یزدفردا "روزی که عباس سلیمینمین قصد داشت به دیدار میرحسین موسوی برود گفت محک من برای موسوی، مسئله جاسبی و دانشگاه آزاد است. سلیمینمین، مورخی که این روزها به به یکی از منتقدان درجه یک مدیریت دانشگاه آزاد تبدیل شده و با استناد به مدارک و اسناد متعددی، پشت پردههای دانشگاه آزاد را رو میکند، اگرچه میگوید دیدار نوروزیاش با موسوی انتخاباتی نبوده و به رسم هر سال به دیدن او رفته است اما بر این مسئله هم تأکید دارد که باید در عین استقبال از کاندیداتوری افراد و عرضه شدن آنها به مردم، آنان را به مردم شناساند.
به گزارش رجانیوز، سنگ محک مدير مركز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ایران بر موسوی جواب مثبت نداده و سلیمینمین با تأکید بر اینکه او را فردي وارسته ميداند، معتقد است که وي نه میتواند و نه انگيزه لازم را براي مقابله با مفاسد سازمان يافته دارد.
سليمينمين در گفتوگو با فارس در خصوص ديدار چند روز گذشته خود با ميرحسين موسوي گفت: ديدار من با ميرحسين موسوي مانند سال هاي قبل فقط يك ديدار نوروزي بوده و اين ديدارها به شناخت بيشتر افراد كمك ميكند اما به هيچ وجه انگيزه انتخاباتي در كار نبوده است.
وي افزود: احترام گذاشتن به افراد به معني قبول داشتن مواضع آنها نيست و طبيعي است كه ما به شخصيتهاي كشور احترام بگذاريم.
سليمي نمين گفت: ورود افراد مختلف و كساني كه در چارچوب قانون اساسي به رقابت ميپردازند به عرصه انتخابات امري خشنود كننده است و هر چه دايره رقابت گسترش بيشتري پيدا كند موجبات رشد جامعه فراهم خواهد شد.
وي افزود: اما اينكه جامعه چگونه مي تواند به اين جمع بندي برسد كه چه كسي مي تواند مشكلات جامعه را در شرايط كنوني حل كند و پاسخگو باشد به نيازهاي امروز بيشتر مي تواند تاملپذير باشد.
سليمينمين ادامه داد: افراد با گرايشات مختلف به صحنه انتخابات ميآيند و خودشان را عرضه مي كنند، نفس عرضه شدن افراد به مردم بسيار مناسب و خوب است و ميتواند به پر شور شدن انتخابات كمك كند اما مسئله امروز اين است كه ما بتوانيم براي شناخت افراد، بيشتر تلاش كنيم.
وي تصريح كرد: وظيفه اخلاقي و ملي ما ايجاب ميكند كه همه كانديداها را بشناسيم و با شناخت دقيق راي بدهيم و براي هر كانديدا غرامتي را نسبت به نقاط قوت و ضعفشان قايل شويم.
اين تحليلگر مسائل سياسي افزود: جامعه طي اين چند سال به يك جمعبندي رسيده و اين جمعبندي، جمعبندي بسيار خوبي است كه بازگشت به اصول اوليه انقلاب و تقويت آن ميتواند بسياري از مشكلات و بدعتهايي كه در سالهاي گذشته در امور اجرايي كشور ايجاد شده را بر طرف كند و يا آنها را تضعيف كند.
وي خاطرنشان كرد: از همين رو است كه مردم طي چند سال بهتازگي به اصولگرايي توجه ويژهاي كردند و اصولگرايي را پاسخ مناسبي به مشكلات جامعه يافتند.
سليمينمين افزود: بر همين اساس ميتوانيم به اين جمعبندي برسيم كه در ارتباط با اين دوره از انتخابات هم بايد در همين چارچوب يعني اردوگاه اصولگرايي پاسخ به مشكلات را پيدا كنيم و راه حل برون رفت در برخي مشكلات ايجاد شده را بيابيم.
وي در ادامه در خصوص حضور ميرحسين موسوي در عرصه انتخابات گفت: ميرحسين در اين زمينه داراي نقاط مثبتي است اما فقط برخي وجوه مثبت در ارزيابيها كفايت نميكند، علاوه برداشتن سلامت فردي بحث داشتن انگيزه براي مقابله با آفات هم مهم است.
مدير مركز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ادامه داد: شايد شخص موسوي آدم كاملا سالمي باشد اما سلامت تنها، كافي نيست بلكه انگيزه براي سالم سازي جامعه در درجات بالاتري قرار دارد.
وي افزود: براي سالم سازي جامعه افراد به ويژه كساني كه در پستهاي اجرايي هستند، آمادگي لازم براي مقابله با اشخاصي كه طي ساليان دراز توانستهاند براي خود حيات خلوتهايي ايجاد كنند و خودشان را از قانون مصون بدارند الزامي است.
سليمينمين خاطرنشان كرد: براي اينكه بتوانيم مجددا ساده زيستي و عدالتطلبي را به مسئولين كشور باز گردانيم بايد استمرار بيشتري در جبهه اصولگرايي داشته باشيم و اين استمرار است كه ميتواند آفات گذشته را محدود و تا حدي مهار كند.
وي افزود: كشور ما طي سالهاي اخير از همين تشكيلات و شبكه وسيعي كه در اين زمينه به وجود آمده بود يعني به دور نگه داشتن افرادي خاص از قانون و قانونمداري تا حدي لطمه خورده و اميدواريم كه با هوشمندي مردم بتوان اين جريان را كاملا مهار كرد.
اين تحليلگر مسائل سياسي اظهار داشت: ضمن اينكه ميرحسين را فردي وارسته ميدانم اما معتقد نيستيم كه وي بتواند و يا انگيزه لازم را در ارتباط مقابله با مفاسد سازمان يافته داشته باشد.
وي ادامه داد: به عنوان مثال موسوي طي سالهاي گذشته عضو هيات موسس دانشگاه آزاد بود و با وجود اينكه اذعان داشت تخلفاتي در اين دانشگاه وجود دارد اما براي اينكه موجبات ناراحتي بعضي افراد را فراهم نكند و خود را در مقابل اين افراد قرار ندهد، نه تنها با اين تخلفات برخوردي نداشت، بلكه از اين سمت هم كنارهگيري نكرد، در واقع براي اينكه مقابل برخي افراد قرار نگيرد، ترجيح داد كه از كنار برخي تخلفات بگذرد.
سليمينمين افزود: مهاركردن اين تخلفات نيازمند انگيزهاي قوي است و علي القاعده برخي واقعيات پيش رو نشان ميدهد كه ميرحسين موسوي خيلي آمادگي براي اين مقابله را ندارد.
وي ادامه داد: همچنين ميرحسين موسوي طي دو دهه گذشته از عالم اجرايي كاملاً دور بوده و شناخت وي نسبت به افراد به سالهاي دور بر ميگردد، طي اين سالها خيلي از افراد ماهيتهايشان تغيير كرده و خيلي از افراد قبلا آدمهاي عدالتطلب و متعهد به اصول و باورهاي انقلاب بودهاند و الآن نيستند و اين نبودن را به صراحت اعلام نمي كنند؛ مگر اينكه انسان در يك مواجهه تنگاتنگ خود به اين تشخيص برسد، يعني از نزديك با آنها كار كند و از طريق قراين به اين جمعبندي برسد كه اين افراد در درونشان تغييرات اساسي صورت گرفته است.
سليمينمين افزود: يكي از مشكلات موسوي اين است كه طي اين سالها مسائل را از نزديك دنبال نمي كرده و طبيعتا متوجه اين تغييرات در مديران كشور هم نبوده يعني وي هنوز بر اساس تصورات ذهني خود نسبت به افراد رابطه خود را تنظيم ميكند كه قطعا اين تنظيم رابطه بر اساس واقعيتهاي موجود نخواهد بود.
وي در ادامه اظهار داشت: واقعيت را نميتوانيم در دو دهه قبل دنبال كنيم، واقعيتها طي اين دو دهه خيلي تغيير كرده و افراد بايد در صحنه ميبودند و در چالشها و فعاليت هاي روز مره متوجه اين واقعيت مي شدند كه چه كساني در سخن به گونهاي ابراز نظر ميكنند ولي در عمل و خفا به گونه ديگري عمل ميكنند و اين يكي از مشكلات ميرحسين موسوي است.
اين تحليلگر مسائل سياسي تصريح كرد: شايد نفس ورود ميرحسين موسوي مقدمهاي باشد براي اينكه در جريان مسائل قرار بگيرد اما طبيعي است كه اين عقب ماندن از مسائل اجرايي كشور ميتواند موجب بروز مشكلاتي شود.
سليمينمين در خصوص اينكه چه شخصي ميتواند براي رياست جمهوري مناسب باشد، گفت: ما بايد در جبهه اصولگرايي دنبال فردي باشيم كه انگيزه لازم براي برطرف كردن نگرانيهايي كه مقام معظم رهبري در دانشگاه علم و صنعت بيان كردند را داشته باشد كه شاخصهاي مطرح شده در آن سخنراني بحث ساده زيستي و عدالتطلبي مسئولين و دفاع از مظلومين و مستضعفين بوده است.
وي ادامه داد: براي حفظ اين شاخصها بايد با كساني كه عدالتطلبي و ساده زيستي كه را نميخواهند و ميخواهند لوكسگرايي خود را ادامه دهند بايد درگير شد چون اين افراد شبكه هايي در كشور به وجود آوردهاند و به اين صورت نيست كه اين افراد با نصحيت دست از دنيا گرايي خود بردارند و با تعامل از سرمايههايي كه به صورت باطل براي خود رغم زدهاند بگذرند.
مدير مركز مطالعات و تدوين تاريخ معاصر افزود: بنابراين اگر كسي وارد عرصه مقابله با اين افراد بشود، اين گروهها هم متقابلا به ستيز بر خواهند خواست و بايد انگيزهاي قوي در اين زمينه وجود داشته باشد، پس بايد دنبال كسي باشيم كه در عمل ثابت كرده باشد كه داراي انگيزه لازم براي مقابله با اين بدعتهاي سازمان يافته است.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 01,فوریه,2025