به گزارش یزدفردا: در بخشی از این پژوهش تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به عنوان بخشی از تسهیلات تکلیفی مورد بررسی قرار گرفته است و مهمترین عامل نپرداختن کامل این تسهیلات را نبودن تکافوی منابع قرضالحسنه شبکه بانکی عنوان کرده است.
این پژوهش برآوردی از میزان تسهیلات تکلیفی و منابع شبکه بانکی برای عمل به این تکالیف را در سه حالت پیشبینی و تخمین زده است که در حالت اول میزان متقاضیان وام ازدواج در ۱۴۰۲ را با تعداد ۷۷۲ هزار نفر و با رقم مورد نیاز ۲۵۶ هزار میلیارد تومان، حالت دوم یک میلیون متقاضی و با رقم مورد نیاز ۳۳۲ هزار میلیارد تومان و حالت سوم تعداد متقاضیان را یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر و با رقم مورد نیاز ۳۷۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.
این پژوهش منابع تسهیلات تکلیفی امسال را رشد سپردههای قرضالحسنه و میزان بازگشت تسهیلات قرضالحسنه سالهای گذشته عنوان کرده است و نوشته است که پیش از این مانده سپردههای قرضالحسنه برای پرداخت تسهیلات استفاده شده است.
طبق محاسبات این پژوهش در مجموع ۳۴۶ هزار میلیارد تومان منابع قرضالحسنهای برای پرداخت تسهیلات تکلیفی در اختیار شبکه بانکی قرار دارد و در صورتی که متناسب با نقدینگی ۳۰ درصد رشد کند به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بالغ میشود.
این مرکز پیشنهاد میکند از این میزان ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به تسهیلات ازدواج اختصاص پیدا کند که اگر سقف فردی این تسهیلات افزایش پیدا نکند تقاضای دریافت تسهیلات نیز بیشتر از یک میلیون نفر نباشد تا حدودی میتواند جوابگوی درخواست تسهیلات ازدواج باشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024