به گزارش یزدفردا: در حالی که آمار دولتی در غزه تخمین میزنند که حدود ۷۰۰۰ مفقود وجود دارد که پیکر دهها تن از آنها توسط رژیم صهیونیستی ربوده شدهاند، نهادهای حقوق بشری نسبت به اخباری مبنی بر سرقت اعضای بدن آنها توسط رژیم اشغالگر ابراز نگرانی کردهاند.
طبق گزارش خبرگزاری «سما»، در همین راستا، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب بینالمللی مستقل در خصوص ربودن اجساد شهدای مجتمع پزشکی الشفا در غزه و بیمارستان اندونزی در شمال این باریکه توسط ارتش رژیم صهیونیستی شد.
این سازمان همچنین به موارد دیگری از ربوده شدن اجساد شهدا از مجاورت گذرگاه محل حرکت آوارگان به مرکز و جنوب نوار غزه در جاده اصلی صلاح الدین اشاره کرد.
در این گزارش آمده است که ارتش رژیم صهیونیستی همچنین گور جمعی را که بیش از ۱۰ روز پیش در یکی از حیاطهای مجتمع پزشکی الشفا حفر شده بود، نبش قبر کرد و اجساد برخی شهدا را از آن بیرون آورد و آنها را ربود.
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه در گزارش خود آورده است: در حالی که دهها جسد به کمیته بینالمللی صلیب سرخ تحویل داده شدند و این کمیته نیز آنها را برای تکمیل مراحل تدفین به جنوب نوار غزه منتقل کرد، اما ارتش اسرائیل همچنان اجساد دیگری را تحویل نداده است.
این سازمان به موضوع هولناک سرقت اعضای بدن شهدا با استناد به اظهارات پزشکان در غزه اشاره کرد. این پزشکان گفتهاند که معاینه سریع برخی از اجساد پس از تحویل نشان دهنده سرقت اعضای بدن مانند قرنیه چشم و سایر اندامهای حیاتی مانند کبد، کلیهها و قلب بوده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه اعلام کرد: اسرائیل سابقه طولانی در ربودن اجساد فلسطینیها دارد، چراکه اجساد دستکم ۱۴۵ فلسطینی را در یخچالهای مخصوص نگهداری میکند و پیکر ۲۵۵ شهید فلسطینی را نیز در گورستان معروف به «گورستان اعداد» نگهداری میکند. در گذشته نیز مشاهده شده بود که مقامات اسرائیل اجساد شهدای کرانه باختری را پس از مدتی به بستگانشان تحویل داده بود، اما پیکر آنها در دمای منفی چهل یخ زده بودند و رژیم صهیونیستی تحویل اجساد را مشروط به عدم کالبد شکافی کرده بود، موضوعی که ممکن است در راستای پنهان کردن سرقت اعضای بدن آنها بوده باشد.
در ادامه این گزارش آمده است، رژیم صهیونیستی که به عنوان بزرگترین مرکز جهانی تجارت غیرقانونی اعضای بدن انسان شناخته میشود، به توجیه سیاست ربودن اجساد تحت عنوان «تلاش برای بازدارندگی امنیتی» روی آورده و منشورها و توافق نامههای بینالمللی در این زمینه را نادیده میگیرد.
این سازمان حقوق بشری همچنین بر لزوم ملزم کردن رژیم صهیونیستی به پایبندی به قواعد حقوق بینالملل تاکید کرد.
رامی عبده، دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه نیز گفت: ۷۰۰۰ فلسطینی هنوز در زیر آوار هستند.
رامی عبده اعلام کرد که هیچ وسیله نقلیه امداد و نجات یا دفاع مدنی عربی برای کمک به خارج کردن آنها از زیر آوار به غزه منتقل نشدهاست.
در همین راستا، پزشکان و زخمیها در بیمارستان الشفا گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی هنگام محاصره این بیمارستان، به کادر پزشکی حمله و بیماران را بازداشت کرد و اجساد را به سرقت برد.
دکتر «معتز حراره» از پزشکان بیمارستان الشفا در این باره گفت: حین محاصره، نظامیان ارتش اشغالگر به خدمه پزشکی و بیماران حمله کردند و پیکر شهدا را به یک مکان نامشخص بردند.
وی افزود: ارتش اسرائیل وسایل پزشکی را تخریب و برق را از بیمارستان قطع کرد. همچنین پس از عقبنشینی ژنراتورهای برق در بیمارستان را منفجر کرد و علاوه بر مخازن اکسیژن، دستگاههای پزشکی را نیز از بین برد.
دکتر «مصطفی سکیک»، دیگر پزشک این بیمارستان نیز گفت: ارتش اسرائیل بیمارستان الشفا را محاصره کرد و تصمیم به ممنوعیت حرکت در آن گرفت و در نتیجه آن ما از تماس و گرفتن و غذا محروم شدیم.
وی افزود: نظامیان اشغالگر ساختمانهای بیمارستان را زیر و رو کردند و از من خواستند که مجروحان را به مکان دیگری در این مجتمع منتقل کنم.
«ابراهیم زکریا»، از مجروحان در بیمارستان الشفا نیز در این باره اعلام کرد: من به مراقبت فوری پزشکی نیاز داشتم، ارتش اسرائیل برای چند روز در بیمارستان ما را محاصره کرد. همسر و فرزندانم با من به همراه من محاصره شدند و سپس ارتباطمان قطع شد، من باید از سرنوشت اعضای خانوادهام مطلع شوم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025