به گزارش یزدفردا به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، رانندگان کامیون لهستانی به مدت سه هفته چندین گذرگاه مرزی با اوکراین را مسدود کرده اند. آنها همکاران اوکراینی خود را متهم می کنند که آنها را مجبور به حمل و نقل کالا در اتحادیه اروپا با نرخ حمل و نقل ارزان تر کرده اند و بنابراین به اعتراض کشاورزان لهستانی پیوسته اند.
رانندگان کامیون و کشاورزان لهستانی محاصره گذرگاه های مرزی با اوکراین را که برای هفته ها ادامه دارد، گسترش داده اند. روز دوشنبه آنها توقف 24 ساعته تردد کامیون ها از طریق گذرگاه مرزی شلوغ Medyka را آغاز کردند. روزها است که هزاران راننده کامیون های بین شهری در صف های کیلومتری مقابل ایستگاه های مرزی گیر کرده اند.
به گفته مرزبانان لهستان، زمان انتظار کامیون ها در گذرگاه مرزی مدیکا تا به حال 127 ساعت بود. با تمدید و گسترش محاصره، رانندگان به اعتراض کشاورزان میپیوندند که خواستار کمک دولت به دلیل قیمت پایین غلات هستند.
رانندگان کامیون لهستانی از 6 نوامبر سه گذرگاه مرزی دیگر را مسدود کرده اند و از اتحادیه اروپا خواسته اند که مجوزهای اجباری را برای رانندگان کامیون اوکراینی که وارد اتحادیه اروپا می شوند و برای رانندگان کامیون اتحادیه اروپا که وارد اوکراین می شوند، دوباره برقرار کند. بنابر خواست آن ها استثنائات فقط باید برای کمک های بشردوستانه و تحویل تسلیحات در نظر گرفته شود. اتحادیه اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 این کنترل ها را لغو کرد.
بر اساس برآوردهای وزارت زیرساخت اوکراین، به طور متوسط 40000 تا 50000 کامیون در ماه از طریق 8 گذرگاه مرزی از مرز با لهستان عبور می کنند که دو برابر بیشتر از قبل از جنگ است. اکثر کالاها توسط شرکت های اوکراینی حمل می شود.
رئیس باشگاه کشاورزی تجاری اوکراین هم اخیرا طی اظهاراتی هشدار داد که وضعیت در مرز این کشور و لهستان بحرانی است و احتمالاً به کمبود مواد غذایی اساسی در این کشور منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد که ادامه محاصره گذرگاههای مرزی این کشور توسط رانندگان کامیون لهستانی باعث کاهش واردات مواد غذایی از اتحادیه اروپا به اوکراین شده است.
وی گفت: وضعیت در مرز بحرانی است، هزاران کامیون در دو طرف مرز در صفهای طولانی در انتظار عبور هستند. به همین دلیل، جریان محصولات از اروپا در مسیرهای مسدود شده به شدت کاهش یافته است.
لهستان و اوکراین به طور سنتی متحدان نزدیکی هستند. از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، ورشو یکی از بزرگترین حامیان و تامین کنندگان تسلیحات کی یف بوده است. اما اخیراً اختلافات بر سر صادرات غلات اوکراین روابط این دو کشور را بدتر کرده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025