یزدفردا:عبدالرضا فرجیراد درباره سفر اون به مسکو در ماه آینده میلادی میگوید: به نظر میرسد بعد از سفر کیم به مسکو ما شاهد ارسال تسلیحات به روسیه باشیم.
به گزارش یزدفردا، عبدالرضا فرجی راد، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل در مورد سفر اون به مسکو در ماه آینده میلادی میگوید: از زمانی که جنگ اوکراین شروع شد، روسها با کمبود منابع روبه رو شدند. این کمبود هم از نظر نیروی انسانی حاضر در جبههها و چه از نظر تسهیلات برای روسیه به وجود آمده است. جبهههای روسیه هم در شرق و هم در جنوب است و نیرو هم باید در مناطق شمالی که روسها در حمله به آن موفق نبودند نگه دارند. جمعیت روسیه هم نسبت به وسعتی که دارد کم است.
او افزود: این جنگ، جنگ با تسلیحات و امکانات ناتو است و آنها نمیتوانند هم از نظر تولید تسلیحات و هم از نظر نیروی انسانی به اوکراین برسند؛ لذا از همان ماههای اولیه که روسها نتوانستند شمال اوکراین را بگیرند به این فکر افتادند که تسلیحات مورد نیاز را از کشورهای دوست تهیه کنند. حتی به این فکر افتادند که از این کشورها نیرو بگیرند. حتی کوباییها اعلام کرده اند گروههایی که نیرو برای جنگ به جبهه اوکراین میفرستادند را دستگیر کرده اند. قبلا هم روسها با کره شمالی برای دریافت کمک ارتباطاتی برقرار کرده اند که ظاهرا الان در حال نتیجه دادن است.
او در مورد انگیزههای کره شمالی از همکاری با مسکو توضیح داد: کره شمالی به دلیل مانوری که در منطقه از سوی امریکا و کره جنوبی و ژاپن ایجاد شده عصبانی است و هر دو طرف بدشان نمیآید همکاری داشته باشند که هم نیازهای روسیه تامین شود و هم کره شمالی این مانور را تلافی کند. به نظر میرسد بعد از سفر کیم به مسکو ما شاهد ارسال تسلیحات به روسیه باشیم و شاید هم به توافق برسند که نیرو هم به روسیه ارسال کنند. در کره شمالی مردم با سیل و قحطی موجه شوند و با فروش تسلیحات کیم میتواند مبالغ قابل توجهی برای حل این بحرانها به دست بیاورد.
فرجی راد در ادامه گفت: روسها مدت هاست که با کره شمالی رابطه داشتند و این مربوط به قبل از فروپاشی شوروی است و این دو همسایه هم هستند. البته کره شمالی بیشتر به چین وابسته است، اما در سالهای اخیر روسها هم در این کشور نقش دارند. وقتی جنگ است و پلیس بینالملل حکم دستگیری پوتین را صادر میکند و او نمیتواند در کنفرانس بریکس در افریقای جنوبی شرکت کند، همکاری با اون در مقایسه با این وضعیت به اعتبار پوتین لطمه نمیزند. او در این جنگ لطمه اصلی را خورده است.
این کارشناس در پایان گفت: کره ایها بدشان نمیآید که غرب و کره جنوبی متوجه شوند که ارتباط پیونگ یانگ و روسیه محکم شده است. در عین حال من احساسی دارم که ممکن است چینیها نخواهند مستقیم به روسیه کمک نظامی کنند و این کمک نظامی با افزایش تولید در کره شمالی و با واسطه این کشور ارسال میشود. یعنی کره تولید خود را با کمک چینیها بالا ببرد و بعد به اسم خودش به روسیه بفرستد. مساله دیگر این است که کره شمالی هر چیزی که ارز وارد کشورش کند، با آن وارد معامله میشود. این کشور صادر کننده سلاح است و خودش را مجهز کرده و تمام سرمایههای ملی خود را برای تقویت نیروی نظامی به کار برده، چون احساس میکند رقبایی مانند آمریکا و ژاپن و کره جنوبی دارد. البته زیر بنای تولیدات نظامی این کشور مربوط به چین و روسیه است. این کشور ارتش منظمی هم دارد که حتی میتواند در حوزه اموزش هم به کار روسیه بیاید و این پول زیادی را به سمت کره شمالی میآورد.
منبع: اعتماد آنلاین
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025