یزدفردا: لیگ انگلیس با جدولی که هیچ وقت قابل اعتماد نیست.

به گزارش یزدفردا: دوشنبه شب اعلام شد فرجام‌‎خواهی اورتون پذیرفته شده و کسر 10 امتیاز این تیم به خاطر نقض قوانین به 6 امتیاز کاهش یافته است. در نتیجه تیم شان دایچ از رده هفدهم به پانزدهم آمد و حالا با منطقه سقوط پنج امتیاز فاصله دارد. ضمن اینکه در جایگاه تیم‌های دیگری نیز در پایین جدول تغییراتی به وجود آمد. بدتر اینکه ماجرا هنوز تمام نشده و اورتون با اتهام دیگری مواجه است که می‌تواند با مجازات روبه‌رو شود. ناتینگهام فارست که در رتبه هفدهم جای اورتون را گرفته در صورتی که اتهامش ثابت شود، به منطقه سقوط می‌لغزد.

موضوع منچسترسیتی

قطعاً عدالت باید اجرا و فرایند آن باید به درستی و دقت طی شود اما از اینکه مسائل با این کندی پیش می‌رود، ناامیدی قابل درکی شکل می‌گیرد. شاید نیازی به یادآوری نباشد که این جابه‌جایی‌ها فقط در منطقه سقوط نیست. منچسترسیتی که به دنبال چهارمین قهرمانی متوالی و ششمین قهرمانی در هفت سال اخیر لیگ برتر است، اسفند گذشته متهم به صد مورد تخلف از قوانین مالی لیگ برتر شده اما رسیدگی به این پرونده هنوز آغاز نشده است. ریچارد مسترز، مدیر اجرایی لیگ برتر ماه گذشته گفت زمان شروع این فرایند تعیین شده اما نمی‌تواند بگوید!

قوانین متفاوت

شدت و پیچیدگی اتهامات سیتی با اورتون و فارست متفاوت است و قطعاً رسیدگی به آن زمان بیشتری می‌طلبد اما جای تعجب نیست وقتی تیم‌ها، مربیان و هواداران دیگر علناً اعتراض می‌کنند که چرا حتی شروع پرونده علیه سیتی تا این حد به تأخیر افتاده است. کار به جایی رسیده که بعضی می‌گویند مثل اینکه قوانین دو گونه است، یکی برای تیم‌های کوچکتر لیگ برتر و یکی دیگر که کاملاً از اولی متفاوت است، برای بزرگان و نخبگان که پول‌های نفتی بی‌حساب و لشکری از وکلا دارند و می‌توانند اوضاع را طبق دلخواه پیش ببرند.

تعیین تکلیف در دادگاه

این اتهامات بزودی حل و فصل نمی‌شود و حتی پرونده‌های مشخص و در حال بررسی اورتون و فارست شاید تا دو ماه دیگر و حتی بیشتر هم تعیین تکلیف نشود تا سایه بلندی روی نبرد سقوط در لیگ برتر بیفتد. در آخر هم کسی نمی‌تواند با قطعیت از جایگاهش مطمئن شود تا وقتی که همه دعاوی و پاسخ‌ها شنیده شود و این برای لیگ برتر مایه شرمساری است. شاید تکلیف تیم‌های سقوط‌کننده بیشتر در دادگاه‌ها مشخص شود تا زمین فوتبال.

رویه طولانی

همه با وضع قوانین مالی و مجازات در صورت نقض آنها موافق هستند تا کل سیستم سقوط نکند و مالکان بی‌احتیاط کار باشگاه‌ها را به ورشکستگی نکشانند. تلاش لیگ برتر برای متقاعدکردن دولت انگلیس که می‌خواهد فوتبال این کشور قانونگذار مستقلی داشته باشد، باعث طولانی شدن این رویه شده. اینکه قوانین مالی قرار است در فصل بعد تغییر کند هواداران اورتون را ناامید کرده؛ آنها می‌گویند با تیم‌شان به عنوان نمونه آزمایشگاهی برخورد شده و نباید فرجام‌خواهی‌شان سه ماه طول می‌کشید. هواداران باشگاه‌های دیگر هم مدعی هستند قانون فقط برای تیم‌های کوچکتر وضع شده تا نتوانند مثل «بیگ سیکس» پول خرج کنند.

غیرقابل اعتماد

لیگ برتر قطعاً مدعی می‌شود که همه این فرایند در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شده است اما این پرونده‌ها با شفافیت کامل دنبال شود. ابهامات زیادی در مورد جدول وجود دارد که خدشه زیادی به اعتبار این رقابت‌ها وارد می‌کند و هواداران را نسبت به این رقابت‌ها و برگزارکنندگانش بی‌اعتماد می‌کند. از قدیم می‌گفتند جدول هیچ وقت دروغ نمی‌گوید اما در انگلیس باید گفت هرگز نمی‌شود به جدول اعتماد کرد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا