به گزارش یزدفردا: کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» با موضوع نگاهی جامع به اثرات انتظارات تورمی در اقتصاد ایران با الهام از ۳۰ نشست تخصصی توسط انتشارات موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز گردآوری شده است. این کتاب شامل 30 فصل بوده و به موضوعاتی مانند: نقش انتظارات تورمی در تورم و نرخ ارز، نظریههای تعیین نرخ ارز و نحوه شکلگیری انتظارات، رابطه انتظارات تورمی و بازار سرمایه، بازار مسکن و نقش انتظارات در آن، نقش رسانه در انتظارات تورمی پرداخته است.
کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» دارای ۶۵۶ صفحه میباشد و مقدمه آن توسط محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نوشته شده است. در این کتاب از بیش از ۲۶۰ جدول و نمودار برای فهم بیشتر موضوع انتظارات استفاده شده است.
در بخشی از مقدمه که به قلم محمدرضا فرزین نوشته شده آمده است "امروزه بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که علیت در پدیدههای اقتصادی در بسیاری از موارد ماهیت متقابل دارد؛ یعنی روایتها خود میتوانند موجب رخدادهای اقتصادی شوند و رخدادهای اقتصادی علت تغییر روایتها.
جنگهای اقتصادی کنونی بین کشورها عموما با تمرکز شکلگیری شایعات، ناامید سازی مردم به آینده و ارائه تصویری تاریک از آینده کشور توسط حرفهای ترین رسانهها و خبرگان عملیات روانی صورت میپذیرد و بخش عمدهای از هزینه جنگ را به خود اختصاص میدهد.
اقتصاد ایران دهه هاست که با این پدیده روبروست و متاسفانه در حوزه سیاستگذاری اقتصادی نتوانسته نهادسازی و برنامهریزی لازم برای مقابله با این پدیده را انجام دهد.
به قول یکی از اقتصاددانان، آنچه که باید از آن ترسید، خود ترس است و این موضوع محوری عملیات روانی علیه هر کشوری است. اقتصاددان مک کالی، این لحظه را لحظه کایوت مینامد. کایوت شخصیت کارتونی قهرمانی است که از روی پرتگاههای میپرد و تا زمانی که به زمین نگاه نکند سقوط نخواهد کرد و طبق قانون کارتون هر وقت به زمین نگاه کند، سقوط خواهد کرد."
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024