به گزارش یزدفردا به نقل از بلومبرگ، اپلیکیشن Death Clock از زمان عرضه میان کاربران محبوبیت زیادی پیدا کرده و از ژوئیه حدود 125 هزار بار دانلود شده است. هوش مصنوعی این اپلیکیشن روی مجموعهدادهای از هزار و 200 پژوهش امید به زندگی با حدود 53 میلیون شرکتکننده آموزش دیده است. این اپلیکیشن از اطلاعات مربوط به رژیم غذایی، ورزش، سطح استرس و خواب برای پیشبینی تاریخ احتمالی مرگ کاربر استفاده میکند.
هوش مصنوعی پیشبینی مرگ
این اپلیکیشن با شعار تبلیغاتی «خداحافظی دوستداشتنی» شاید در ظاهر غمانگیز باشد یا باعث ناامیدی شود اما استفاده از Death Clock بین افرادی که سعی میکنند سالمتر زندگی کنند، روبهافزایش است. این برنامه اکنون در رده اپلیکیشنهای سلامت و تناسب اندام در رتبه بالایی قرار دارد. البته علاوهبر نکات مثبت این اپلیکیشن برای فرد، در سطح جامعه نیز دانستن میزان امید به زندگی کاربردهای گوناگونی دارد.
درکل محاسبه امید به زندگی فرد برای دولتها، شرکتها و سازمانها بسیار کلیدی است؛ برای مثال یکی از کاربردهای آن در میزان حقوقهای بازنشستگی و بیمههای عمر است. تعیین زمان مرگ افراد به لحاظ اقتصادی میتواند بسیار مفید باشد؛ به همین دلیل هرچه شناسایی زمان مرگ دقیقتر باشد، بهتر است. همچنین سالمندان اگر بدانند چقدر زنده میمانند، بهتر میتوانند به مسائل اقتصادی خود رسیدگی کنند. اینجاست که هوش مصنوعی با تجزیهوتحلیل الگوریتمهای کلان میتواند کمکمان کند.
درحالحاضر فناوریهای زیادی مانند ساعتهای هوشمند برای پایش ضربان قلب و وضعیت سلامتی در کنار دستگاههای جدید مجهز به هوش مصنوعی وجود دارند که این پتانسیل را دارند تا تردید درمورد زمان مرگ را کاهش دهند. البته همیشه محدودیتهایی نیز وجود خواهد داشت؛ برای مثال عوامل پیشبینیناپذیری مانند تصادف یا حتی بیماریهای همهگیر ممکن است الگوریتمهای معمولی را برهم بزنند.
درمجموع میتوان گفت اپلیکیشنی مانند Death Clock نهفقط در سطح فردی بلکه در سطح جامعه نیز میتواند بسیار مفید باشد. این اپلیکیشن را میتوانید از گوگلی پلی یا اپ استور دانلود کنید؛ البته حق اشتراک استفاده از این اپلیکیشن سالانه 40 دلار است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025