به گزارش یزدفردا: دیوید لمی تصریح کرده است که خود را موظف میداند که در صورت ورود بنیامین نتانیاهو به خاک انگلیس، برای دریافت مجوز بازداشت او به دادگاه مراجعه کند و تاکید کرد که به تنهایی در خصوص این موضوع اختیاری ندارد.
موضع انگلیس در تضاد کامل با فرانسه است که اخیرا همچون بسیاری از کشورهای دیگر غربی اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو را بازداشت نخواهند کرد.
هفته گذشته، دیوان کیفری بینالمللی (ICC) که انگلیس نیز عضوی از آن است، حکم بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت را صادر کرد.
با اینحال، لمی ادامه داد که ممکن است دادگاه حکم بازداشت نتانیاهو را به واسطه تعهدات بریتانیا برای فراهم کردن مصونیت برای چهرههای دیپلماتیک طبق اساسنامه رم اجرا نکند.
وی در پاسخ به این سوال که موضع دولت انگلیس در برابر کمیته منتخب امور خارجی چیست، گفت «طبق بخش دوم از قانون دیوان کیفری بینالمللی، من وظیفه دارم زمانیکه افراد نامبرده بخواهند به کشور ما مراجعه کنند، به دادگاه مراجعه کنم».
وی ادامه داد «من اختیاری ندارم: این موضوع را در دادگاهها مطرح میکنم و سپس دادگاهها طبق قوانین ما، تصمیم خود را اتخاذ خواهند کرد و میدانند که ما اساسنامه رم را امضا کردهایم.»
حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی شکافی را در بین کشورهای اروپایی که از امضاکنندگان دیوان کیفری بینالمللی هستند و همچنین ایالات متحده که عضو این دیوان نیست، به وجود آورده است.
روز گذشته (چهارشنبه)، وزارت خارجه فرانسه به وضوح اعلام کرد که نتانیاهو را بازداشت نخواهد کرد و تاکید کرد که او تحت پوشش قوانین مصونیت دیپلماتیک است.
از طرف دیگر، رئیسجمهور آمریکا جو بایدن تصریح کرده است که حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت نتانیاهو «ظالمانه» است و افزود «هر آنچه که دیوان بینالمللی کیفری ممکن است اعلام کرده باشد، اما هیچ چیزی برای برابری و یکسانسازی بین اسرائیل و حماس وجود ندارد. ما همواره در کنار اسرائیل در برابر تهدیدات برای امنیتشان میایستیم».
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025