به گزارش یزدفردا به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، دکتر مهران فاطمی در جمع برخی روحانیون و طلاب با گرامیداشت مقام شهدای دولت به ویژه شهیدان باهنر و رجایی، اظهار کرد: برای تحلیل جامع و شفاف و ارزیابی درست از عملکرد دولت سیزدهم باید ابتدا شرایط کشور در زمان روی کار آمدن دولت در سال 1400 را تبیین کرد.
وی به تشریح وضعیت مالی کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم پرداخت و گفت: دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ با 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه روبرو بود، به گونه ای که برای پرداخت حقوق همان ماهِ کارکنان دولت نیز با مشکل مواجه شد.
استاندار یزد عنوان کرد: در انتهای سال 1400، دولت با کار جهادی و برنامه ریزی و افزایش تولید و صادرات و درآمد های مالیاتی و نفتی، بودجه کشور و به عبارتی منابع و مصارف را تراز کرد و این 480 همت کسری بودجه، جبران شد.
وی با اشاره به شرایط کشور در سال ۱۴۰۰ و روزانه ۷۰۰ فوتی در اثر کرونا و تعطیلی بازار، صنعت و گرشگری تصریح کرد: در بودجه کشور 8 میلیارد دلار منابع ارزی جهت تامین دارو و کالاهای اساسی در نظر گرفته شده بود اما قبل از آغاز بکار دولت سیزدهم این منابع مصرف شدند.
فاطمی افزود: اما در همان سال۱۴۰۰ با پیگیری و همت جهادی و با تولید و واردات واکسن به طور همزمان، ضمن کنترل بیماری کرونا فوتی های روزانه به صفر رسید.
وی با اشاره به وضعیت بسیار نامناسب ذخیره کالاهای اساسی در کشور در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: در برخی استان ها ذخیره کالاهای اساسی برای کمتر از 12 روز موجود بود و حتی سرپرست وقت بانک مرکزی تورم سه رقمی را پیشبینی میکرد.
دکتر فاطمی با تاکید بر اینکه نباید برای تحلیل عملکرد یک دولت، تنها به اعداد و ارقام بسنده کرد، گفت: هر چند دولت سیزدهم از نظر عدد و رقم نیز نسبت به دولت های گذشته برتری داشته اما تغییر رویکردها و اولویتها و شیوه های حکمرانی از مهمترین اتفاقات و اقدامات انجام شده در این دولت بوده است.
وی فرمایشات رهبر معظم انقلاب( مدظله العالی) را برای دولت سیزدهم فصل الخطاب دانست و اظهارداشت: بر خلاف گذشته پرهیز از حاکمیت دوگانه و اطاعت کامل از رهبری، امروز سرلوحه کار دولتمردان قرار دارد.
دکتر مهران فاطمی از نگاه به ظرفیت های داخل کشور به عنوان یکی از ویژگیهای دولت سیزدهم نام برد و گفت: امروز دولت بدون کوچکترین مماشات با استکبار و آمریکا، ایستاده و ابر پروژه های انتقال آب را اجرایی میکند.
وی با اعلام اینکه مصوبه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی تامین منابع مالی ابر پروژه آب رسانی به ایران مرکزی در مسیر ابلاغ قرار دارد، گفت: با تکمیل آبشیرینکن ها در کمتر از یک سال تا سقف 30 میلیون متر مکعب و در طول سه سال حداقل 100 میلیون متر مکعب آب به استان منتقل خواهد شد.
عالی ترین مقام اجرایی استان از برنامه محوری به عنوان یکی از مهمترین ویژگیهای دولت سیزدهم نام برد و عنوان کرد: تنها دولتی که قبل از استقرار کابینه برنامه تحولی خود را ارائه کرد و در منظر مردم و نخبگان قرار داد دولت سیزدهم بود.
وی با بیان اینکه دولت همواره خود را مسئولیت پذیر دانسته و به بهانه محدود بودن اختیارات از کنار مسائل و پرونده های باز، نمی گذرد، گفت: دولت سیزدهم با اختیارات خود، امر خدمت رسانی به مردم را انجام میدهد.
فاطمی با اشاره به ارتباط بی واسطه رییس جمهور با مردم، تصریح کرد: در ظرف کمتر از یک سال رئیس جمهور با سفر به تمامی استان های کشور نزدیک به 300 همت برای پروژه های نیمه تمام اختصاص داده به طوری که کشور اکنون به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است.
وی از «ساده زیستی رئیس جمهور و تمامی وزرا و استانداران»، «مبارزه با فساد» و «شفافیت» به عنوان ویژگی های مهم دیگر دولت سیزدهم نام برد و افزود: برای اولین بار شرکت های خصولتی
موظف شدند پس از اعلام صورت های مالی آن ها را در معرض دید مردم قرار دهند.
استاندار یزد فوریت امروز کشور را مسئله اقتصاد دانست و گفت: هرچند مسئله فرهنگ زیربنای همه امور است اما فوریت فعلی کشور و اولویت اولی که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر تاثیرگذاری آن بر فرهنگ کشور تاکید کردهاند مسئله اقتصاد است.
وی با تاکید بر اینکه تغییر در شاخص های کلان بلافاصله تاثیر خود را در شاخص های خرد نشان نخواهد داد، اظهار داشت: مهمترین شاخص کلان اقتصادی در تمام دنیا در اقتصاد کلاسیک، شاخص رشد اقتصادی است.
دکتر فاطمی با بیان اینکه متوسط شاخص رشد اقتصادی در دولت قبلی منفی بوده است، افزود: در سال 1399 شاخص رشد اقتصادی در استان یزد منفی ۵.۳ بود اما در انتهای سال 1400، این شاخص به ۷.۵۵ رسید و استان یزد بالاترین رشد اقتصادی کشور را به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به نرخ بیکاری ۱۱.۱ درصدی استان در سال 1399 تصریح کرد: در بهار 1402 نرخ بیکاری استان به 7.2 درصد رسید و بعد از حدود ۸ سال نرخ دو رقمی بیکاری در استان، تک رقمی شد.
استاندار یزد در ادامه به رشد بخش صنعت و معدن در استان یزد پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال 1399 این شاخص در استان منفی 11.5 درصد بوده که در سال 1400، به حدود 11.6 درصد رسیده است.
دکتر فاطمی از هزینههای اجاره بها به عنوان مهمترین عامل در افزایش تورم استان نام برد و بیان کرد: ضریب تاثیر هر کدام از ۹ گروه های کالایی در محاسبه نرخ تورم در هر استانی متفاوت بوده و از طرفی سهم تاثیر گروه مسکن و آب و گاز و برق در محاسبه نرخ تورم استان یزد 30 درصد است.
وی ادامه داد: یک سوم نرخ تورم استان متاثر از این گروه های کالایی است و بدون محاسبه نرخ اجاره بها، استان یزد پایین ترین نرخ تورم کشور را به خود اختصاص داده است.
فاطمی با بیان اینکه برای 42 ماه نرخ تورم و اجاره بها در استان یزد از متوسط کشوری پایین تر بوده است، عنوان کرد: در صورت عدم افزایش نرخ اجاره در ۳ سال، با فشردگی قیمت مواجه خواهیم شد و متعاقبا افزایش قیمت اتفاق خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه آزاد شدن نرخ اجاره بها در کنار ورود مهاجرین به استان و 10 سال تولید مسکن با شیب کم و عدم تعادل عرضه و تقاضا به افزایش قیمت اجاره بها منجر میشود، گفت: با این وجود بازار مسکن و اجاره بها در استان در مرداد ماه مدیریت شد و بر اساس گزارش اتحادیه مشاورین املاک قیمت مسکن 10 درصد کاهش یافت.
استاندار یزد در پایان رویکرد حل مسکن جوانان در شهر یزد در دولت سیزدهم را طی ۴۵ سال نظام مقدس جمهوری اسلامی بینظیر دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۸۰۰ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در استان آماده تحویل به شهروندان است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025