به گزارش یزدفردا: معصومه دادگر، کارشناس کتاب کودک و نوجوان: مجموعه داستان کوتاه «ماجراهای دخترانه» به قلم کلر ژوبرت از سوی نشر مهرک منتشر شده است. این اثر، شایسته تقدیر بخش داستان کوتاه نخستین جشنواره ملی و بینالمللی کتاب و کودک و نوجوان سال ۱۴۰۳ است.
این مجموعه، دارای داستانهایی برای گروه سنی بالای پنج سال است و چاپ اول آن در سال ۱۴۰۲ روانه بازار شده. تصویرگری جلدهای مختلف آن را سحر فرهادروش، نیره مهری، گلنار ثروتیان و مریم پیروزمهر برعهده داشتهاند.
این مجموعه در چهار جلد مجزا با عناوین «گربه نقاشی من و سه ماجرای دیگر»، «بستنی دوم و سه ماجرای دیگر»، «هدیه خدا و سه ماجرای دیگر» و «بیاجازه و سه ماجرای دیگر» به قصههایی درباره دختران میپردازد. هر یک از داستانهای آن، دارای دغدغههایی از زندگی روزمره کودکان است که پیام اخلاقی و آموزشی دارد. این پیامها میتواند تأثیرگذاری آموزشی، رشد مهارتی و توسعه فردی برای کودکان به ارمغان داشته باشد.
از جمله نکات آموزشی که در این مجموعه میتوان به آن اشاره کرد، اتکا به توانایی فردی، اعتمادبهنفس، همدلی، استفاده از زمان، داشتن آرامش، نگهداری از وسایل، کمک به دیگران، بخشش، احترامگذاشتن، کتابخوانی، رعایت نظم و انضباط و مهربانی است.
در مجموعه داستان کوتاه «ماجراهای دخترانه»، کلیه اتفاقها در محیط اطراف کودک رخ میدهد؛ خانه، مدرسه، پارک و مطب پزشک محل شکلگیری ماجراهاست که در برخورد با خانواده، معلم و دوستان، موجب درک بیشتر مفهوم داستانها میشود.
از دیگر نکات مهم این کتاب میتوان به زبان ساده و روان و تصویرسازی قوی کلمات اشاره کرد.
کلر ژوبرت، نویسنده فرانسویتباری است که داستانهای بسیاری برای کودکان فارسیزبان نوشته است. او در سال ۱۹۶۱ در شهر پاریس در خانوادهای مسیحی به دنیا آمد. از همان دوران کودکی به قصه و نقاشی علاقه فراوانی داشت. در ۱۹ سالگی با تحقیق به حقانیت دین اسلام پی برد و پس از آن با دانشجویی ایرانی ازدواج کرد و برای زندگی به ایران مهاجرت کرد. در ایران کارشناسی علوم تربیتی گرفت و در مقطع ارشد، تحصیل در رشته ادبیات کودک و نوجوان را گذراند. نوشتن قصههای کودکانه و تصویرگری این آثار، یک پاسخ طبیعی به علاقهای بود که از کودکی در وجود خود احساس میکرد. او این هنر را ابزاری قرار داد تا درباره مسائل جهانبینی دینی با کودکان سخن بگوید و معارف الهی را در قالب داستانهای فانتزی به آنها بیاموزد. او در طول چهار دهه فعالیت در عرصه قصهگویی و تصویرسازی توانسته بالغ بر صد اثر منتشر کند که برخی از این آثار، جوایز معتبری همچون جایزه پروین اعتصامی و کتاب سال حبیب غنیپور کسب کردهاند. برخی از آثار معروف او همچون «خداحافظ راکون پیر»، «لینالونا»، «یک داستان دنبالهدار»، «سوال موموکی» و «کلمهی جادویی» استقبال گسترده نونهالان را به همراه داشته است.
بخشی از یکی از داستانهای این مجموعه:
خانم معلم که از در آمد تو، کلاس پر شد از پچپچ بچهها.
چند دقیقه هم یادمان رفت بلند شویم و سلام کنیم.
آخه خانممان را تا آن روز با عینک ندیده بودیم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 01,ژانویه,2025