به گزارش یزدفردا: کتاب «کتابسوزی» نوشته ریچارد اوندن، یک تحقیق جامع و هشداردهنده در مورد تاریخ طولانی و تکاندهنده از بین بردن دانش توسط بشریت است. از دوران باستان تا به امروز، کتابسوزی همواره به عنوان یک ابزار قدرت برای سرکوب و انحراف حقیقت مورد استفاده قرار گرفته است. این اثر مستند به بررسی چگونگی و دلایلی که پشت این اعمال خرابکارانه نهفته است میپردازد و به ما نشان میدهد که چگونه کتابسوزی تأثیرات عمیق و طولانیمدت بر روی فرهنگ و دانش جوامع گذاشته است.
ریچارد اوندن در این کتاب با پیشکشیدن مثالهای متعدد از تاریخ، از کتابسوزی در کتابخانه بزرگ اسکندریه گرفته تا نابودی کتب توسط نازیها، به خواننده نشان میدهد که کتابسوزی نه تنها یک اقدام از روی نادانی، بلکه بیشتر اوقات یک عمل محاسبهشده برای پاک کردن ایدهها و نابودی فرهنگها بوده است. اوندن با بررسی دقیق رویدادهای کتابسوزی در طول تاریخ، به این نتیجه میرسد که اغلب این اعمال توسط حکومتهای استبدادی و برای تثبیت قدرت یا اعمال سیاستهای یکپارچهسازی انجام شده است. این کتابسوزیها به مثابه تلاشی برای از بین بردن افکار مخالف و فرهنگهای جایگزین بوده است.
نویسنده همچنین به آسیبهایی که از بین بردن دانش به جامعه وارد میکند میپردازد. این از دست دادن، میراث مشترک بشریت را خدشهدار میکند و از توانایی ما برای یادگیری از گذشته و ساختن آیندهای بهتر میکاهد. اوندن همچنین به این موضوع میپردازد که چگونه در عصر دیجیتال، کتابسوزی میتواند شکلهای جدیدی به خود بگیرد. از دسترسیزدایی از دادهها گرفته تا سانسور در اینترنت، او نشان میدهد که چگونه تکنولوژیهای جدید میتوانند به عنوان ابزارهای جدید برای کنترل دانش و اطلاعات استفاده شوند. کتاب با هشدار در مورد پیامدهای کتابسوزی به پایان میرسد و تأکید میکند که ما باید از تاریخ درس بگیریم تا از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری کنیم. اوندن خوانندگان را تشویق میکند که به حافظان دانش تبدیل شوند و برای حفاظت از حق دسترسی آزاد به اطلاعات بایستند.
ریچارد اوندن (Richard Ovenden)(/ˈʌvəndən/؛ زاده ۲۵ مارس ۱۹۶۴) یک کتابدار و نویسنده بریتانیایی است. او در حال حاضر به عنوان بیست و پنجمین کتابدار بادلی در دانشگاه آکسفورد، که در سال ۲۰۱۴ منصوب شد، خدمت می کند. اووندن همچنین به عنوان مدیر مرکز مطالعه کتاب کتابخانه Bodleian و دارای کمک هزینه تحصیلی در کالج بالیول است.اووندن متولی کتابخانه چاوتون هاوس و نایب رئیس بنیاد کراسنا-کراس است. در سال ۲۰۰۹، او به عنوان سومین رئیس ائتلاف حفظ دیجیتال انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۵ به عضویت انجمن فلسفی آمریکا انتخاب شد.او عضو انجمن باستانی لندن است که در سال ۲۰۰۸ انتخاب شد.
نشر علم کتاب «کتابسوزی» نوشته ریچارد اوندن را با ترجمه محمدعلی جنتخواه دوست در ۳۱۷ صفحه و قیمت ۲۱۸ هزار تومان منتشر کرد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025