یزدفردا: بیست‌ و دومین جشنواره انتخاب کتاب سال استان کرمان امروز به میزبانی شهر سرچشمه رفسنجان برگزار شد.

به گزارش یزدفردا: مراسم بیست‌ و دومین دوره انتخاب کتاب سال استان کرمان با حضور مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتاب‌خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مدیرکل کتابخانه‌های استان کرمان، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان، معاون فرمانداری رفسنجان و جمعی از اهالی کتاب و فرهنگ استان کرمان امروز، ۲۸ آبان ماه در محل سینما آزادی سرچشمه برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این مراسم با قدردانی از مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و روابط‌عمومی مجتمع برای حمایت از حوزه فرهنگ و هنر و میزبانی این رویداد، اظهار کرد: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی همه دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی و حتی غیر فرهنگی مسئولند.

محسن روحی افزود: کتاب معجزه دین ماست و قطعا کسب دانش از مهمترین دلایل کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان افزود: یکی از ویژگی‌های خوب شهید سلیمانی در کنار سایر ویژگی‌های بارزش، علاقه وافر به کتابخوانی است و بسیاری از یادداشت‌هایی که در کتاب‌ها داشتند، کتاب‌هایی بوده که در میدان نبرد آنها را مطالعه کرده است.

روحی بیان کرد: امسال در جشنواره ملی پایتخت کتاب ایران شهرستان رابر در میان ۱۲ شهر کاندیدای پایتخت کتاب ایران بود و در حال برنامه‌ریزی هستیم سال آینده رفسنجان و سیرجان را به‌عنوان دو شهر کاندیدای پایتخت کتاب ایران معرفی کنیم.

به گفته وی، در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب سال گذشته دهبکری و امسال نصرت آباد سیرجان در کشور انتخاب شدند.

روحی با بیان اینکه در هفته کتابخوانی ۹ نمایشگاه کتاب در استان کرمان در حال برگزاری است، گفت: نمایشگاه کتاب بزودی در سرچشمه رفسنجان برگزار می‌شود.

وی از فعالیت ۳۰۰ کتابخانه زیرپوشش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان خبر داد و گفت: یکی از موضوعاتی که دنبال می‌کنیم در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است. ما در این کانون‌ها ۳۰۰ کتابخانه داریم و کار ترویج فرهنگ مطالعه را در دستور کار دارند و نیز برای معرفی، شنبه‌های کتاب را داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: رشد ۳۵ درصدی شاخص کتاب را در استان کرمان داریم و کرمان هر ساله در جشنواره کتاب رضوی شرکت می‌کند که در این راستا ۸۰ هزار نفر سال گذشته حضور یافتند. همچنین در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی در طرح نذر حاج قاسم تاکنون مردم استان کرمان بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌ها اهدا کردند.

کتاب و کتابخوانی همواره مورد حمایت مجتمع مس سرچشمه رفسنجان

مدیر روابط‌ عمومی و خدمات‌ اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: بحث کتاب و کتابخوانی همواره در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان مورد پشتیبانی جدی و ویژه قرار گرفته و قرار دارد.

دکتر مسلم علی‌مهدی بااشاره به اقدامات مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی در سال‌های اخیر، عنوان کرد: رونمایی از کتاب‌های مختلف، حمایت مستمر از ناشران و مولفان، حمایت از چاپ آثار فاخر کتاب، برگزاری نمایشگاه سالانه کتاب، برگزاری نشست‌های «یک مولف، یک کتاب» با حضور مولفان ملی و استانی از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به پایین بودن سرانه کتاب‌خوانی در کشور نسبت‌ به دنیا، یادآور شد: برگزاری چنین مراسمی و فرهنگ‌سازی کتاب و کتابخوانی قطعاً تاثیر گذار خواهد بود. ضمن این‌که در سال‌های اخیر بواسطه فراگیر شدن ابزارهای ارتباطی جدید از عالم معنا فاصله گرفتیم و یکی از نتایج آن عدم رغبت مردم به کتابخوانی است.

دبیر تخصصی بیست‌ودومین دوره کتاب سال استان کرمان نیز در سخنانی گفت: در این مراسم از ۳۸ کتاب از مجموع ۱۵۴۲ کتاب رسیده به دبیرخانه، کتاب سال استان معرفی و از صاحبان این آثار ارزشمند تجلیل می‌شود.

احمد یوسف‌زاده همچنین نسبت‌به سلب مسئولیت اعطای مجوز چاپ کتاب از استان‌ها که سبب طولانی شدن فرایند چاپ و نشر کتاب می‌شود، انتقاد کرد.

بنا به این گزارش، در این مراسم با معرفی برگزیدگان کتاب سال استان کرمان در زمینه‌های مختلف، از نویسندگان و مولفان آنان تجلیل شد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا