به گزارش یزدفردا: با حضور و مشارکت جامعه محلی این ابنیه نه فقط سکنه، حتی گردشگران ضمن ترویج آداب و رسوم مرتبط با نگهداری این ابنیه در پایش، زمینه حفاظت از آنها را فراهم میکند.
شاکری شمسی افزود: استان یزد دارای ۳۵۷۰ هکتار بافت تاریخی ارزشمند ثبت شده در فهرست آثار ملی است که بخشی از آن هم در فهرست آثار جهانی ثبت شده است.
وی ادامه داد: این ثروت ملی عمدتا با مصالح گلین ساخته شده است و پیشینیان ما وقتی این آثار را میساختند فرهنگ حفاظت از آن را هم ترویج کردهاند.
معاون میراثفرهنگی تصریح کرد: رسومی مانند اندود کردن پشتبامها در آبان ماه یا شیوه فرآوری اندود کاهگل و خشت بخشی از فرهنگ عمومی یزدیها بوده است که به مرور زمان کم رنگتر شده است.
شاکری افزود: از ارزشهای عمده این پهنه تاریخی زنده بودن آن و جاری بودن جریان زندگی در آن است. همان طور که ابنیه به سکنه آن خدمت رسانی میکنند سکنه آن هم وظایفی را در برابر این ثروت فرهنگی دارند و لازم است تا به طور فعال اقدامات لازم برای کنترل و نگهداری از این ابنیه گلین را انجام دهند.
وی اظهار کرد: پیشینیان ما با ترفندهایی عمر ابنیه گلین خود را دراز میکردند. از جمله برای کنترل آسیبهای ناشی از بارندگی با کنترل ناودانها و مسیر حرکت آب باران از آسیب رسیدن به بام و سازه ابنیه جلوگیری میکردند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025