به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: سلامت جسمی و روانی مردان به دلیل تابوهای اجتماعی و فرهنگی اغلب نادیده گرفته میشود؛ در بسیاری از جوامع، از مردان انتظار میرود که همیشه قوی و مقاوم باشند، به همین دلیل این قشر اغلب مشکلات سلامتی خود را پنهان میکنند و از کمک گرفتن امتناع میکنند.
این موضوع به ویژه در بیماریهای قلبی، سرطان و مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب که در مردان شایع است، خطرات جدیتری را به همراه دارد.
البته برای بهبود وضعیت سلامت مردان، باید نگرشهای اجتماعی تغییر یابد؛ مردان باید تشویق شوند که به سلامت خود اهمیت دهند و بدون ترس از قضاوت به پزشک یا روانشناس مراجعه کنند. ایجاد آگاهی عمومی، شکستن کلیشههای جنسیتی و فراهم کردن دسترسی به خدمات درمانی میتواند به مردان کمک کند تا مشکلات خود را شناسایی و درمان کنند.
سلامت مردان نه تنها برای بهبود کیفیت زندگی شخصی آنها مهم است، بلکه تأثیرات مثبتی بر جامعه و خانواده نیز دارد لذا باید از مردان حمایت کنیم تا به جای پنهان کردن مشکلات، به سلامت خود توجه کنند.
دکتر «زهرا صفری» متخصص روانشناسی در درباره اهمیت سلامت روان مردان میگوید: سلامت روان مردان یکی از مسائل مهم و پیچیده است که به دلایل فرهنگی، اجتماعی و بیولوژیکی میتواند تحت تأثیر قرار گیرد.
وی با بیان این که در جوامع مختلف، تصورات و انتظارات از مردان به گونهای است که مشکلات روانی آنان گاهی نادیده گرفته میشود یا به اشتباه نشانه ضعف تلقی میشود، اظهار میکند: این تصورات میتواند اثرات منفی جدی بر سلامت روانی مردان داشته باشد.
صفری با اشاره به چالشهای عمده در سلامت روان مردان، بیان میکند: یکی از مهمترین چالشها فشارهای اجتماعی و فرهنگی است.
این متخصص روانشناسی ضمن اشاره به این که در بسیاری از فرهنگها، از مردان انتظار میرود که قوی، مقاوم و بدون احساسات باشند، خاطرنشان کرد: این فشارها موجب سرکوب احساسات و عدم درخواست کمک در مواقع ضروری میشود.
صفری تصریح میکند: علاوه بر این، افسردگی و اضطراب در مردان اغلب به شکلهای متفاوتی نسبت به زنان بروز میکند و گاهی ممکن است مردان به جای ابراز احساسات یا گریه کردن با پرخاشگری، مصرف مواد مخدر یا رفتارهای پرخطر مواجه شوند.
صفری درباره مصرف مواد و رواج افکار خودکشی در میان مردان نیز میگوید: بسیاری از مردان بهجای رویارویی با مشکلات روانی خود، به مواد مخدر یا الکل روی میآورند تا دردهای خود را پنهان کنند.
این متخصص روانشناسی اضافه میکند: همچنین در برخی جوامع، مردان بیشتر از زنان اقدام به خودکشی میکنند که این مسئله ناشی از ناتوانی در بیان مشکلات روانی و فشارهای اجتماعی است.
وی در ادامه به راهکارهایی برای بهبود سلامت روان مردان اشاره میکند و میگوید: تشویق مردان به صحبت کردن درباره احساسات خود و درخواست کمک در مواقع ضروری از اهمیت زیادی برخوردار است.
این متخصص روانشناسی با بیان این که آموزش و آگاهیرسانی عمومی درباره مسائل سلامت روان و مبارزه با کلیشههای جنسیتی میتواند به کاهش انگهای اجتماعی کمک کند، اظهار میکند: داشتن شبکههای حمایتی مانند خانواده، دوستان یا گروههای حمایتی نیز نقش مهمی در بهبود سلامت روان ایفا میکند.
صفری در پایان ضمن بیان این که مراجعه به روانشناس یا روانپزشک و دریافت درمانهای مناسب از دیگر عوامل مهم در بهبود سلامت روان مردان است، تأکید میکند: توجه به سلامت روان مردان بهاندازه سلامت روان زنان اهمیت دارد و باید بهعنوان یکی از اولویتهای اجتماعی و خانوادگی مورد توجه قرار گیرد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025