به گزارش یزدفردا: حدادزاده گفت: قانون انتخابات مجلس، قانون جامع و جدیدی است که امسال ابلاغ شد و سازو کارهای مختلفی با رویکرد پیشگیری از جرم پیش بینی کرده است.
حدادزاده افزود: در ماده ۱۷ این قانون بر تشکیل ستاد پیشگیری از جرائم انتخابات تأکید شده است و این ستاد و کارگروههای فرعی آن در استان به ریاست رئیس کل دادگستری استان و با عضویت دستگاههای اجرایی و نظارتی که در انتخابات و پیشگیری و شناسایی جرائم موثر هستند، تشکیل میشود.
وی ادامه داد: اختصاص قضات، شعبههایی ویژه برای رسیدگی به جرائم انتخاباتی و ضابط بودن ناظران شورای نگهبان در قانون پیش بینی شده است.
دادستان عمومی و انقلاب استان یزد گفت:شورای نگهبان اسامی ضابطین برای پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی را، به قوه قضاییه اعلام کرده است وآموزشهای لازم توسط قضات انجام شده و فرآیند صدور کارت ضابطین هم انجام شده است. این افراد به عنوان ضابط برای پیشگیری و گزارش نویسی و پیگیری جرائم انتخاباتی در حوزه انتخابیه تعیین شده اند و البته امیدوایم شاهد کمترین تخلفات باشیم.
حدادزاده خاطرنشان کرد:سه دسته افراد ممکن است مرتکب جرم و تخلف انتخاباتی شوند که شامل خود داوطلبان هستند که مواردی از جمله تبلیغ غیر مجاز و زودتر ازموعد، اتهام زنی و تخریب، دادن وعدههای خارج ازاختیار، خرید و فروش رأی (تطمیع افراد با دادن هدیه برای جلب رای) را انجام دهد و دسته دوم جرائم نیز شامل طرفداران و یا عموم مردم است که مواردی، چون خرید و فروش رأی برای نامزد مورد نظر، تخریب دیگر نامزدها، ایجاد تفرقه واقدام علیه امنیت و ممانعت از برگزاری انتخابات را شامل میشود. همچنین دسته سومی که در معرض تخلف هستند شامل مجریان و ناظران برگزارکننده انتخابات است که شامل محروم کردن مردم و نامزدها از حقوق اساسی، مداخله غیر مجاز در فرایند برگزاری انتخابات یا جانبداری به نفع یک نامزد است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025