یزدفردا: کتاب «بانوان شیعه» نوشته سعیده رحیمی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش یزدفردا: کتاب «بانوان شیعه» نوشته سعیده رحیمی به تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و روانه بازار نشر شده است.

زنان در هر جامعه به‌دلیل مسئولیت خطیر مادری و همسری، تربیت نسل را به‌عهده دارند و فعالیت‌های دیگر آن‌ها، اعم از فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و حتی تبلیغی و دینی، تحت‌الشعاع این نقش مهم قرار می‌گیرد. بی‌تردید نخستین گام در خیزش به‌سمت تمدن‌سازی بر مبنای آموزه‌های بلند اسلام، خودباوری بانوان و آگاهی از نقش عظیمشان در تحولات مهم تاریخی است.

دستیابی به این مهم، به نمایان شدن تأثیر ناپیدای ایشان از لابه‌لای برگ‌های تاریخ بستگی دارد؛ به‌ویژه در برهه‌هایی از تاریخ که عملکرد برخی زنان سبب حفظ عقاید امامیه می‌شده است و خصوصاً بانوان نزدیک به امامان معصوم (ع) که گاه حتی بزرگان شیعه به ایشان مراجعه می‌کردند. واکاوی هویت تاریخی زنان شیعه که بارزترین تجلی آن در حرکت‌های علمی و فرهنگی بانوان خاندان امامت مشهود است، رهیافت تازه‌ای در ایجاد خودباوری بانوان شیعه عصر ما در مسیر تمدن‌سازی خواهد داشت.

ارائه الگویی درست از فعالیت‌های اجتماعی، تبلیغی و سیاسی زنان در عصر امامت که از تأیید و تقریر امام معصوم (ع) برخوردار باشد و از سیره عملی ایشان حکایت کند، ضروری به‌نظر می‌رسد و راهنمایی برای طراحی سبک زندگی خواهد بود.

سعیده رحیمی پژوهشگر بر آن است تا در کتاب «بانوان شیعه» در سایه واکاوی شرایط فرهنگی و اجتماعی عصر دوم امامت، از جلوه‌های نقش‌آفرینی بانوان شیعه در صحنه اجتماع و تأثیرهای فرهنگی آنان پرده بردارد و ضمن ارائه الگویی درست از حضور اجتماعی، فرهنگی و سیاسی زنان، ابعاد گوناگون نقش خطیر این بانوان را در پایایی مکتب تشیّع اثناعشری نشان دهد و بگوید در متن فرهنگی-سیاسی قرن‌های دوم و سوم، بانوان شیعه و به‌ویژه بانوان نزدیک به خاندان امامت، چگونه در سایه همکاری با امامان معصوم (ع) به منزلت اجتماعی شایسته‌ای دست یافتند.

امامان معصوم (ع) اصلی‌ترین عامل رشد و ارتقای هویتی زنان آن روزگار بوده‌اند و آموزش علمی و دینی کنیزان و بانوان، سیره مستمر آنان شمرده شده است. در این دوره، منابع تاریخی از بانوان بسیاری یاد می‌کنند که هرکدام به فراخور اوضاع سیاسی-اجتماعی زمان خود، گام‌های استواری در حفظ و گسترش مکتب تشیّع برداشتند. واکاوی این اسامی، به‌همراه دقت در شرایط زمانی و رخدادهای تاریخی عصرشان، الگویی صحیح و ارزشمند از حضور اجتماعی زنان و فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی و سیاسی ایشان در عصر امامان معصوم (ع) به‌دست می‌دهد که در مقابل شکل‌های ناصحیح رایج در جامعه کنونی، قابل‌ارائه است.

در این اثر ده‌ها نفر از بانوان نمونه و برتر عالم شیعه معرفی شده‌اند بانوانی مانند سیده نفیسه و حکیمه دختر امام جواد (ع) بانو ام‌احمد و حضرت معصومه و کنیزانی مانند سعیده، حسنیه، حمیدةالمصفا و حدیث و دیگرانی که در سایه تعامل با ائمه (ع) و حمایت و هدایت آن سرچشمه‌های نور بالیده‌اند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

از جمله بانوان مؤثر در تایخ اسلام، به ویژه در اواخر امامت امام حسن عسکری (ع) و روزهای آغازین غیبت صغری، بانو حُدیث بود که به جلوه‌های گوناگون فعالیت‌هایش اشاره می‌شود.

حُدیث که بنا بر عادت تغییر اسامی کنیزان، با نام‌های سوسن، سلیل، حریبة و… خوانده شده است، هنگامی که نزد امام هادی (ع) رسید، آن حضرت فرمود: «سلیل از آفت‌ها، گزندها، پلیدی‌ها و ناپاکی‌ها محفوظ است. سپس به سلیل فرمود: به همین زودی خداوند حجت خود را به تو عطا می‌کند که زمین را پر از عدل و داد نماید، پس از آنکه از ظلم و جور لبریز شده باشد.»

حُدیث، بانویی در نهایت ورع و تقوا، و از عارفان و صالحان زمان خود بود؛ تا آنجا که در جایگاه واسطه و باب امام زمان (عج) و شیعیانش قرار گرفت. امام حسن عسکری (ع) نیز به او وصیت کرد و پس از شهادت حضرت، وارث اموال و موقوفات ایشان شد.

این کتاب با ۲۱۶ صفحه و قیمت ۱۲۰ هزارتومان عرضه شده است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا