دومين جلسه رسيدگي به پرونده متهمان آشوب هاي اخير با اعتراف هاي تکان دهنده پنج تن از متهمان محمدرضا علي زماني، آرش رحماني پور، رضا رفيعي،کلوتيلد ريس، ناصر عبدالحسيني، مير محمد حسين رسام برگزار شد.

به گزارش ايرنا، پس از قرائت ادامه کيفرخواست عمومي در دومين جلسه محاکمه متهمان پرونده آشوب هاي اخير در تهران، قاضي صلواتي که رياست شعبه 15 دادگاه انقلاب و پرونده اين متهمان را به عهده دارد از نماينده دادستان خواست کيفرخواست اختصاصي اين متهم را قرائت کند.
پس از قرائت ادامه کيفرخواست عمومي در دومين جلسه محاکمه متهمان پرونده آشوب هاي اخير متهمان به دفاع از خود پرداختند.

** نحوه همکاري سرويسهاي جاسوسي آمريکا و رژيم صهيونيستي با گروهک هاي ضدانقلاب
محمدرضا علي زماني يکي از متهمان پرونده آشوب هاي اخير در تهران و عضو انجمن پادشاهي ايران اتهام محاربه از طريق عضويت در انجمن پادشاهي ايران، توهين به مقدسات، فعاليت تبليغي عليه نظام، تباني و اجتماع با هدف اقدام عليه امنيت کشور و خروج غيرقانوني از ايران را پذيرفت.
اين متهم خود را از خانواده اي مذهبي دانست و گفت که داراي فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي در دوره نوجواني بوده است.
زماني گفت: من در جلسات طرح و برنامه ريزي مسئولان شهر شرکت مي کردم و جلساتي با NGOها و احزاب داشتم و براي گسترده شدن فعاليت هايم به منظور ارايه پروژه هاي بزرگ تر نيازمند اطلاعاتي بودم که از اين رو به سراغ شبکه هاي ماهواره اي رفتم تا بينش افراد مختلف را ببينم و از آنها کمک بگيرم.

** 80 درصد شبکه هاي ماهواره اي مخالفان و معارضان نظام
اين متهم با بيان اين که 80 درصد شبکه هاي ماهواره اي مخالفان و معارضان نظام هستند، گفت: از طريق تماشاي اين شبکه ها تناقضاتي در ذهن من ايجاد شد که من کنجکاوتر شدم تا پاسخي براي آنها بيايم.
وي اظهار داشت سرانجام با شبکه "يور تي وي" با انجمن پادشاهي ايران که مقر آن در لندن است، آشنا شدم.
اين متهم با اشاره به اظهارات سخنگوي اين انجمن عليه نظام جمهوري اسلامي، گفت: سخنگوي اين انجمن معتقد است جمهوري اسلامي ايران بر پايه هاي ديني استوار است و مردم پشتوانه حکومت هستند و بايد با دادن آگاهي، دين گريزي و دين ستيزي را در ايران ايجاد کنيم و پس از آن براندازي نظام جمهوري اسلامي ميسر مي شود.
اين متهم گفت: اسم اين عمليات را انجمن، شکاف "دره" نامگذاري کرده بود.
وي انجام عمليات تروريستي و کشتار مسئولان براي ايجاد اغتشاشات داخلي را از ديگر برنامه هاي اين انجمن برشمرد.
وي با بيان اين که من مخاطب يک طرفه سخنگوي انجمن پادشاهي ايران بودم، گفت: وي مطالبي را از قرآن بيان و براساس راي خود تفسير مي کرد که در آن توهين هايي به پيامبر و ائمه اطهار مي نمود که البته اين بحث ها را با عنوان "بازگشايي قرآن" مطرح مي کرد.
وي با تاکيد بر اين که اين القائات بر من تاثير گذاشت، گفت: سپس من اين القائات با همکاران جوان خودم در ميان گذاشتم و آنها نيز کم کم تحت تاثير قرار گرفتند به طوري که در نمايشگاه هاي کتابي که در سطح تهران برگزار مي کرديم، سعي مي نموديم اين القائات را به ديگران نيز منتقل کنيم تا در آنها نيز همچون من خلا هويت ديني ايجاد شود.
علي زماني تصريح کرد: سرانجام با دفتر انجمن پادشاهي ايران در انگليس، با فردي به نام "دردانه فولادوند" ارتباط برقرار کردم و فعاليت ها و ارتباطات ما با اين شخص ادامه داشت تا اين که تصميم گرفتيم به خارج از کشور برويم.

** هدف خدشه دار کردن نظام و ولايت فقيه بود
اين متهم پرونده آشوب هاي اخير تهران گفت: وقتي مساله خروج از ايران را با فولادوند در ميان گذاشتم، وي گفت که براي خروج ما بايد برنامه ريزي شود و قبل از خروج از کشور بايد يک فعاليتي را انجام دهيد و از من خواست که يک سي دي در خصوص دين گريزي و دين ستيزي تهيه کنيم که در اين سي دي نظام و ولايت فقيه را خدشه دار کنيم.
اين متهم گفت: در اين سي دي کتاب هاي ضد ديني از جمله کتاب آيات شيطاني را درج و اين سي دي را در تيراژ بالا کپي و از طريق "احمدي کريمي" معروف به مهرگان و "حامد روحي نژاد" معروف به سياوش توزيع کرديم و سپس از طريق شمال عراق به طور غيرقانوني از کشور خارج شديم.
اين متهم نام تشکيلاتي خود را نيز برديا اعلام کرد و گفت: در شهر اربيل عراق، در محل استقرار نظاميان آمريکا نشست هايي را برگزار کرديم که با شخصي به نام "فرانک" مدير سرويس اطلاعاتي آمريکا در آن محل آشنا شديم که پس از معرفي فعاليت هاي خود وي هتل و پول در اختيار ما گذاشت و يک خط موبايل ويژه نيز به من داد تا اگر دچار مشکل شديم با وي براي رفع مشکل تماس بگيريم.
علي زماني افزود: در کنار اين ارتباطات با دردانه فولادوند در لندن تماس گرفتيم و موقعيت خود را گزارش داديم که وي ضمن ابراز خوشحالي و تبريک، شماره جديدي از آمريکا از فردي به نام جمشيد در لس آنجلس به ما داد.
وي اضافه کرد: سپس من با جمشيد تماس گرفتم و او اعلام کرد در جريان نشست هاي ما با آمريکا است. جمشيد اولين کاري را که به ما پيشنهاد کرد، انجام مصاحبه تلفني با يور تي وي و انجام کارهاي فرهنگي و مصاحبه با راديو تندر بود. وي حتي سرفصل هاي مصاحبه را به من اعلام کرد.
اين متهم اعتراف کرد پس از چند روز اين مصاحبه انجام شد و زمان پخش آن را به من اعلام کردند که هنگامي که مصاحبه را ديدم، مشاهده کردم جمشيد ميزگردي را تشکيل داده و فردي به نام "ايمانوئل آفار" تلفني راجع به من صحبت مي کند که آفار فردي يهودي اسرائيلي است که در آمريکا و اسرائيل اقامت دارد.
وي با بيان اين که جمشيد ما را به جهت دادن مردم به دين ستيزي و انجام عمليات تروريستي در ايران هدايت مي کرد، گفت: کم کم سطح نشست هاي ما با مقامات آمريکايي افزايش يافت و از ما مي خواستند در خصوص فعاليت هاي تشکل هاي کارگري و دانشگاهي اطلاعات را جمع آوري و در اختيار نيروهاي آمريکايي قرار دهيم.
اين متهم اظهار داشت: ايمانوئل آفار با من تماس گرفت و ارتباط مرا با شخصي در کردستان عراق که عضو سرويس جاسوسي اسرائيل بود، برقرار کرد که اين فرد پس از آن نشست هاي ما را برنامه ريزي مي کرد.
وي با اشاره به ديدار خود با فردي به نام مايکل رييس تيم اطلاعاتي آمريکا در منطقه دهوک عراق گفت: اين فرد اطلاعات داخلي ايران را از ما مي خواست تا به قول خودش از طريق ارايه آنها به واشنگتن و برنامه ريزي در اين زمينه بتوانند فعاليت هاي ما را جهت دهند.

** هدف شناسايي نيروهاي مذهبي و مسئولان
اين متهم تصريح کرد: شناسايي نيروهاي بسيجي و نيروهاي مذهبي و مسئولان از ديگر اقدامات ما بود.
وي گفت: به موازات ارتباط با آمريکايي ها انجمني برنامه هاي خاصي را روي ميز خود داشت که آنها را براي اجرا به ما ارايه کرد.

** شناسايي اماکن مسئولان نظام براي بمب گذاري
اين متهم اظهار داشت: يکي از اين طرح ها، طرح سلمان بود که هدف آن شناسايي افراد مسئول نظام و مسئولان دولتي و شناسايي اماکني که مي توان در آنها بمب گذاري کرد و نيز شناسايي نيروهاي بسيج بود.
وي يکي ديگر از برنامه هاي طرح سلمان را شناسايي مالکان و افراد سرمايه دار بيان کرد تا انجمن پادشاهي ايران از طريق تهديد بتواند از آنها اخاذي کند.
وي سپس به برقراري ارتباط خود با شخصي به نام اميد در اروپا اشاره کرد و اعتراف کرد: اين فرد آموزش هايي در زمينه چگونگي مقابله با پليس امنيت، تشکيل هسته هاي مختلف، آموزش خريد سلاح و نحوه بکارگيري آن و ساخت بمب و چاشني هاي آن تحت عنوان آموزش فنون مبارزاتي مي داد.

** ارتباط با گروه عبدالمالک ريگي و منافقين
وي سپس به ارتباطات خود با گروه عبدالمالک ريگي و نيز گروهک تروريستي منافقين اشاره کرد و گفت: ما در ابتدا عليه گروهک منافقين که پايگاه خوبي در ايران ندارند مصاحبه مي کرديم اما بعدا چون اهداف تروريستي واحدي با آنان داشتيم با فردي به نام "پيروز فردا" از گروهک منافقين ارتباط برقرار کردم.

** حضور در ايران براي نفوذ در ستادهاي انتخاباتي
محمد رضا علي زماني دلايل حضور مجدد خود را در ايران پس از يک دوره اقدامات براندازانه که از طريق عضويت در انجمن پادشاهي ايران صورت گرفته است، ايجاد شک و شبهه در روند انتخابات ايران و نفوذ در ستادهاي انتخاباتي برخي نامزدها بيان کرد.

** اعتراف به جمع آوري اطلاعات براي آمريکايي ها
علي زماني به جمع آوري اطلاعات براي آمريکايي ها در خصوص جريان انتخابات ايران اعتراف کرد.
اين متهم با پذيرش دين ستيزي، دين گريزي، خدشه به نظام و ولايت فقيه و اقدامات تروريستي و بمب گذاري انجمن که البته به گفته وي آنها کار فرهنگي اش را انجام مي دادند به عنوان اتهامات خود پذيرفت و گفت: ما براي ايجاد اغتشاشات آنچناني در انتخابات، تشويش اذهان عمومي و قبل از آن کمک رنگ کردن حضور مردم فعاليت مي کرديم.
علي زماني گفت تلاش ما اين بود که اولا مردم در انتخابات شرکت نکنند ثانيا اگر انتخابات برگزار شد شک و شبهه در انتخابات ايجاد شود و راي گيري از اول صورت بگيرد.
اين متهم اغتشاشات اخير که در آغاز دفاعيات خود تمامي اتهاماتش را پذيرفت، گفت: قبل از اقدام، توسط وزارات اطلاعات شناسايي و دستگير شديم.

** ساخت بمبي قوي براي انفجار و کشتار
علي زماني که در بخشي از اظهارات خود به صدور فرمول ساخت بطري انفجاري و فرمول بمب هاي قوي تر از طريق مواد شيميايي براي انفجار قوي و بيشترين کشتار مسئولان نظام و مردم به داخل کشور از طريق انجمن مذکور اعتراف مي کرد، گفت که در فيلم هاي ويدئويي به فرد آماتور آموزش مي دادند که چگونه بمب بسازد.
اين متهم اظهار داشت: انفجار حسينيه حضرت سيد الشهداي شيراز حاصل همان فرمول بمب بود که 14 شهيد و 200 مجروح و جانباز به جاي گذاشت.
وي افزود: پس از اين انفجار انجمن بيانيه صادر کرد و مسئوليت انفجار را برعهده گرفت و جمشيد از آمريکا خواست که با رابطين در ايران تماس بگيريم و آنان تبريک بگويند و ما اين کار را کرديم.
وي سپس به نشست هاي خود با مسئولان سرويس اطلاعاتي آمريکا و گفت و گو با تيم سياسي واشنگتن اشاره کرد و گفت: يکي از اعضاي آن تيم از من سوال کرد که از شما از طرف عليرضا نوري زاده آمده ايد که البته من گفتم نه.
علي زماني گفت: در حالي که ما ليست مسئولان شهرستاني، ‌استاني و بسيجي را در اختيار آنها قرار داده بوديم اما اصلي ترين بحث آمريکايي ها برنامه ريزي در خصوص انتخابات ايران بود.
اين متهم با بيان اين که آمريکايي ها قدرت، توانمندي و نفوذ ما را ديده بودند، شناسايي و نفوذ در جامعه و احزاب کارگري و شناسايي خط مشي تفکرات تشکل هاي دانشجويي، دانشگاهي و کارگري و در نهايت خط مشي تفکرات مردم را ماموريت خود عنوان کرد و با اشاره به تشکيل هسته هايي در اين زمينه گفت: هدف اين بود که نقطه نظرات مردم جمع شود و سپس اين تيم تعيين کند که چگونه مي توانيم خواسته هاي مردم و جمعيت هدف را تغيير دهيم.

** هدف عدم شرکت مردم در انتخابات بود
علي زماني اذعان کرد: ما مي خواستيم مردم در انتخابات شرکت نکنند چون حضور کم رنگ مردم باعث شکاف آنان و نظام مي شود از سوي ديگر وقتي طيف حکومت يک دست باشد مي توان ايجاد شبهه کند و در اذهان عمومي تشويق ايجاد کرد.
علي زماني نفوذ در ستادهاي انتخاباتي را از ديگر برنامه هاي خود و تيمش ذکر کرد و گفت: تيم ما درصدد بود در ستادهاي مختلف نفوذ کند تا گروه ها و ستادها را جهت دهند در نتيجه يا راي گيري کم شود يا به نمايندگان خاص راي داده شود و يا تجمعات و اغتشاشات را صورت دهند.
اين متهم با بيان اين که آمريکا مي خواست با چيدن اين پازل به يک تصوير برسد، گفت که اجزاي پازل، تيم ما بود، يک قطعه پازل عليرضا نوري زاده و قطعات ديگر افرادي در داخل و خارج کشور بودند.

** تمام طرح و برنامه هاي ما توسط وزارت اطلاعات رصد مي شد
وي در عين حال گفت که اهداف ديگر انجمن مذکور براي اقدامات تروريستي و بمب گذاري نيز ادامه مي يافت تا بيشترين کشته و تلفات در بين مسئولان و مردم صورت بگيرد.
علي زماني افزود: من هسته هاي تشکيلاتي را شکل دادم بدون اين که يکديگر را بشناسند، مسئوليت را به همه هسته ها واگذار کردم و کارها به ظاهر خوب پيش مي رفت اما غافل از اين که تمامي طرح و برنامه هاي ما توسط وزارت اطلاعات رصد مي شود.

** عليه دولت، نظام و ملت عمل کردم
وي در پايان اظهارات خود با بيان اين که فريب خورده و اغفال شده است، گفت: هويت ديني از من گرفته و مسيري طي شد که من به عنوان ابزاري عليه دولت، نظام و ملت عمل کنم.
علي زماني اظهار داشت: من در حضور دوربين ها از ملت، رهبري و دادگاه طلب عفو و بخشش دارم.
وکيل مدافع محمدرضا علي زماني ضمن ارايه دفاعيات خود از موکلش به رافت اسلامي اشاره کرد و از دادگاه خواست براي تدارک آخرين دفاع يک هفته تا 10 روز فرصت داشته باشد که قاضي نيز با 10 روز استمهال او موافقت کرد.
علي زماني به جرم محاربه عليه نظام و ... متهم شده است که وکيل مدافع او اظهار داشت: با اشاره به مواد 500 و 514 قانون مجازات اسلامي و با توجه به اقرار موکل من، عبور وي از مرز بدون مجوز صورت گرفته است.
صلاحي ادامه داد: به جهت فقدان عنصري که در مواد 186 و 610 قانون مجازات اسلامي ذکر شده است و به دليل مسلح نبودن و اقدام عملي نکردن به اتهامات، فرض محارب قابل تصور نيست.
وي ادامه داد: هر انساني تحت تاثير دو نيروي متضاد مبادرت به اقدام جرم مي کند. سپس عوامل فردي و اجتماعي و همچنين مقاومت منشعب از اخلاق و ايمان و فاکتورهاي فرهنگي را به عنوان اين دو نيروي متضاد ذکر کرد.
صلاحي افزود: رافت اسلامي آنچنان جاذبه اي ايجاد مي کند که تضمين کننده سلامت جامعه اسلامي است و هرگز هيچ مشکل اجتماعي نمي تواند خدشه اي به آن وارد کند.
صلاحي ناکام ماندن تلاش هاي علي زماني براي اقدامات خود را که به واسطه تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) خنثي شده بود، دليل ادعاي خود ذکر کرد.
وي ادامه داد: متهم من جوان است و طبيعت او حساس، ماجراجو و بي تجربه است، با توجه به تحول روحي که اکنون در او ايجاد شده و اقرار به گناه در مرحله تحقيقات مقدماتي و جلسه دادگاه که منجر به کشف بزه انتسابي به او شده است، تخفيف در جرم و شمول رافت اسلامي را در حق خود فراهم کرده است.
وي افزود: بنده براساس ماده 21 قانون مجازات اسلامي تقاضاي رافت در مورد موکل خود را از حضور دادگاه دارم.
وي همچنين به بند الف ماده 25 اين قانون اشاره کرد و گفت که به سبب تحول روحي موکل خود که تمامي سرنخ ها را ارايه داد و همچنين براي تسلط روح مهرباني و تقويت فرهنگي ايماني جامعه و مسدود شدن باب تبليغات سوء موجود درخواست تخفيف دارم.
وکيل مدافع علي زماني با اعمال ماده 25 قانون مجازات اسلامي از دادگاه خواست براي تدارک آخرين دفاع يک هفته تا 10 روز فرصت داده شود.
قاضي دادگاه نيز گفت: با توجه به لايحه و درخواست کتبي با 10 روز استمهال موافقت مي شود.

** وزارت اطلاعات ما را قبل از عزيمت به ايران شناسايي کرد
عضو گروهک معاند انجمن پادشاهي ايران گفت: پس از دستگيري توسط نيروهاي اطلاعات متوجه شديم که ما قبل از عزيمت از عراق به ايران از سوي وزارت اطلاعات شناسايي و همه اقداماتمان توسط وزارت اطلاعات رصد مي شد.
محمد رضا علي زماني متهم ديگر که در اين دادگاه به ارايه دفاعيات خود پرداخت نيز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به همکاري و عضويت خود در گروهک معاند انجمن پادشاهي ايران گفت که اين گروه به دنبال سلب اعتقادات مذهبي مردم و ريزش نيروها به عنوان پشتوانه هاي مذهبي نظام است تا از اين طريق به نظام خدشه وارد کند و بتواند موجبات ضديت مردم با ولايت فقيه را فراهم کنند.
وي با بيان اين که اهداف اين انجمن تروريستي از طريق توهين به مقدسات و ائمه اطهار پيگيري مي شد، گفت: آنان همچنين به دنبال شناسايي مسئولان و مقامات نظام، مسئولين و مقامات نظامي، مقامات استاني و شهري، نيروهاي سپاه و کساني بودند که اعتقادات قوي مذهبي داشتند تا سپس براي انجام عمليات تروريستي آنان برنامه ريزي کند.
علي زماني تاکيد کرد که اين گروهک تروريستي خط مشي مبارزه مسلحانه را در دستور کار دارد و دفتر مرکزي آن در لندن و دفتر سخنگوي اين انجمن در آمريکا مستقر است.

** آمريکايي ها به دنبال ايجاد تشکيک در سلامت انتخابات
اين متهم با اشاره به خروج غيرقانوني اش از ايران و برگزاري نشست هايي با مسئولان سرويس اطلاعاتي آمريکا و جمع آوري اطلاعات براي آنان به خصوص در موضوع انتخابات اظهار داشت: آنان به دنبال کم رنگ کردن حضور مردم بودند ضمن اين که درصدد بودند با القاي وجود يک جانبه اي بودن سيستم برگزاري انتخابات در ايران، در سلامت انتخابات تشکيک ايجاد کنند.
علي زماني تاکيد کرد که اعضاي انجمن تروريستي پادشاهي ايران در موضوع انتخابات در پي نفوذ در ستادهاي انتخاباتي، نامزدها بود اما پيش از آن که اقدامات آنان به نتيجه برسد از طريق نيروهاي وزارت اطلاعات شناسايي شدند.

** "سورنا"؛ متهمي که مي خواست مسوولان نظام را ترور کند

آرش رحماني پور يکي ديگر از دستگير شدگان در جريان اغتشاشات اخير از سوي نماينده دادستان به 2 مورد جرم محاربه عليه نظام و اقدام عليه امنيت کشور متهم شد.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، در ادامه دومين جلسه بررسي اتهامات دستگيرشدگان در اغتشاشات اخير نماينده دادستان به بررسي اتهامات آرش رحماني پور فرزند داوود با نام مستعار سورنا متولد سال 1368 اهل تهران پرداخت.
نماينده دادستان با اشاره به سوابق تروريستي و اقدامات «انجمن پادشاهي» براي انجام عمليات خشن و بمب گذاري، به عضويت آرش رحماني پور در اين انجمن اشاره کرد.
نماينده دادستان در مورد نخستين جرم وارد شده به رحماني پور گفت که محاربه عليه نظام از طريق عضويت در گروه ملحد و تروريستي انجمن پادشاهي و تهيه مواد منفجره براي ترور مسئولان نظام و انفجار در اماکن مذهبي و حوزه هاي راي گيري مانند حسينيه ارشاد و مسجد النبي نارمک از جمله اتهامات او است.
وي با اشاره به ارتباط متهم با اين انجمن از طريق ايميل به تهيه مواد منفجره توسط او براي انجام فعاليت هاي تروريستي و کشف مواد منفجره و چاشني هاي آماده انفجار از او اشاره کرد.
به گفته نماينده دادستان اجتماع به منظور تباني براي اقدام عليه امنيت کشور دومين اتهام رحماني پور است که طي آن، تهيه 100 کيلوگرم مواد منفجره براي ساخت بمب و چاشني، آماده کردن بمب براي استفاده و انجام حداقل 5 مورد عمليات آزمايشي انفجاري از جمله اقدامات وي است.
به گفته نماينده دادستان 2 مورد از اين عمليات آزمايشي انفجاري در اتوبان شهيد بابايي و 3 مورد آن در اتوبان بسيج صورت گرفته و بمب گذاري در حسينيه اي در شهرک وليعصر به سرانجام نرسيده است.
انجام فعاليت هاي مخرب و بمب گذاري در امامزاده علي اکبر چيذر، امامزاده زيد بازار، پمپ بنزين بهارستان همچنين حسينيه ارشاد و مسجد النبي نارمک در روز انتخابات از ديگر اقدامات اين متهم است.
نماينده دادستاني با اشاره به اعتراف متهم به آشنايي با انجمن پادشاهي و عمليات خرابکارانه و با توجه به مواد 186، 187، 190 و 610 و با رعايت مواد 46 و 47 قانون مجازات اسلامي تقاضاي اشد مجازات را براي متهم ارايه داد.
دومين جلسه رسيدگي به اتهامات برخي دستگيرشدگان در جريان اغتشاشات اخير از صبح روز شنبه در مجتمع امام خميني (ره) آغاز شد.


** تلاش گروهک ضد انقلاب براي مسموم کردن آب شرب تهران
آرش رحماني پور يکي از متهمان دستگير شده طي اغتشاشات اخير در دادگاه بررسي اتهامات خود با تاکيد بر اين که پرونده من جاي بحث و دفاعي ندارد، به بيان برخي اقدامات خود پرداخت.
آرش رحماني پور که با نام مستعار سورنا در انجمن پادشاهي عضويت داشت، گفت مي خواهد به برخي اتفاقات و اطلاعات اشاره کند که از جمله آنان فعاليت هاي اين انجمن براي تحريف قرآن و تحريف تاريخ و اقدام براي انجام فعاليت هاي خرابکارانه و استفاده از مواد منفجره بود.
رحماني پور با اشاره به آشنايي خود با انجمن پادشاهي از طريق ماهواره طي سال 85 گفت که کار اين انجمن با تحريف قرآن شروع مي شد تا ثابت کند قرآن کتابي آسماني نيست و همچنين با تحريف وقايع اسلام و تاريخ ايران سعي دارد اين گونه بنمايد که دين اسلام از ابتدا تاکنون به مردم ايران ظلم کرده است.
به گفته او در مرحله سوم اين انجمن با ايجاد يک فضاي نژادپرستانه، مبارزه ايرانيان عليه اين موضوع را تلقين مي کنند.
به گفته رحماني پور ايجاد کنجکاوي در وي سبب شک روزافزون او شد. وي چنين توضيح داد: من سن کمي داشتم و فاقد علم و آگاهي کامل بودم و اشراف کاملي نيز نسبت به اسلام و ايران نداشتم.
وي با بيان اين که اعتقادات خود را از دست داديم، گفت: سياست انجمن پادشاهي و گروه تندر اين بود که عضو را از نظر اعتقادي پوچ کند، سپس ضدارزشهايي براي او تعريف کند.
وي به جوانان هشدار داد در مواجهه با اين حرفها به سرعت خود را کنار بکشند، چرا که آنان اين قدرت را دارند که روي افراد تاثير بگذارند.
اين متهم با بيان اين که 90 درصد ارتباطات انجمن پادشاهي با اعضا از طريق اينترنت و فضاي سايبر است، به آموزش هاي کامل مبارزاتي و امنيتي، شيوه هاي راه انداز تظاهرات و سوء استفاده از آن، ايجاد اغتشاش و وارد کردن خسارت هاي مالي و جاني و جنگ شهري توسط فردي به نام اميد اشاره کرد.
وي در ادامه به آموزش هاي خود توسط فردي به نام مستعار «ماسماتوس» اشاره کرد که درباره چگونگي تهيه و ساخت مواد منفجره و شناسايي زمان و مکان مناسب براي عمليات انفجاري آموزش هايي به اعضا مي داد و با ارسال فرمول هاي ساخت بمب هاي آتش زا از آنان مي خواست فعاليت هاي آزمايشي انجام دهند.
رحماني پور گفت که در اتوبان هاي تهران 5 مرتبه اقدام به آزمايش بمب هاي انفجاري کرده اند که سه مرتبه آن ناموفق و 2 مرتبه موفق بود و گزارش آن از طريق ايميل به انجمن پادشاهي ارسال شد.
همچنين ماسماتوس از اعضا خواسته بود که اقداماتي براي سمي سازي آب شرب و مواد غذايي انجام دهند که اين امر با مخالفت اين اعضا مواجه شد.

** بمب گذاري در مراکز مذهبي و ايجاد ترس و وحشت در مردم
وي در ادامه بمب گذاري در مراکز مذهبي را سبب ترس و وحشت مردم از اين مکان ها خواند و گفت که به اين وسيله مي خواستند از تقويت پايه هاي مذهبي نظام جلوگيري کنند.
وي همچنين به حادثه بمب گذاري در حسينيه حضرت سيد الشهدا در شيراز طي فروردين ماه سال 88 اشاره کرد و از خانواده هاي شهدا و مجروحان اين حادثه خواست که او را ببخشند.

** دستور از لس آنجلس براي انفجار در تهران
وکيل مدافع آرش رحماني پور که متهم به محاربه و عضويت در گروهک انجمن پادشاهي ايران است پس از اتمام سخنان موکل خود اظهار داشت : با توجه به اقارير صريح متهم در محضر دادگاه که آثار اين اقارير مثبت بوده و ماموران را به سمت منابع اصلي خرابکارانه هدايت کرده است تقاضاي اجراي ماده 22 قانون مجازات اسلامي مبني بر کاهش مجازات را در باره موکل خود دارم.
صلاحي، همچنين خواستار آن شد که رافت اسلامي شامل حال موکل خود و اجراي ماده 25 قانون مجازات اسلامي شد.
وکيل مدافع رحماني پور افزود: موکل من جمعا 20 سال سن دارد و ملاحظه کرديد که تحت تاثير ضد ارزش ها ، چگونه اجتماعي شده است.
وي يادآور شد: متهم در دفاعيات خود به بيان خط مشي انجمن پادشاهي ايران پرداخت ولي درمورد خودش گفت که قصد انجام جرم را داشته است .
اين وکيل مدافع اظهار داشت: موکل من قصد ارتکاب جرم در شاخه نظامي را داشته اما جرمش عقيم مانده و انفجارهايي از سوي وي انجام نشده و همانطور که وي در دفاعيات بيان کرد از عبارت مي خواستم، استفاده کرد.
صلاحي ادامه داد: اما متهم به حدود عملياتي که خودش انجام داده اقرار کرده اما من ترديد دارم که بتوان عنوان محارب بر وي گذاشت.

** ايجاد درگيري ميان نيروهاي حکومتي و ضربه زدن به نظام
آرش رحماني پور در دفاعيات خود با اشاره به بهره گيري و سوء استفاده از تظاهرات خياباني پس از انتخابات، گفت: ايجاد درگيري بين نيروهاي حکومتي و مردم و ضربه زدن به نظام براي سرنگوني آن و ايجاد پادشاهي و بازگشت به دوران قبل از انقلاب از جمله اهداف گروهک انجمن پادشاهي ايران بود.
اين متهم، هدف قراردادن مکان هاي مذهبي و مکان هاي مهم سياسي را از ديگر اقدامات گروهکي بيان کرد که خود نيز عضو رسمي آن مي باشد.
وي، انفجار در امامزاده زيد تهران را يکي از اهداف گروهک خود دانست و گفت : از آنچا که اين امامزاده مورد رصد نيروهاي امنيتي بود از انجام انفجار در اين مکان منصرف شديم.
وي تصريح کرد: امامزاده علي اکبر چيذر هدف بعدي ما بود و به ما گفته بودند اين مکان بايد در مراسم هاي مذهبي خاص مورد هدف قرار گيرد که چند بار نيز براي شناسايي اين امامزاده مراجعت کرديم و از آن فيلم و تصوير گرفتيم اما اين مکان نيز تحت کنترل امنيتي بود.

** حسينيه فاطميون از اهداف انفجار بود
آرش رحماني پور ادامه داد: حسينيه فاطميون و يکي از مراکز سوخت گيري که هر دو در اطراف مجلس شوراي اسلامي قرار دارند نيز از ديگر اهداف ما بود که اعضاي انجمن مي گفتند بايد اين اماکن را مورد هدف قرار دهيم تا قدرت خود را به مسوولان جمهوري اسلامي نشان دهيم چراکه در همان زمان قرار بود دو نفر از عوامل انفجار حسينيه شيراز اعدام شوند و انجمن مي خواست از اين طريق مسوولان جمهوري اسلامي را از اعدام اين دو نفر منصرف کند.
اين متهم اعتراف کرد که ما ساخت چاشني هاي دست ساز را آموزش ديده بوديم اما از نظر علمي اين چاشني ها بسيار ساده بود .
وي تصريح کرد: فردي به نام جمشيد که در لس آنجلس مستقر بود دو ماه قبل از شروع سال 88 در مکاتبات اينترنتي و ارتباطاتي با ما مي گفت برنامه هاي مهمي براي روز انتخابات و چند روز بعد از آن داريم تا بتوانيم در انتخابات رياست جمهوري ايران تاثير بگذاريم.

** انفجار حسينيه ارشاد و مسجد البني
وي اعتراف کرد: انفجار حسينيه ارشاد و مسجد النبي براي ايجاد جنگ رواني از جمله اهداف ما بود چراکه اين دو شعبه ، شعبه هاي انتخاباتي بسيار مهمي بود و افراد مهم سياسي کشور نيز به اين اماکن رفت و آمد داشتند.
وي افزود: انفجار بمب در اين اماکن مي توانست باعث کاهش مشارکت مردم و نهايتا مخدوش کردن انتخابات شود و در اين رابطه بيش از 100 کيلوگرم مواد انفجاري تهيه شده بود .
اين متهم تصريح کرد: آنها حتي به ما مي گفتند شماره حساب جعلي اعلام کنيد تا برايتان پول واريز کنيم تا از نظر مالي مشکلي نداشته باشيد.
رحماني پور ، هدف انجمن پادشاهي ايران را که مرکز آن در لندن است ايجاد کشتار در داخل کشور و جنگ داخلي و نيز ايجاد رعب و وحشت در بين مردم همچون فضاي کشورهاي افغانستان و عراق بيان کرد و گفت: خوشبختانه و خداي را شکر، ‌در آن لحظه اي که وارد فاز عملياتي مي شديم متوجه شديم نيروهاي امنيتي وارد عمل شدند و ما را دستگير کردند.
وي افزود: جاي شکرش باقي است که وزارت اطلاعات کاملا بر فعاليت هاي ما نظارت مي کرد و حال من در محضر دادگاه اظهار پشيماني مي کنم.
اين متهم اضافه کرد: بنده بخاطر مشکلات معيشتي و فرهنگي و از همه مهمتر ضعف ايمان وارد اين پروژه شدم و مي دانم جرمم سنگين است، اما اميدوارم به من فرصت داده شود تا نه تنها در لفظ بلکه در عمل اشتباهات خود را جبران کنم.
رحماني پور تصريح کرد: اميدوارم خداوند و مردم کشورم مرا ببخشند و مورد رافت اسلامي قرار گيرم.

**اعتراف طراح ستاد مجازي حمايت از موسوي به ارتباط با وزارت خارجه آمريکا
رضا رفيعي فروشان يکي از متهمان اغتشاشات اخير که به گفته خودش طراح سايت "راي من کجاست" بوده است، گفت: آن زمان تصور مي کردم کار درستي انجام مي دهم و نامزدمان(ميرحسين موسوي) هم مي گفت در انتخابات تخلف شده است.
رضا رفيعي فروشان پس از ارايه تاريخچه اي از آشنايي و سابقه همکاري خود با مجله تايم اظهار داشت که آن زمان ماموريتش حضور در مصاحبه هاي رياست جمهوري و صحبت هدفمند مجله تايم در اين مصاحبه ها با سران جمهوري اسلامي بوده است.
وي در ادامه اظهارات خود با اشاره به راه اندازي وب سايتي به نام جزيره کيش، گفت: در اين وب سايت مطالب گوناگوني از جمله مصاحبه با افرادي از جناح هاي اصطلاح طلب را منتشر مي کردم.
وي که به اتهام اقدام عليه امنيت ملي از طريق جاسوسي به نفع بيگانگان محاکمه مي شود با اشاره به حضور خود در آزمون بي بي سي در قبرس که به گفته وي 20 نفر از ايرانيان نيز حضور داشتند، گفت: اين حضور ادامه نيافت.
رفيعي سپس به تشکيل يک NGO اصلاح طلب اشاره کرد و گفت: از طريق اين NGO ايراني ها را به دانشگاه هاي اروپايي مي فرستاديم.
اين متهم اغتشاشات اخير افزود: در دور دوم رياست جمهوري خاتمي بنا به علاقه شخصي به ستادهاي وي کمک و وب سايتي را در اين زمينه راه اندازي کردم.
رفيعي سپس با بيان اين که راه اندازي ارتباط تلويزيوني با ماهواره هاي عربي را در امارات انجام مي داده است، گفت: در آن زمان اقاي افخمي با من مرتبط شد و خواست که يک کانال خصوصي براي حزب اعتماد ملي راه اندازي شود.
عضو ستاد 88 با بيان اين که اين کانال به مهدي کروبي متعلق بوده است، گفت که 400 هزار دلار براي راه اندازي اين کانال هزينه کردند اما به دلايلي از جمله مخالفت شوراي امنيت ملي ايران هيچگاه راه اندازي نشد.
رفيعي که به گفته نماينده دادستان تهران با راه اندازي ستاد مجازي 88 و با هدف حمايت از موسوي در اينترنت به القاي مطالب کذب از جمله تقلب در انتخابات و ارسال اطلاعات اقدام مي کرده است، ادامه داد: پس از اين، من تحت نظر سرويس هاي امنيتي قرار گرفتم از جمله اين که کنسولگري آمريکا پي گيري کرد که چه کسي اقدام به تاسيس چنين کانالي کرده است.
وي با اشاره به ارتباط خود با جوليا برنز که به گفته وي مسئول ميز ايران در وزارت خارجه آمريکا در امارات بوده است، گفت: وقتي به آن مرکز رفتم، آنقدر بر روي پشت بام آن بشقاب هاي مخابراتي بود که بر روي آن پوستر تبليغاتي گذاشته بودند.
اين متهم افزود: اين مرکز به تله نخبگان ايراني و کسب اطلاعات ايرانيان ساکن دبي حاشيه خليج فارس و کساني که براي اخذ ويزا به دبي مي آيند تبديل شده بود.
وي که به گفته خودش داراي دکتراي اقتصاد است به تماس هاي تلفني خود با نازي بيگلري اشاره کرد و گفت: وي بر روي تاثير تحريم آمريکا بر روي ايران تحقيقاتي انجام مي داد که از من نيز خواست در اين زمينه همکاري کنم و من نيز خواستم که اظهاراتم از صداي آمريکا پخش شود.
رفيعي سپس با اشاره به اين که از مهر پارسال وارد ايران شده است، گفت: ابتدا خاتمي قصد شرکت در انتخابات داشت و من سعي کردم با او همکاري کنم اما او کنار کشيد و با آمدن موسوي تبليغات انتخاباتي خود را در اين زمينه آغاز کردم.
اين متهم با اشاره به ايجاد وب سايتي که در اين زمينه ايجاد کرده است، گفت: احساس مي کردم که تبليغات مثبتي مي کنم، سلطنت طلب، ضد انقلاب و ... مي آمدند و من آنها را حتي ترغيب به راي دادن مي کردم.
رفيعي اذعان کرد تا روز پس از تاييد، آنان خاموش بودند اما پس از آن متوجه شدم بسياري از افراد اين صفحه به ويژه بخش عمده اي که آمريکايي بودند افراد را به نافرماني و اعتراض به نتيجه انتخابات ترغيب مي کنند.
رفيعي با بيان اين که وي نيز به هيجان عمومي متصل شده است، گفت: من در راهپيمايي ها شرکت مي کردم، با تلفن همراه تصوير برمي داشتم و با همان هيجان روي صفحه "راي من کجاست" مي گذاشتم؛ با اين تصور که صداي جناح ما به گوش دنيا برسد.
وي افزود: اما زماني متوجه شدم که افراد روي صفحه اقدامشان با برنامه ريزي قبلي بوده و با ايميل جعلي افراد را به اغتشاش، ساخت کوکتل مولوتف، بمب فلفلي و مقابله با گاز اشک آور ترغيب مي کنند.
وي سپس به ارتباط خود با فردي به نام اردلان اشاره کرد و گفت: بسياري از گزارش هاي لحظه به لحظه از اغتشاشات کار وي بوده است زيرا به طور ناگهاني متوجه ايميل مشکوک وي شده است.
وي گفت: اين فرد زمان حمله آمريکا به عراق جزو نيروهاي آمريکايي بوده و در جنگ 33 روزه لبنان نيز حضور داشته است.

** همکاري با سرويس اطلاعاتي امارات
رضا رفيعي در جلسه دادگاه دستگيري خود را سبب نجات از تله سرويس اطلاعاتي امارات خواند.
وي با اشاره به فعاليت هاي خود پيش از انتخابات رياست جمهوري گفت که طي ارتباط با سرويس اطلاعاتي امارات، اطلاعاتي را در اختيار آنان قرار مي داده است.
به گفته وي اين ارتباط پس از ورود به ايران و در آستانه برگزاري انتخابات رياست جمهوري بار ديگر از سر گرفته شد که ماهانه 5 هزار درهم در ازاي ارائه اين اطلاعات دريافت مي کرد.
وي با بيان اين که خوشبختانه روز 6 تيرماه دستگير شدم و از تله سرويس اطلاعاتي امارات نجات يافتم، اظهار داشت: قصد من مثبت بود اما نتيجه آن مثبت نبود.
رفيعي با عذرخواهي از ملت ايران، مسئولان نظام و امام زمان (عج) که وي را صاحب اصلي نظام خواند، تاکيد کرد: من به تله افتادم و از من سوء استفاده شد و اميدوارم دادگاه مرا مورد رافت اسلامي قرار دهد.
وي در پاسخ به خواست قاضي دادگاه مبني بر ارايه اطلاعات بيشتر درباره چگونگي ارسال اطلاعات و موضوع آنها گفت که اطلاعات را از دو طريق اينترنت يا تماس آنان با موبايل ثريايي که در اختيار داشتم ، مي دادم .
وي همچنين ادعا کرد اطلاعات ارايه شده نظرات من بوده و بيشتر اخبار را مي دادم.
وي که بر روي فيس بوک نيز صفحه هايي را مديريت مي کرد، گفت که اخبار را براي افراد مختلفي از جمله بهزاد نبوي و خانم اردلان تگ مي کردم.
وکيل مدافع رضا رفيعي با اشاره به تحصيلات عالي وي و صداقت او در بيان مطالب گفت که براساس ماده 23 قانون مجازات اسلامي، تقاضاي تخفيف مجازات را دارد.
وي با بيان اين که هر جرم داراي عناصر سه گانه اي است اظهار داشت: من عنصر معنوي جرم را نمي بينم و تقاضاي خود را با توجه به رافت اسلامي و درخواست تخفيف ويژه دارم.
وکيل مدافع رضا رفيع تقاضاي يک هفته مهلت از دادگاه کرد تا براي دفاعيه آخر وي وقت داشته باشد که دادگاه با درخواست استهمال وي موافقت کرد.

** به دعوت ميرحسين موسوي به خيابان آمدم
رضا رفيعي گفت: من از ميرحسين موسوي طرفداري مي‌کردم و پس از انتخابات به دعوت اين کانديدا به خيابان آمدم.
رفيعي روز شنبه در دادگاه بررسي اتهامات برخي دستگير‌شدگان در اغتشاشات اخير گفت: من به دليل ارتباط با بيگانگان، جاسوسي و شرکت در اغتشاشات دستگير شده‌ام.
رفيع درباره اين اتهامات توضيح داد: من از ميرحسين موسوي طرفداري مي‌کردم و پس از انتخابات به دعوت اين کانديدا به خيابان آمدم و اطلاعاتي از سوي من در فيس‌بوک قرار گرفت که به‌گونه‌اي خبر بود اما به اطلاعات خاصي دسترسي نداشتم.
وي با بيان اينکه در اين انتخابات با نيت خير شرکت کردم، اضافه کرد: من طرفدار آقاي موسوي بودم و به دعوت وي به اعتراضات اعتقاد يافتم.
اين متهم به دست داشتن در اغتشاشات اخير با بيان اينکه به ما گفته مي‌شد تقلب شده است گفت که قصد سويي از حضور در اجتماعات نداشته است.
يکي ديگر از اتهامات وارد به رفيعي ارتباط او با سرويس اطلاعات امارات است.
وي در اين خصوص اظهار داشت: من در تله سرويس‌هاي اطلاعاتي امارات گرفتار شدم ومجبور به همکاري و اطلاع‌رساني و فعاليت‌هاي خود به آنان بودم.
مدت همکاري رفيعي با سرويس‌هاي اطلاعاتي امارات به گفته خود او حدود 2 سال است که براي اطلاعات ارايه شده به اين سرويس‌ها ماهانه 5 هزار درهم امارات دريافت مي‌کرد.
وي با بيان اينکه از مردم ايران عذر مي‌خواهم اذعان داشت: اقدامات من با اينکه قصد سويي نداشتم باعث شد هم مملکت ما هزينه زيادي پرداخت کند و هم شيريني حماسه بزرگ انتخابات در کام مردم تلخ شود.

** برنامه هاي گروهک منافقين براي به آتش کشيدن مساجد
ناصر عبدالحسيني يکي از متهمين اغتشاشات اخير که از سال 1386 با گروهک تروريستي منافقين آشنا شده است، اظهار داشت: يک هفته پس از انتخابات فردي به نام زهره با من تماس گرفت و گفت امروز با دوستانت به شهر برويد و به مساجد حمله کنيد و آنها را آتش بزنيد.
عبدالحسيني که روز شنبه به اتهام محاربه از طريق عضويت و همکاري در راستاي پيشبرد اهداف گروهک تروريستي منافقين، تباني و اجتماع با هدف اقدام عليه امنيت داخلي از طريق شرکت در اغتشاشات به دعوت منافقين، خروج غيرقانوني از کشور و تشويش اذهان عمومي به قصد اخلال در نظم و امنيت کشور متهم مي شود با اشاره به اين که از سال 86 با گروهک تروريستي منافقين آشنا شده است افزود: با تماس هاي مکرر يکي از دوستانم از طريق مرز قصر شيرين به پادگان اشرف رفتم و در آنجا فردي به نام سياوش آموزش مي داد که از جمله اين آموزش ها شرکت در تجمعات، به آشوب کشيدن آنها، رفتن به شعب راي و فيلمبرداري از شعب خالي و ارسال تصاوير به آنها بود.
وي اضافه کرد که کارهاي تبليغاتي را در ايام انتخابات شروع کرديم از جمله اين که قرار بود تصوير سرکرده منافقين را مقابل دانشگاه ها نصب کرده و يا با بالن به هوا بفرستيم.
اين متهم با بيان اين که مشکل مالي داشته است، گفت: آنان روي اين نقطه ضعف ما دست گذاشتند و به من پيشنهادهاي خاص دادند؛ از جمله اين که مرا پس از چند وقت به هر کشوري که خواستم مي فرستند.
اين متهم با بيان اين که مدتي تماس هايش با افراد مذکور قطع بوده است، اظهار داشت: زمان انتخابات در بوشهر و مشغول کار بودم که از من خواسته شد به شعب اخذ راي بروم و فيلمبرداري کنم.
وي اظهار داشت: يک هفته پس از انتخابات فردي به نام زهره با من تماس گرفت و مرا با نام بهروز خطاب کرد و گفت امروز با دوستانت به شهر برو، با کوکتل مولوتف اتوبوس ها را نگه دار، مسافران را پياده کن و اتوبوس ها را آتش بزنيد؛ به مساجد حمله کنيد و آنان را آتش بزنيد.
وي که 23 سال سن دارد، ضمن پذيرش اتهامات خود از دادگاه و ملت ايران تقاضاي عفو و بخشش کرد.
در ادامه اين بخش از رسيدگي به دادگاه متهمان اغتشاشات اخير وکيل مدافع متهم ياد شده در دفاعيات خود اظهار داشت که موکلش قصد اخلال داشته و صرف قصد، جرم نيست.
وي با برشمردن عناصر مجرمانه و با اشاره به اعترافات صريح متهم از دادگاه تخفيف مجازات و صدور حکم قرائت را خواستار شد و در عين حال از دادگاه براي تکميل دفاعيات خود يک هفته استمهال درخواست کرد که قاضي دادگاه نيز با اين درخواست موافقت کرد.

** متهم تبعه فرانسه: اشتباه کردم، نبايستي به تجمعات مي رفتم
کلوتيلد ريس يکي از متهمان اغتشاشات اخير گفت: انگيزه ام از حضور در تجمعات علاقه شخصي بوده مبني بر اين که چه اتفاقي رخ داده اما مي پذيرم که اشتباه کردم و نمي بايست به اين تجمعات مي رفتم.
اين متهم تبعه فرانسه که به اتهام اقدام عليه امنيت داخلي، تباني و اجتماع عليه امنيت از طريق حضور در اغتشاشات و تجمعات 25 و 27 خردادماه و جمع آوري اخبار و اطلاعات و عکسبرداري و ارسال به خارج متهم شده است، افزود: من به دعوت دانشگاه صنعتي اصفهان براي تدريس زبان فرانسه به ايران آمدم البته در گذشته نيز چند بار به ايران آمده بودم و فارسي را در فرانسه آموختم.
وي با بيان اين که تا 20 خرداد در دانشگاه صنعتي اصفهان تدريس کرده است افزود: به دليل تظاهرات دانشگاه تعطيل شد و بين انتخابات قصد داشتم از ايران خارج شوم اما در تظاهرات و راهپيمايي هاي 25 و 27 خرداد ماه در تهران شرکت کردم و عکس و فيلم گرفتم.
اين متهم انگيزه خود از اين اقدام را حس کنجکاوي و اطلاع از وضعيت سياسي ايران عنوان کرد و گفت: علاقه داشتم ببينم چه اتفاقي مي افتد و دوستان ايراني و فرانسوي خود سوال مي کردم.
وي با اذعان به اين که به فرانسوي ها ايميل فرستاده است، گفت: بستگان و دوستان من نگران بودند و من ايميل مي دادم که راهپيمايي آرام است و آن گونه که شما باور مي کنيد نيست.
اين متهم تبعه فرانسه ادامه داد: علاقه داشتم از تظاهرات دانشجويان اطلاعات داشته باشم و اين تصميم شخصي ام بود و هيچ کس از من چيزي نخواست.
وي در عين حال تصريح کرد که اشتباه کردم و نمي بايست به تظاهرات مي رفتم و عکس و ايميل مي فرستادم.
وي همچنين موضوع مطرح شده درباره تهيه گزارش در خصوص انرژي هسته اي ايران را نيز به کارآموزي خود در 2 سال گذشته ارتباط داد و گفت: اين موضوع هيچ ارتباطي با سازمان انرژي اتمي فرانسه نداشته است و من دنبال اطلاعات نبوده ام.
در اين هنگام قاضي صلواتي پرسيد آيا شما ماموريت سياسي داشته ايد که اين متهم گفت: اين گزارش از لحاظ فني درباره هسته اي نبود در خصوص سياست و جامعه ايران نوشتم ضمن اين که خودم مي خواستم تظاهرات را ببينم.
قاضي صلواتي بار ديگر پرسيد، گفته شد گزارش دانشگاه صنعتي و بازار اصفهان در اختيار يک ديپلمات فرانسوي که گفته مي شود افسر اطلاعاتي است قرار گرفته است که وي گفت: اين امر روشن نيست، من يک صفحه گزارش نوشتم و آن را به رييس انجمن ايران شناسي فرانسه دادم که متعلق به بخش فرهنگي سفارت فرانسه است.
در ادامه اين بخش از رسيدگي به دادگاه اغتشاشات اخير وکيل مدافع اين متهم نيز با بيان اين که اظهارات موکلش دلالت بر حسن نيت اوست ابراز عقيده کرد اقدام او اقدام عليه امنيت ملي نبوده است.
وي اظهار داشت: موکلش در زمان تحصيلاتش در دبيرستان زبان فارسي را انتخاب کرده است.
وي با بيان اين که موکلش از حضور در برخي تجمعات اظهار ندامت کرده است افزود: حضور در اين جريانات بدون برنامه ريزي و ارتباط با سازمان هاي امنيتي خارجي و صرفا ارتباط با يک مرکز فرهنگي فرانسه بوده که با دانشگاه ها در ارتباط است.
گفتني است مقامات فرانسوي پس از دستگيري اين متهم دست به جنجال خبري زده و خواستار آزادي وي شدند.

** هيچ محدوديتي در زندان نداشتم
کلوتيد ريس تبعه فرانسوي که در اغتشاشات بعد از انتخابات دستگير شده است، اعلام کرد که در مدت حضورش در زندان هيچ گونه مشکل و محدوديتي نداشته است.
وي پس از جلسه دوم رسيدگي به اتهامات بازداشت شدگان در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به سوالي در خصوص تبليغات وسيع رسانه هاي غربي درباره نحوه رفتار با وي و بازداشتش، گفت: اگرچه حضور در زندان مساله سختي بود، اما نگهبانان و بازجويان رفتار بدي با من نداشتند و من در اين زمينه مشکلي نداشته ام.
اين تبعه فرانسه در پاسخ به اين که آيا در اين مدت محدوديت هايي داشته است، اين گونه اخبار را رد کرد و گفت: من مشکل خاصي در زندان نداشتم.
وي افزود: تنها آن چيزي که من را آزار مي داد حضور در زندان و فشار روحي به خاطر وضعيت آينده بود.

** نقش گسترده سفارت انگليس در آشوب هاي تهران
ميرمحمد حسين رسام از متهمين پرونده آشوب هاي اخير در تهران که تحليلگر ارشد بخش سياسي سفارت انگليس نيز مي باشد متهم به جاسوسي است که در جلسه روز شنبه دادگاه به نقش ديپلمات هاي انگليس براي تاثيرگذاري در انتخابات ايران را توضيح داد.
حسين رسام گفت: من از حدود 5 سال پيش استخدام سفارت انگليس در تهران شدم و داراي فوق ليسانس هستم و وظيفه اصلي من جمع آوري اطلاعات از تهران و شهرستان ها از طريق ارتباط گيري با افراد و عناصر ذي نفوذ احزاب و گروه هاي سياسي است که اين گزارش ها را براي لندن ارسال مي کردم.
اين متهم درباره شکل ارتباط گيري سفارت انگلستان اظهار داشت: سفارت انگليس به دليل سياست هاي خصمانه اش در ايران و ترس از افشاي ارتباط گيري اش با منابع داخلي اقدام به ارتباط گيري از طريق کارکنان محلي مي کند و به دستور مقامات سفارت من نيز اقدام به ارتباط گيري مي کردم.
رسام تصريح کرد: من حدود 130 مرتبط داشتم که سال گذشته و امسال متعهد شدم تعداد آنها را به 180 نفر برسانم و تماس هاي من با آنها در اماکن عمومي، رستوران ها و کافي شاپ ها با هزينه سفارت انگليس بود که مطالب مورد گفت و گو در اين جلسات نيز به اطلاع مقامات لندن مي رسيد.

** منبع ما روشنفکران داراي زاويه با نظام بودند
تحليلگر بخش سياسي سفارت انگليس اظهار داشت: منبع اصلي ما روشنفکراني بودند که داراي زاويه با نظام هستند.
وي به ارتباط با اصلاح طلبان از جمله آقايان محمد عطريانفر، سعيد ليلاز، شمس الواعظين اشاره کرد و گفت: اينها با ديپلمات هاي خارجي به راحتي صحبت مي کردند.
وي با اشاره به بخش وي آي پي در کنسولگري سفارت انگليس گفت: در اين بخش توسط ديپلمات هاي بخش سياسي و نيز ديپلمات هاي بخش ويزا از افراد متقاضي ويزا دعوت مي شد به وي آي پي بيايند و براي ارتباط گيري، ارتباط اوليه با آنها برقرار مي شد.
وي به نقش شوراي فرهنگي بريتانيا در اين ارتباط گيري ها اشاره کرد و گفت: دو بخش بورس ها و پروژه ها از مهمترين بخش هاي شوراي فرهنگي بريتانيا بود. براي ايجاد مرتبطين جديد در هر دوره از امتحانات آيلس که حدود 2 هزار نفر در آن شرکت مي کردند استفاده مي شد و اطلاعات اين افراد در اختيار شوراي فرهنگي بريتانيا قرار مي گرفت.
وي به اقدامات اين شورا براي تاثيرگزاري در ارکان حکومتي در جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد و گفت: اين شورا از طريق انعقاد پروژه هايي مثلا از وزارت بهداشت هم اطلاعات را جمع آوري مي کرد و هم تلاش مي کرد اين نهادها را تحت تاثير خود قرار دهد.
وي شناسايي و جذب نخبگان از طريق بورس هاي مختلف به ويژه بورس مخصوص وزارت خارجه انگليس و نيز تلاش در جهت دستيابي به پيشرفت هاي علمي کشور را از ديگر اهداف شوراي فرهنگي بريتانيا و سفارت انگليس در تهران برشمرد.
وي با اشاره به ارتباط گيري سفارت انگليس با NGO ها، گفت: راهبرد و سياست ديپلماسي عمومي از اساسي ترين شيوه ها در کشورهاي مورد هدف بود و سفارت انگليس در تهران از طريق وزارت خارجه، سالانه 300 هزار پوند براي اين منظور دريافت مي کرد.
وي تصريح کرد: توماس برن نفر دوم سفارت انگليس در زمينه ارتباط گيري و تامين بودجه نقش بسيار ويژه اي داشت.
اين متهم اظهار داشت: سخت است که راجع به انگلستان صحبت کنيم اما راجع به شبکه خبري بي بي سي صحبت نکنيم.

** گزارش هاي تهيه شده توسط بي بي سي اجرا مي شد
وي افزود: گزارش هايي در تهران تهيه مي شد که براي وزارت خارجه انگليس ارسال مي گرديد که برخي از آنها تبديل به سياست ها مي شد و توسط شبکه بي بي سي اجرا مي شد.
وي با اشاره به راه اندازي شبکه بي بي سي فارسي قبل از انتخابات اظهار داشت: اين شبکه سعي کرد ضريب نفوذي در مخاطبان ايراني ايجاد کند که در اين زمينه موفقيت هايي نيز داشت و در دوره انتخابات و پس از آن، 80 درصد برنامه هاي ايران شبکه به ايران اختصاص داده شد.

** تلاش بي بي سي بر القاء تقلب در انتخابات
وي اظهار داشت: شبکه بي بي سي در جهت رواج برخي القائات مانند تقلب در انتخابات تلاش هايي را انجام داد.
وي درباره تحرکات سفارت انگليس در تهران نيز گفت: حدود 4 ماه قبل از انتخابات جلسه اي با حضور ديپلمات ها و کارمندان سفارت براساس دستورالعمل ارسال لندن تشکيل شد که بررسي تحولات انتخاباتي در دستور کار کارمندان سفارت به ويژه کارمندان بخش سياسي قرار گرفت.
رسام افزود: بر اين اساس جلسات روزانه اي در سفارت انگليس تشکيل مي شد و اطلاعات و اخبار جمع بندي شده براي لندن ارسال مي شد.
تحليلگر ارشد بخش سياسي سفارت انگليس به سفرهاي مقامات سفارت انگليس به شهرهاي مختلف ايران اشاره کرد و از آن با عنوان سفرهاي استاني سفارت انگليس ياد کرد و گفت: سفرهاي استاني اعضاي سفارت انگليس تا 2 روز قبل از انتخابات انجام مي شد و در اين سفرها راجع به گرايشات سياسي مردم شهرهاي مختلف و ميزان مشارکت آنها تحقيق مي شد.
رسام سپس دستورالعمل دو صفحه اي را که به زبان انگليس نوشته شده بود در برابر دوربين هاي خبرنگاران و عکاساسان قرار داد و گفت: در اين دستورالعمل ارسالي از سوي لندن خواسته شده بود که اظهارنظرهاي ائمه جمعه و نمايندگان رهبري ايران پيگيري شود تا مشخص شود که آيا اين افراد جهت خاصي را دنبال مي کنند. همچنين خواسته شده بود که تکيه خاصي روي سپاه و بسيج انجام شود که آيا در اين انتخابات گرايش خاصي دارند.
وي افزود: همچنين از ما خواسته شده بود با مردم عادي نيز صحبت کنيم و نظرات آنها را جمع بندي کنيم.
وي گفت: از ديگر فعاليت هاي ديپلمات هاي انگليسي در تهران پيدا کردن مرتبطين در ستادهاي مختلف کانديداها بود.
وي به تلاش هاي الکس دبير اول سفارت انگليس در تهران اشاره کرد و گفت: آقاي تام برن يکي ديگر از اعضاي سفارت تحت پوشش توريست به ستادهاي آقاي احمدي نژاد و آقاي موسوي در قم و رشت و نيز تهران سفر کردند.

** ملاقات دبير اول سفارت انگليس با افراد وابسته به حزب اعتماد ملي و ستاد موسوي
وي به ملاقات دبير اول سفارت انگليس با افراد وابسته به حزب اعتماد ملي و اعضاي ستاد موسوي اشاره کرد و گفت: با يکي از مشاورين ستاد موسوي از طريق من ارتباط موثري برقرار بود.
وي تصريح کرد: پيروزي آقاي احمدي نژاد براي سفارت انگليس بهت آور بود و در اولين گزارش ارسالي به لندن بر روي ادعاي يکي از کانديداها مبني بر تقلب در انتخابات تاکيد شده بود.
اين متهم گفت: طبق دستور سفارت از کارمندان محلي خواسته شده بود در اغتشاشات به همراه تام برن و پل بلمي دو تن از ديپلمات هاي اخراج شده سفارت انگليس در اغتشاشات حضور يابند.

** حضور سفير و کاردار انگليس در راهپيمايي
وي به حضور تام برن در تظاهرات هاي خيابان هاي مطهري و سنايي در 24 خرداد ماه اشاره کرد و گفت: پاتريک ديويس کاردار سفارت نيز در راهپيمايي خيابان انقلاب تا دانشگاه صنعتي شريف حضور داشت.
وي همچنين به حضور ساير اعضاي سفارت انگليس در ناآرامي هاي پس از انتخابات اشاره کرد و گفت: پل بلمي در 28 خرداد ماه در راهپيمايي خيابان فردوسي مبادرت به عکاسي از تجمعات مي کرد.
وي افزود: الکس دبير اول سفارت نيز از يکي از کارکنان سفارت خواسته بود گزارشي از تخريب ها تهيه کند.
وي همچنين گفت: سفير انگليس به همراه کاردار سفارت براي مشاهده راهپيمايي حاميان موسوي اقدام کرده بود.
وي با اشاره به پوشيدن لباس سبز از سوي يکي از کارکنان سفارت انگليس در حمايت از کانديداي خاص گفت: در دوره بعد از انتخابات گزارش گيري از طريق سفير انگليس در تهران ادامه داشت.

** سفارت انگليس گزارش‌ اغتشاشات را به مقامات آمريکايي مي‌داد
حسين رسام با تشريح هشت محور براي گزارش کار کارمندان محلي سفارت انگليس که در زمان انتخابات رياست‌جمهوري دهم تعيين شده بود تصريح کرد: با توجه به اينکه دولت آمريکا فاقد امکانات ديده‌باني و رصد کردن در ايران است و رابطه‌ تنگاتنگي بين دولت آمريکاو انگليس وجود دارد سفارت انگليس اين گزارش‌ها را به مقامات آمريکا ارسال مي‌کرد.
ميرحسين رسام در دومين جلسه علني محاکمه عناصر دخيل در آشوب‌هاي اخير تهران در مجتمع قضايي امام خميني سخن مي‌گفت 8 محور براي گزارش کار کارمندان محلي سفارت انگليس را اينگونه توضيح داد:
1- در سطح شهر چه اتفاقي افتاده است، 2- مواضع جناح‌هاي سياسي درباره نماز جمعه 29/3/88 چيست 3- تلاش براي به دست‌آوردن اسامي دستگيرشدگان در اغتشاشات اخير 4- پيگيري اطلاعات تجمعات غيرقانوني در شهرستان‌ها 5- تلاش براي ملاقات با چهره‌هاي شاخص نزديک به نامزدهاي معترض 6- تلاش براي دستيابي به دلايل و مدارک معترضان به بروز تقلب در انتخابات 7- تحقيق درباره چگونگي پيش‌بيني تظاهر‌کنندگان و تحولات آينده 8- بررسي شود آيا معترضين جوان به دستور رهبري به‌ويژه پس از نماز جمعه تهران توصيه مي‌کنند يا نه.

** رابطه تنگاتنگ آمريکا و انگليس در تعقيب آشوب هاي اخير
اين متهم ادامه داد: اطلاعات دريافتي بر اساس اين گزارش‌ها طبق دستور سفارت انگليس آناليز و گزارش ويژه به لندن ارسال مي‌شد.
وي با اشاره به رابطه تنگاتنگ آمريکا و انگليس خاطرنشان کرد که سفارت انگليس اين گزارش‌ها را به مقامات آمريکايي ارسال مي‌کرده است.
رسام افزود: با توجه به اينکه دولت آمريکا فاقد امکانات ديده‌باني و رصد کردن است اين اطلاعات و گزارش‌ها برايش بسيار ارزشمند بود و از غني‌ترين منابع خبري و تحليلي محسوب مي‌شد.
اين متهم افزود: دولت‌هاي مذکور تلاش داشتند به مرتبطين خود القا کنند که نقطه عطف انتخابات اخير کساني هستند که با نظام زاويه‌ دارند و با اقدام موثر کشور تغيير ساختار و يا حداقل تغيير رفتار مي‌دهد و در صدد بروز مشکل از حمايت همه‌جانبه برخوردار خواهد بود.
وي در ادامه اظهاراتش گفت: من و هشت تن از همکاران محلي سفارت دستگير شديم و دو ديپلمات سفارت که در تجمعات غيرقانوني شرکت داشتند از کشور اخراج شدند.
رسام با ابراز ندامت نسبت به عملکرد گذشته و تخلفات محرز صورت گرفته از ملت عذرخواهي و از دادگاه تقاضاي عفو و بخشش کرد.

** خط دهي سفارت انگليس به بي بي سي
مير محمد حسين رسام گفت: سفارت انگليس در تهران براي شناخت و درک بهتر ايران و نيز خط دهي به شبکه خبري بي بي سي اقدام به جمع آوري اخبار و اطلاعات در ايران مي کرد.
رسام پس از آنکه جلسه دادگاه در ساعت 14:10روز شنبه پايان يافت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: من به همراه هشت نفر ديگر از همکارانم در سفارت انگليس، ششم تيرماه سال جاري بخاطر جمع آوري اطلاعات و اخبار که به گفته دادستان تهران در تضاد با امنيت ملي مي باشد، دستگير شدم.
وي افزود: از نظر دادستان تهران اتهام من جاسوسي است .
رسام در پاسخ به اين سوال که سفارت انگليس در تهران با چه هدفي اقدام به جمع آوري اخبار و اطلاعات مي کرد، گفت: اين سفارتخانه براي شناخت و درک بهتر ايران و اينکه گروه هاي سياسي و حکومت چگونه عمل مي کنند اقدام به جمع آوري اخبار و اطلاعات مي کرد تا دولت انگليس براي اعمال سياست هاي خود شناخت بهتري از ايران داشته باشد.

** براي شناخت ايران به بي بي سي جهت مي داديم
اين متهم همچنين در پاسخ به اين سوال که "آيا به شبکه بي بي سي نيز خط دهي مي کرديد" ، اظهار داشت: ما هم براي شناخت بيشتر ايران و هم براي جهت و خط دهي به شبکه خبري بي بي سي اقدام مي کرديم.
وي تصريح کرد: ما هشت محوري را که سفير انگليس از ما خواسته بود و نيز سير وقايع ايران را پيگيري مي کرديم که بخاطر تهيه گزارش ها دستگير شديم.
رسام اضافه کرد: پس از فرمايشات مقام معظم رهبري در 29 خردادماه سفير انگليس در تهران در تاريخ 31 خرداد دستور داد که ديپلمات ها به بيرون از سفارت نروند.
وي در پاسخ به اين سوال که با توجه به اينکه علاوه بر شبکه بي بي سي دولت انگليس داراي خبرگزاري رويترز نيز مي باشد آيا اين خبرگزاري نيز سفارت انگليس را در ياري رساندن به اهدافش کمک کرده است؟ گفت: من از اين موضوع خبر ندارم اما مي دانم که خبرگزاري رويترز دولتي نيست.


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا