات شخصی اعمال نشده و تمامی مدیران پس از بررسی در کمیته انتصابات معرفی شدهاند.
توسعه پایدار در گرو تحقق سند یزد پایدار
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تفاوت سند یزد نوین و برنامه یزد پایدار توضیح داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با همفکری صاحب نظران برنامه توسعه استان را تحت عنوان یزد پایدار با تمرکز بر تحقق توسعه پایدار و حفاظت از استان یزد برای استفاده پایدار در تمامی نسل ها، تدوین میکند.
استاندار یزد همچنین با اشاره به تغییر نام سند توسعه استان به نام «یزد پایدار» اظهار کرد: این تغییر نام در راستای انتقال پیامی رسا به مجموعه استان مبنی بر حرکت جدی یزد در مسیر شاخصهای توسعه پایدار انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر استان یزد به لحاظ صنعت اشباع شده است عنوان کرد: بیش از ۴۱ درصد بیمه شدگان استان غیر بومی هستند، لذا ریل گذاری توسعه صنعت یزد باید به سمت صنایع پاک و اقتصاد دانش بنیان و بهرهورانه تغییر کند.
بابایی در پاسخ به مباحث مطرح شده در خصوص وجود برخی مشکلات در حوزه کشاورزی و صنعت گفت: این موارد در قالب برنامههای بخشی ذیل برنامههای بالادستی استان و در نشست کارگروههای مختلف استانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پیگیری مسایل مربوط به حمل و نقل ریلی
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات حوزه حمل و نقل ریلی در استان توضیح داد: در پرتو پیگیریهای ملی چند رام قطار به سیستم حمل و نقل ریلی استان افزوده خواهد شد و تشویق بخش خصوصی برای خریداری لوکوموتیو و واگن در دستور کار قرار گرفته است.
انتقال آب؛ اولویت اول استان/ پروژه های مسکن را با جدیت دنبال میکنیم
استاندار یزد در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای استان در راستای اجرای پروژه انتقال آب دریا تصریح کرد: با توجه به همراهی کامل وزیر نیرو و دیدار با مدیرعامل واسکو مقرر شد منابع مالی جهت اجرای ۲۸۰ کیلومتر خط انتقال از مس سرچشمه تا یزد از محل مولدسازی و دیگر منابع، تامین شود.
وی با اشاره به تامین منابع مالی جهت اجرای کامل خط انتقال آب دریا به استان از محل واگذاری دو معدن گفت: در نشست با وزیر صمت ملاحظاتی در پیش نویس برگزاری مزایده اعمال شد و بر این اساس ۵۰ درصد از منابع حاصل از این معدن در پروژه استفاده خواهد شد.
بابایی با بیان اینکه یکی از اولین اقدامات استان در دولت چهاردهم پیگیری پروژههای نهضت ملی مسکن بوده است عنوان کرد: تامین منابع مالی لازم جهت تکمیل زیرساختهای این پروژه ها با جدیت دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص قطعی برق شهروندان با وجود فعالیت نیروگاههای خورشیدی و سیکل ترکیبی در استان توضیح داد: در حال حاضر ۲۵۰۰ مگاوات برق در استان تولید و ۲۱۰۰ مگاوات مصرف میشود اما تمام تولید نیروگاه های کشور وارد مدار سراسری شده و به صورت مستقل مورد استفاده قرار نمیگیرد.
استاندار یزد در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش آسیبهای اجتماعی در استان گفت: برنامهریزی در راستای کاهش این آسیبها در دستور کار استان قرار دارد.
بابایی در پایان اعمال فیلترینگ در کنترل آسیبهای اجتماعی را بی تاثیر دانست و افزود: فیلترینگ باعث تسهیل در دسترسی نوجوانان و جوانان به سایتهای نامناسب شده و بر همین اساس امیدواریم با تغییر قوانین و اتخاذ ساز و کار لازم شاهد بهبود این وضعیت باشیم.
سوالات و مطالبات دانشجویان
مهدیه مشتاقی دبیرکل انجمنهای علمی دانشگاه یزد در این دیدار خواستار برقراری ارتباط بین مجموعههای دانشگاهی و استانداری، حمایت استان از برگزاری برنامههای فرهنگی در راستای مسئولیتهای اجتماعی و انتخاب مشاور جوان علمی از بین دانشجویان شد.
سهیل سلامی دبیرکل انجمنهای علمی دانشگاه اردکان نیز عدم وجود ساختمان فنی مهندسی در دانشگاه اردکان علی رغم وجود رشتههای مختلف فنی و نیز عدم برگزاری دروس کارگاهی به دلیل فضای نامناسب آموزشی را از مشکلات اصلی این دانشگاه عنوان کرد.
فائزه خانی نماینده دانشجویان عدالت خواه دانشگاههای استان نیز در خصوص ضرورتهای تغییر ریل گذاریهای اقتصادی استان در راستای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و آلودگیهای زیستمحیطی و نیز لزوم توجه به پیوستهای فرهنگی در توسعه گردشگری سخن گفت.
محمدرضا زارع نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فرهنگیان یزد در این دیدار با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت به مسئله جوانان گفت: مشکلات آب شرب مردم، افزایش قیمت مسکن و حضور بیرویه اتباع غیر مجاز خارجی از مهمترین چالش های استان هستند.
امید اکبری نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد خواستار تشکیل کمیتهای متشکل از پزشکان، پرستاران و نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویی برای بررسی مشکلات رزیدنتها و نیز نبود فضای خوابگاهی مناسب و استاندارد، سرویسهای حمل و نقل دانشجویان، محوطه سازی دانشگاه و کمبود بلیت قطار شد.
محمد طاها خواجه امینیان نماینده تشکل انجمن اسلامی مستقل دانشگاه یزد ضمن طرح سوالی در خصوص برنامههای استان برای توسعه کشاورزی، دامداری و گردشگری خواستار مقابله با آفات باغهای پسته و انار و رفع بحران آب در استان یزد شد.
زهرا سلمانی نماینده دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی یزد نیز با اشاره به افزایش آسیبهای اجتماعی در سطح استان گفت: حمایت مالی از فعالیتهای کانون مهدویت دانشگاههای استان در راستای انجام فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی منجر به کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
محمد حسین مختاری دبیرکل انجمنهای علمی دانشگاه میبد از مشکل سرویس حمل و نقل یزد به میبد به عنوان بزرگترین چالش دانشجویان دانشگاه میبد نام برد و افزود: برگزاری اردوهای خارج از استان راهیان پیشرفت نیازمند همکاری بنیاد نخبگان و حمایتهای استانی است.
فاطمه حاتمی نماینده تشکلهای انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام در استان یزد با اشاره به مشکلات اقتصادی، معیشتی، بیکاری و تورم در استان گفت: تقویت ارتباط بین دانشجویان و مسئولین جهت ارائه راهکارها و فراهم کردن بسترهای مناسب برای فعالیتهای علمی اجتماعی و سیاسی راهگشا خواهد بود.
فاطمه جعفری دبیرکل انجمنهای علمی دانشگاه هنر یزد با اشاره به برخی محدودیتها در فعالیت انجمنها و کانونهای دانشجویی یادآور شد: دستگاههای استانی مانند سازمان فرهنگی شهرداری یزد از فعالیتهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان حمایت کرده و کرسیهای آزاد اندیشی نیز با حضور مسئولین برگزار شود.
علی اسکندری نماینده انجمنهای علمی دانشگاه فرهنگیان یزد از کمبود سرانه آموزشی و اساتید سطح بالای علمی و پژوهشگر، مشکلات خوابگاهی، نواقص سیستم گزینش و عدم وجود امکان تحصیلات تکمیلی به عنوان مهمترین مشکلات دانشگاه فرهنگیان نام برد.
علیرضا صادقی نماینده دانشجویان دانشگاه ملی مهارت یزد با بیان اینکه این دانشگاه کانون پرورش نیروی بخش صنعت است گفت: بر این اساس مجموعه استان با جدیت مسئله بورسیه صنعت را پیگیری کند.
محسن شریفی نماینده بسیج دانشجویی برادران استان با اشاره به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم اظهار کرد: مدیران ارشد استان ضمن بهرهگیری از تمامی ظرفیتها فارغ از جناح بندیها با فشارهای سیاسی برای انتصابات مقابله کرده و مصوبات سفر شهید رئیسی و پروژههای نهضت ملی مسکن را با جدیت دنبال کنند.
تجملیان نماینده بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با انتقاد از نادیده گرفته شدن ۴۰ تشکل آیندهساز دانشگاه توسط مسئولین گفت: مهاجرت نخبگان به دلیل عدم سرمایهگذاریهای فرهنگی است لذا دولت باید از فعالیتهای بسیج دانشجویی و جهاد تبیین حمایت بیشتری انجام دهد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025