یزدفردا: معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد: طرح بورسیه شغلی دانشجویان در صنعت، سبب افزایش انگیزه برای مستعدان می‌شود.

به گزارش یزدفردا: محمدعلی شاه حسینی در نشست بررسی آخرین وضعیت طرح بورسیه شغلی دانشجویان استان گفت: جذب و نگهداشت سرمایه‌های انسانی مستعد برتر و نخبه در استان، ارتقای توانایی‌های علمی و فنی دانشجویان از طریق ارتباط مستمر آنان با واحد‌های اقتصادی، تلاش در جهت آموزش‌های مرتبط برای جذب استعداد‌های برتر دانشگاهی در واحد‌های اقتصادی استان طبق نیاز صنعت و استفاده از مستعدان برتر و نخبگان برای ارتقای فعالیت‌های واحد‌های اقتصادی از اهداف استان در طرح بورسیه شغلی دانشجویان است.

وی با اشاره به اهمیت طرح بورسیه شغلی دانشجویان در صنعت اظهار داشت: این طرح سبب افزایش انگیزه برای مستعدان می‌شود و سرمایه‌گذاری با ارزشی برای صنعت است. واحد‌های اقتصادی بر اساس این طرح می‌توانند نیروی کار را بر اساس نیاز‌های خود در حال حاضر و پیش‌بینی نیازمندی‌های آینده با کمک دانشگاه تربیت کنند. 

معاون استاندار افزود: واحد‌های اقتصادی می‌توانند بر اساس نیاز و دستورالعمل‌های موجود در شیوه‌نامه و نظر شورای راهبری استانی نسبت به بورسیه دانشجویان واجد شرایط اقدام کنند.

شاه‌حسینی به بیان شرایط و مزایای این طرح پرداخت و گفت: شرط اول برای پذیرفته‌شدن در این طرح، کسب رتبه زیر ۲ هزار در کنکور سراسری یا رتبه‌های ۱۰ درصد برتر استان است. در این طرح، برگزیده باید به مدت ۵۰ ساعت در ماه در واحد اقتصادی به‌کارگیرنده حضور داشته باشد و همچنین در تابستان این ساعت به ۱۰۰ ساعت در ماه افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: به کسانی که پذیرفته می‌شوند، در طول مدت تحصیل حقوق از محل واحد به‌کارگیرنده پرداخت می‌شود. همچنین پذیرفته‌شدگان بنیاد ملی نخبگان می‌توانند از امکانات این بنیاد نظیر کمک‌هزینه‌های توانمندی آموزشی بهره‌مند شوند.

معاون استاندار تصریح کرد: هر کدام از طرفین قرارداد تعهداتی بر عهده دارند؛ برای مثال از جمله تعهدات بنیاد نخبگان فراهم‌آوردن تسهیلات نظام‌وظیفه برای پذیرفته‌شدگان است که در مدت‌زمان بورسیه امتیاز فناورانه بنیاد ملی نخبگان را کسب می‌کنند.

وی خاطرنشان ساخت: واحد اقتصادی نیز موظف‌اند با دانشجو قرارداد ببندد و مقرری ماهیانه مصوب شورای راهبری و همچنین بیمه پاره‌وقت پذیرفته‌شده را پرداخت کند. از طرف دیگر، شخص پذیرفته‌‎شده متعهد است واحد‌های کارورزی و کارآموزی را در واحد مربوطه بگذراند و همچنین ادامه تحصیل و تغییر رشته دانشجو با موافقت واحد اقتصادی و مؤسسه علمی مربوطه است.

شاه‌حسینی افزود: بر همین اساس نیز تعدادی از رشته‌های مشمول این طرح، در دفترچه سازمان سنجش وزارت علوم قرار گرفت تا داوطلبان کنکور سراسری بتوانند با انتخاب این کد رشته‌ها، آینده شغلی خود در واحد‌های تحقیق و توسعه واحد‌های تولیدی استان را تضمین کنند.

وی از ۳ دانشگاه یزد، میبد و اردکان به عنوان اجراکننده طرح بورسیه شغلی در استان خبر داد و گفت: دانشگاه محل تحصیل دانشجو نیز باید شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کند که دانشجو امکان حضور در محل واحد اقتصادی را داشته باشد و همچنین کارآموزی، دروس اختیاری، عملی و پایان‌نامه پذیرفته‌شده نیز مطابق با نیاز واحد اقتصادی پذیرنده بورسیه باشد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا