به گزارش یزدفردا: در این مطلب برخی فایده ها و ضررهای آویشن را بررسی میکنیم.
آویشن برای چی خوب است؟
به گزارش سلامت نیوز آویشن حاوی موادی است که ممکن است به عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند. همچنین ممکن است به تسکین سرفه کمک کند و اثرات آنتی اکسیدانی داشته باشد. مردم معمولاً از آویشن برای سرفه، ریزش مو، زوال عقل و بسیاری از بیماریهای دیگر استفاده میکنند، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از این موارد وجود ندارد.
آیا آویشن برای درمان مفید است؟
ترکیبات ضد عفونی کننده - کاریوفیلن، کامفن و تیمول - موجود در آویشن از زخم ها در برابر عفونت محافظت می کند و بهبود را تسریع می کند. خواص ضد اسپاسم آویشن (به ویژه در اسانس آن) به آرامش رگ ها و شریان ها کمک می کند که به نوبه خود باعث کاهش فشار خون و کاهش استرس بر قلب می شود.
یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی گفت: عمده ترین نشانه آویشن کوهی باریکی برگهای آن و تلخ تر بودن آن است که از لحاظ اثرات می توان گفت که قدرت آویشن کوهی در رفع عفونتها و گرم کردن بدن بسیار بیشتر از آویشن باغی است.
اصغری یاداور شد: از سایر خواص آویشن میتوان به باز کننده انسدادها (مثل تنگی مجاری تنفسی، تنگی حالب، انسدادات کبدی و ...)، لاغر کننده و خشک کننده بدن و اعضا (چه به صورت موضعی، چه به صورت خوراکی)، تحلیل کننده بادها (ضد نفخ) و بلغم (از بین برنده بلغم عضوی و کلی) اشاره کرد.
آیا آویشن باعث خواب آلودگی می شود؟
آیا می دانستید که آویشن حاوی یک ماده فعال ضد اضطراب است که می تواند برای خواب مفید باشد؟ بنابراین آویشن میتواند به افراد مضطرب کمک کند تا به آرامش برسند.
عوارض جانبی آویشن چیست؟
عوارض جانبی احتمالی آویشن که معمولاً برای پخت و پز استفاده می شود، در صورت استفاده در مقادیر معمولی غذا، بی خطر در نظر گرفته می شود. همچنین به نظر می رسد که در فرم های مکمل غذایی به خوبی تحمل می شود. با این حال، مصرف بیش از حد آویشن ممکن است باعث ناراحتی معده، گرفتگی عضلات، سردرد و سرگیجه شود.
یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی گفت: آویشن به افزایش لطافت خون (کاهش شدید غلظت خون) و گرم شدن بدن کمک میکند که در کل بهتر است افرادی که خونشان خیلی رقیق است یا داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند به صورت مستمر و طولانی مدت از این گیاه استفاده نکنند.
به گفته وی با اینکه آویشن مشکلات ریوی را همچون عفونتهای تنفسی، آسم و غیره را میتواند کمک کند ولی مصرف زیاد آن میتواند مشکلاتی را برای خود ریه ایجاد کند ولی برای رفع این عارضه میتواند از سرکه انگور طبیعی در طی روز استفاده کرد.
این محقق و مدرس طب سنتی ادامه داد: همچنین آویشن به افزایش لطافت خون (کاهش شدید غلظت خون) و گرم شدن بدن کمک میکند که در کل بهتر است افرادی که خونشان خیلی رقیق است یا داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند به صورت مستمر و طولانی مدت از این گیاه یا داورهای تولید شده از این گیاه مثل عرق آن، شربت آن و غیره استفاده نکنند.
اصغری افزود: افرادی که مزاجشان گرم هست به صورت کلی بهتر است از این دارو برای درمان خودشان استفاده نکنند, آویشن انواع بسیاری دارد که به صورت کلی میتوان به دو دسته بستانی (باغی) و جبلی (کوهی) اشاره کرد.
وی گفت: آویشن کوهی از آویشن باغی خیلی گرم تر و خیلی خشک تر است لذا افراد گرم و خشک بهتر است در صورت نیاز از باغی آن استفاده کنند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025