در سال های گذشته مردم به فضای سیاسی و گروههای سیاسی اقبال نشان دادند اما نتیجه مورد نظر خود را به دست نیاوردند. به مدیریتی نیاز داریم که با یک رویکرد عقلانی و مقتدر، با صداقت و شفافیت، با تعهد به خرد جمعی و با بهره گیری از همه تجربیات و ظرفیتهای کشور مسأله توسعه را سامان ببخشد.
محمدباقر قالیباف کاندیدای مطرح اصولگرایان در انتخابات دهم ریاست جمهوری بار دیگر از شرایط حاکم بر حوزه های مدیریتی و اقتصادی کشور انتقاد و به صراحت تأکید کرد که وعده های بی نتیجه مردم را خسته کرده و در این شرایط برگرداندن آرامش و امید به جامعه یک ضرورت مهم محسوب می شود.
به گزارش «فردا» قالیباف در گفتگو با ویژه نامه همشهری نوروز، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با هوشمندی تمام دهه چهارم انقلاب را دهه پیشرفت و عدالت نامیده اند. گفت: این مطلب به این معناست که ما پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی اگر نتوانیم به پیشرفت همراه با عدالت یا به تعبیر دیگر یک الگویی از توسعه که همراه با عدالت باشید برسیم، دچار بن بست ها و مسائل جدی می شویم.
وی با اشاره به اینکه در این 30 سال دستاورد های گران بهایی داشته ایم، اما واقعیت این است که هنوز نتوانسته ایم، به توسعه مطلوب و مورد نظر انقلاب و نظام دست یابیم و این موضوع، اصلاً یک امر تشریفاتی و حاشیه اس نیست. ما اکنون سند چشم انداز 20 ساله را داریم که نمی توانیم صرفاً با صحبت کردن از آن امورمان را بگذرانیم زیرا سند چشم انداز با امنیت ملی ما پیوند خورده و با موجودیت نظام ما آمیخته شده است.
قالیباف با تأکید بر اینکه فرصت های زیادی را از دست داده ایم و دیگر جایز نیست تعلل، سهل انگاری و فرصت سوزی کنیم تأکیدکرد: اگر دهه چهارم بگذرد و ما به پیشرفت و عدالت نرسیم دچار بن بست های اساسی می شویم. این سنت های الهی است. کافی نیست که بگوییم انقلاب ما و نظام ما در مسیر حق حرکت می کند، ما اگر در این مسیر تعلل کنیم و فرصت ها را یکی پس از دیگری از دست بدهیم، دچار خسران می شویم.
قالیباف مسئله اساسی کشور را تشخیص الزامات پیشرفت یا انحطاط دانست و گفت: من معتقدم که هر سیاستمداری برای حضور در عرصه سیاسی و انتخابات باید اول راهبردی داشته باشد که بر اساس آن در انتخابات حاضر شود. چون خود انتخابات به خودی خود نمی تواند هدف باشد. ما نمی توانیم این موضوع را کتمان کنیم که مردم ما احساس می کنند در بعد توسعه و پیشرفت مادی از بسیاری از کشورهایی که از هیچ لحاظ قابل مقایسه با کشور ما نیستند، عقب هستیم.
وی با بیان اینکه چرا همیشه شعار عدالت می دهیم، ولی بی عدالتی، شکاف طبقاتی و فاصله قشر ثروتمند و فقیر جامعه روز به روز افزایش پیدا می کند، تصریح کرد: من معتقدم، دلیل بروز این مسائل فقدان یک مدیریت کارآمد، عقلانی و مقتدر است که با صداقت و شفافیت، با تعهد به خرد جمعی و با بهره گیری از همه تجربیات و ظرفیت های کشور مسأله توسعه را سامان ببخشد.
شهردار تهران تأکید کرد: ما به مدیریتی نیاز داریم که با یک رویکرد عقلانی و مقتدر، با صداقت و شفافیت، با تعهد به خرد جمعی و با بهره گیری از همه تجربیات و ظرفیت های کشور مسأله توسعه را سامان ببخشد.
وی تأکید کرد: ما به مدیریتی نیاز داریم که با یک رویکرد عقلانی و یک نگاه سیستمی به اداره کشور، توسعه را در همه ابعاد پیش ببرد، ظرفیت های کشور ما بالاست. ما نیروی انسانی مناسبی برای مدیریت بهینه کشور داریم که تجربیات گران بهایی اندوخته اند.
قالیباف برنامه ریزی را برای رسیدن به این توسعه و پیشرفت، اصل است دانست و تأکید کرد که دیگر روش های مبتنی بر سعی و خطا جواب نمی دهد.
وی علت سر دادن شعار عدالت اما دامن زدن به بی عدالتی ها را در عدم آشنایی مدعیان قدرت با اصول علم اقتصاد دانست و خاطر نشان کرد: نمی توانیم زمانی توسعه اقتصادی و زمانی دیگر توسعه سیاسی را اولویت ببخشم و توسعه را از توازن بیاندازیم.
قالیباف با تأکید بر اینکه شکل گیری یک دولت کارآمد و مقتدر که پایبند به مشورت، خردجمعی و نظارت مردم و جامعه باشد، برای مدیریت کشور اساسی است تصریح کرد: متأسفانه مدیریت کشور ما از مسیر عقلانیت دور افتاده و برنامه ریزی به عنوان محوری ترین عنصر مدیریت مهجور و مغفول واقع شده. وقتی ما سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را به یک باره منحل می کنیم، این چه معنایی دارد، جز این که نیازی به برنامه ریزی نمی بینیم؟ قالیباف در این بخش تأکید کرد: به همین علت، بحران مدیریت را عامل بسیاری از مسائل و مشکلات کشور می دانم.
به گفته قالیباف در سال های گذشته مردم به فضای سیاسی و گروههای سیاسی اقبال نشان دادند اما نتیجه مورد نظر خود را به دست نیاوردند. او با بیان اینکه در دو مقطع مردم نسبت به تحول در رویکردهای مدیریتی امیدوار شدند، افزود: اما بعد از گذشت کمی، این امیدواری به ناامیدی تبدیل شده است. کاندیدای اصولگرای انتخاب ریاست جمهوری دهم با اشاره به اینکه مردم هم در سال 76 و هم در سال 84 وعده هایی شنیدند که سرانجام مطلوبی یدا نکردند، گفت: به نظر فضای حرف، شعار، تبلیغات و وعده بر عمل منتج به نتیجه غلبه پیداکرده است و این باعث نوعی دلزدگی دربین مردم شده است.
او در پایاین با تأکید بر اینکه رویکردی که بتواند آرامش و امید را به جامعه برگرداند، می تواند موجبات حساسیت مردم به انتخابات را هم برانگیزد، گفت: وقتی ما در حوزه های اقتصادی مدام شاهد تحولات آنی هستیم، دیگر جایی برای برنامه ریزی های بلندمدت باقی نمی ماند.
قالیباف در پایان تأکید کرد: فراموش نکنیم که مردم برای آرامش و امید نیاز دارند که اعتماد کنند و اعتماد دوباره به سیاستمداران باعث آرامش و امید می شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 11,نوامبر,2024