به گزارش بهاباد فردا ، تعدادی از دانشآموزان بهاباد روز چهارشنبه در یکی از واحدهای آموزشی شهرستان در مراسمی با رعایت نکات ایمنی در برابر زلزله آشنا شدند و نحوه پناهگیری، خروج اضطراری ، نجات مصدومان ، اطفا حریق و ارائه کمکهای اولیه به زخمیها را فراگرفتند.
در این مراسم که معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد و تعدادی از مدیران استان و شهرستان از جمله آموزش و پرورش ، مدیریت بحران ، نوسازی مدارس ، جمعیت هلال احمر ، اورژانس ، نیروی انتظامی و آتش نشانی حضور داشتند پس از به صدا درآمدن زنگ خطر، دانش آموزان اقدام به پناهگیری و سپس خروج اضطراری از کلاس ها کردند و همزمان با اطفا حریق با رعایت موارد ایمنی به انتقال مصدومان پرداختند .
همزمان دستگاه های امدادی با حضور در مدرسه ریحانه به عنوان کانون مدیریت بحران محله نسبت به برپایی چادرهایی برای ثبت نام پناهجویان ، اسکان اضطراری ، درمانگاه اضطراری ، کمک به افراد کم توان و در اختیار قراردادن اقلام امدادی اقدام کردند.
در این رزمایش حضور مدیران مربوطه پس از وقوع زلزله فرضی به نمایش گذاشته شد.
بیست و یکمین رزمایش یادشده با شعار « مدرسه ایمن ، جامعه تاب آور» همزمان در ۱۱۰ مدرسه منتخب استان یزد برگزار شد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد،
افزایش تاب آوری جامعه در برابر حوادث تنها با آموزش حاصل می شود
همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد، دانش آموزان را سفیران اطلاع رسانی ، مبشر تبلیغ فرهنگ جامعه ایمن یاد کرد و گفت: آموزش و پرورش دانش آموزان را به گونه ای آموزش دهد تا بتوانند به عنوان سفیران اطلاع رسانی فرهنگ جامعه ایمن را به خوبی به خانواده ها و سایر گروه های جامعه هدف منتقل کنند.
احمد ترحمی بهابادی با اشاره به ضرورت آمادگی جامعه و شهر پایدار در مقابل حوادث طبیعی اظهار داشت: بالابردن تاب آوری جامعه در مقابله با این گونه حوادث با آموزش حاصل می شود و ارتقای مهارت مردم در راستای پیشگیری و به حداقل رساندن خسارت ها مورد تاکید است .
وی برمقاوم سازی و استحکام بناها به ویژه ساختمان مدارس تاکید کرد و گفت : علاوه بر آموزش و مهارت های پیشگیری به لزوم فراهم ساختن امکانات و تجهیزات لازم برای ارائه خدمات امدادرسانی در کوتاهترین زمان ممکن مورد نیاز است.
ترحمی یادآور شد: ایجاد این امکانات در شهرستان بهاباد با توجه به بعد فاصله با شهرستان های معین و تعداد زلزله های ثبت شده یک ضرورت است .
وی با قدردانی از مسئولان دستگاه های مجری رزمایش زلزله به ویژه مدیریت بحران استان ، نحوه اجرای رزمایش و آمادگی دانش آموزان مدرسه ریحانه بهاباد را نیز ستود.
زمینلرزه یا زلزله ، لرزش و جنبش زمین است که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسل های پوستهٔ زمین در مدّتی کوتاه رخ میدهد.
محلّی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را « هایپوسنتر»، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمینلرزه میگویند.
پیش از وقوع زمینلرزهٔ اصلی معمولاً زلزلههای نسبتاً خفیفی در منطقه رخ میدهد که به پیشلرزه معروف هستند، به لرزشهای بعدی زمینلرزه نیز پسلرزه میگویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ میدهند.
زمین لرزه نتیجهٔ رهایی ناگهانی انرژی از داخل پوسته زمین است که امواج ارتعاشی را ایجاد میکند و زمینلرزهها توسط دستگاه زلزلهسنج یا لرزهنگار ثبت میشوند.
در نزدیکی سطح زمین، زلزله به صورت ارتعاش یا گاهی جابه جایی زمین نمایان میشود، زمانی که رومرکز در داخل دریا باشد، در صورت تغییر شکل زیاد و سریع بستر دریا باعث ایجاد سونامی میشود که معمولاً در زلزلههای بزرگتر از بزرگی هشت درجه ریشتر اتفاق میافتد و ارتعاش زمین باعث ریزش کوه و همینطور فعالیتهای آتشفشانی میشوند.
در حالت کلی کلمهٔ زمینلرزه هر نوع ارتعاشی را چه طبیعی یا مصنوعی را در بر میگیرد ، زمینلرزهها اغلب نتیجه حرکت گسلها هستند و همینطور میتواند حاصل فعالیتهای آتشفشانی، ریزش کوهها، انفجار معدنها و آزمایشهای هستهای باشد.
انتهای پیام /
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024