یزدفردا: بابونه یک گیاه‌ فوق‌العاده‌ است که از زمان‌های قدیم از آن استفاده به عنوان درمان خانگی استفاده می شود.

به گزارش یزدفردا به نقل از هلث لاین، چای بابونه حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد که ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد. چای بابونه همچنین ممکن است به بهبود خواب و هضم غذا کمک کند.

چای بابونه یک نوشیدنی محبوب است که فواید سلامتی مختلفی نیز دارد و قرن هاست که به عنوان یک درمان طبیعی برای چندین بیماری مصرف می شود.

برای تهیه چای بابونه، گل ها را خشک کرده و سپس در آب داغ دم می کنند.

بسیاری از مردم از چای بابونه به عنوان جایگزینی بدون کافئین برای چای سیاه یا سبز استفاده می کنند.

علاوه بر این، چای بابونه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است در کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی و سرطان نقش داشته باشد.

بابونه دارای خواصی است که ممکن است به خواب و هضم غذا نیز کمک کند.

در این مقاله مزایای بالقوه نوشیدن چای بابونه برای سلامتی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

چای بابونه کیفیت خواب را بهبود می بخشد

بابونه دارای خواص منحصر به فردی است که ممکن است به کیفیت خواب شما کمک کند.

این گیاه حاوی آپیژنین، آنتی اکسیدانی است که به گیرنده های خاصی در مغز شما متصل می شود که ممکن است باعث خواب آلودگی شود و بی خوابی یا ناتوانی مزمن در خواب را کاهش دهد.

در یک مطالعه، زنان پس از زایمان که به مدت دو هفته چای بابونه نوشیدند، در مقایسه با گروهی که چای بابونه نمی‌نوشیدند، کیفیت خواب بهتری داشتند. آنها همچنین علائم کمتری از افسردگی داشتند که اغلب با مشکلات خواب مرتبط است.

مطالعه دیگری نشان داد که افرادی که 270 میلی گرم عصاره بابونه را دو بار در روز به مدت 28 روز مصرف کردند، 1/3 کمتر از شب قبل بیدار شدند و 15 دقیقه سریعتر به خواب رفتند.

این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، اما مطالعات بیشتری برای تعیین میزان تأثیر چای بابونه بر خواب ضروری است. با این وجود، نوشیدن چای بابونه قبل از خواب مطمئناً ارزش امتحان کردن را دارد اگر در به خواب رفتن یا ماندن در خواب مشکل دارید.

چای بابونه ممکن است سلامت گوارش را ارتقا دهد

هضم مناسب برای سلامت کلی شما بسیار مهم است.

شواهد نشان می‌دهد که بابونه ممکن است با کاهش خطر برخی بیماری‌های گوارشی برای بهبود هضم بهتر موثر باشد.

محققان دریافته اند که عصاره بابونه پتانسیل محافظت در برابر اسهال در موش ها را داشته است که این به خواص ضد التهابی آن نسبت داده می شود.

مطالعه دیگری که بر روی موش ها انجام شد نشان داد که بابونه برای پیشگیری از زخم معده مفید است، زیرا ممکن است اسیدیته معده را کاهش دهد و از رشد باکتری هایی که در ایجاد زخم نقش دارند، جلوگیری کند.

با این وجود، ادعاهای حکایتی زیادی وجود دارد که نوشیدن چای بابونه تسکین دهنده معده است. به طور سنتی، از آن برای درمان چندین بیماری گوارشی، از جمله حالت تهوع و گاز استفاده می‌شده است.

دمنوش بابونه ممکن است در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند

آنتی اکسیدان های موجود در چای بابونه با کاهش بروز انواع خاصی از سرطان مرتبط است.

بابونه حاوی آنتی اکسیدان آپیژنین است. در مطالعات مختلف، محققان دریافتند که آپیژنین با سلول های سرطانی، به ویژه سلول های سینه، دستگاه گوارش، پوست، پروستات و رحم مبارزه می کند.

علاوه بر این، یک مطالعه روی 537 نفر نشان داد که افرادی که 2 تا 6 بار در هفته چای بابونه می‌نوشیدند نسبت به افرادی که چای بابونه نمی‌نوشیدند، به طور قابل‌توجهی کمتر در معرض ابتلا به سرطان تیروئید بودند.

این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، اما تحقیقات انسانی با کیفیت‌تر برای نتیجه‌گیری در مورد نقش چای بابونه در پیشگیری از سرطان ضروری است.

دمنوش بابونه ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد

نوشیدن چای بابونه ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند.

خواص ضد التهابی آن ممکن است از آسیب به سلول های لوزالمعده شما جلوگیری کند که زمانی رخ می دهد که سطح قند خون شما به طور مزمن بالا می رود.

سلامت پانکراس شما بسیار مهم است، زیرا انسولین تولید می کند، هورمونی که مسئول حذف قند از خون شما است.

در یک مطالعه بر روی 64 فرد دیابتی، افرادی که به مدت هشت هفته روزانه چای بابونه را همراه با وعده های غذایی مصرف کردند، میانگین قند خونشان به طور قابل توجهی پایین تر از افرادی بود که آب مصرف می کردند.

علاوه بر این، چندین مطالعه بر روی حیوانات نشان می دهد که چای بابونه ممکن است سطح قند خون ناشتا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و همچنین ممکن است برای جلوگیری از افزایش قند خون پس از خوردن غذا مفید باشد.

بیشتر شواهد در مورد نقش چای بابونه در کنترل قند خون بر اساس نتایج مطالعات حیوانی است. با این وجود، یافته ها امیدوارکننده هستند.

دمنوش بابونه ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

چای بابونه سرشار از فلاون ها است که دسته ای از آنتی اکسیدان ها هستند.

فلاون ها به دلیل پتانسیل آنها در کاهش فشار خون و سطح کلسترول مورد بررسی قرار گرفته اند که نشانگرهای مهم خطر بیماری قلبی شما هستند.

یک مطالعه بر روی 64 بیمار دیابتی نشان داد کسانی که چای بابونه را همراه با وعده های غذایی می نوشیدند در مقایسه با افرادی که آب می نوشیدند، بهبود قابل توجهی در سطح کلسترول تام، تری گلیسیرید و کلسترول بد LDL داشتند.

تحقیقات بیشتری برای تایید نقش چای بابونه در ارتقای سلامت قلب ضروری است، اما مطمئناً گنجاندن آن در رژیم غذایی ضرری ندارد.

سایر مزایای سلامتی بالقوه

سلامت سیستم ایمنی را تقویت می کند: چای بابونه اغلب به عنوان یک استراتژی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می شود، همچنین گفته شده است که نوشیدن دمنوش بابونه برای گلودرد تسکین دهنده است.

اضطراب و افسردگی را تسکین می دهد: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بابونه ممکن است شدت اضطراب و افسردگی را کاهش دهد، اما این بیشتر بر اساس استفاده از آن به عنوان رایحه درمانی یا مصرف آن به عنوان مکمل است.

سلامت پوست را بهبود می بخشد: گزارش شده است که استفاده از بابونه روی پوست از طریق محصولات آرایشی مانند لوسیون ها، کرم های دور چشم و صابون ها ممکن است خاصیت مرطوب کنندگی داشته باشدو برای کاهش التهاب پوست مفید باشد.

از تحلیل استخوان جلوگیری می کند: برخی ادعا می کنند که چای بابونه ممکن است در جلوگیری از تحلیل استخوان که منجر به بیماری هایی مانند پوکی استخوان می شود، نقش داشته باشد. با این حال، شواهد برای این ضعیف است.

نوشیدن دمنوش بابونه در دوران قاعدگی: این دمنوش دل‌درد دوران قاعدگی را درمان می‌کند.

خواص بابونه التهاب را کاهش می‌دهد: التهاب، واکنش طبیعی بدن به زخم یا عفونت است؛هرچند التهاب مزمن برای بدن خوب نیست و ممکن است منجر به طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله آرتریت، بواسیر، اختلالات خودایمنی، درد در ناحیه‌ معده و در بعضی موارد افسردگی شود. گل بابونه حاوی روغن‌های فرار و ترکیبات شیمیایی است که خواص ضدالتهابی دارند.

علائم سرماخوردگی را تسکین می دهد: نوشیدن دمنوش ببابونه به تسکین علایم سرماخوردگی کمک می‌کند.

افزایش سلامت قلب: نوشیدن دمنوش بابونه ممکن است باعث افزایش سلامت قلب شود.

تسکین مشکلات پوستی: برای مشکلات پوستی جزئی مفید است و بثورات پوستی را تسکین می‌دهد.

کمک به حرکات گوارشی: نوشیدن چای بابونه به به فرایند هضم کمک می‌کند.

رفع سیاهی و تیرگی دور چشم: حلقه‌های سیاه دور چشم را کاهش می‌دهد.

اگرچه این ادعاهای بهداشتی فاقد شواهد هستند، اما این بدان معنا نیست که آنها نادرست هستند. آنها به سادگی هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته اند و ممکن است در آینده بررسی شوند.

عوارض جانبی چای بابونه

مصرف چای بابونه معمولا برای بیشتر افراد بی‌خطر است و منجر به هیچ عارضه‌ جانبی نمی‌شود. اما در موارد بسیار کمی می‌تواند عوارضی داشته باشد، از جمله:

باعث بروز علایم آلرژیک می‌شود.

مصرف آن قبل از عمل جراحی توصیه نمی‌شود.

مصرف آن برای زنان باردار ممنوع است.

با بعضی داروها تداخل دارد. افرادی که از داروهای رقیق‌کننده‌ خون یا مسکن استفاده می‌کنند، باید در مصرف چای بابونه احتیاط کنند.

درضمن استاندارد خاصی برای میزان مصرف چای بابونه در روز وجود ندارد، با این حال بهتر است بیشتر از دو تا چهار فنجان چای بابونه در طول روز مصرف نکنید.

 

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا