یزدفردا: کارگردان یزدی، سیر تاریخ چندین هزار ساله ایران را با روایتی مدرن و سیال ذهن به تصویر کشیده است.

به گزارش یزدفردا: اصغر عباسی که با فیلم کوتاه «ستین» برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی کانادا شده است، بار دیگر به سراغ اقتباسی از یک کتاب تاریخی رفته که سیر تاریخ چندین هزار ساله ایران را با روایتی مدرن و سیال ذهن به تصویر کشیده است.

قربان نجفی، سیامک ادیب و شیوا طاهری بازیگران اصلی این فیلم کوتاه تاریخی هستند که در فضایی بین رویا و واقعیت، لحظاتی از اتفاقات تراژیک تاریخ را روایت می‌کنند.

شهروز چقازردی، فرهاد زندی، یاسین آتیار، مهدی اوشی، امیرپارسا رسولی، طناز رضایی، جعفر مشعوف، علی مقدم، احمدرضا روزبهانی، آرمیتا حیدری و علی آذری نیز دیگر بازیگرانی هستند که در «ناسوخ» نقش‌آفرینی کرده‌اند.

کارگردان این فیلم در گفتگو با صبا درباره اینکه ناسوخ یک فیلم تاریخی است یا خیر، گفت: ما به یک تاریخ خاصی اشاره نکردیم و سعی کردیم یک سیر تاریخی را در «ناسوخ» درنظر بگیریم، کتاب «ناسوخ» یک سیر چندین هزار ساله از تاریخ را دربرگرفته است. ما سعی کردیم سیر مشخصی از تاریخ را لحاظ نکنیم و می‌توانیم شاهد برش‌هایی از تاریخ در این کار باشیم.

وی افزود: تعریف ما در فیلمنامه این بود که چگونه می‌توانیم یک حجمی از تاریخ چند هزار ساله را به صورت فشرده مطرح کنیم تا برای مخاطب گنگ نباشد. با توجه به این اصل که کتاب «ناسوخ» بسیار سنگین و پرمفهوم است. برای همین تلاش کردیم به دوره تاریخی خاصی اشاره نکنیم. ما بخشی از کتاب ناسوخ را انتخاب کردیم که از اواخر ساسانی شروع شده و به قاجار می‌رسد.

عباسی اظهار داشت: مبنای ذهن من سینما است و علاقه داشتم فضای دراماتیک بر این فیلم حاکم شود به همین دلیل تصمیم گرفتم تلفیقی از راوی و دیالوگ را لحاظ کنیم. فضای قصه به ما اجازه نمی‌داد که دو کاراکتر رو در رو در آن دیالوگ کنند.

وی درباره بحث خداباوری و معاد در این فیلم تصریح کرد: در اینجا با کاراکتری روبرو هستیم که خیلی عاشق بوده و این عشق او را به سرحد خاصی رسانده است. انگشتان سیاه و فضای ایجاد شده، نشان دهنده توجه او به معشوقی است که انگار او را گم کرده است و هر کسی را در قامت او می‌بیند.

کارگردان این فیلم ادامه داد: بحث خداباوری را نباید فراموش کنیم. سیر زندگی که سپری می‌کنیم و دم و بازدم ما همگی از قدرت الهی است که برای ما عادی شده است. مهمترین ویژگی کاراکتر ما این بود که در سر حد جنون به عشق رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه من اگر بتوانم امضا و ژانر خودم را در سینما پیدا کنم، هزینه آن را می‌پردازم، گفت: این کار از اواخر بهمن سال گذشته آغاز شده بود و در این مدت می‌شد یک کار آپارتمانی سینمایی با همین هزینه ساخته شود. اما من دو کار کوتاه تاریخی ساختم و این مسئله در کشور ما تاکنون انجام نشده است.

عباسی تأکید کرد که در حال حاضر حق خود می‌دانم در ژانر تاریخی در حد آقای میرباقری بتوانم آثاری را تولید کنم چراکه حرف‌هایی برای گفتن دارم.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا