اینترنت اختلال ندارد، بلکه به دستور و تشخیص شورای امنیت کشور با ابلاغ به اپراتورها قطع شده است.قطع خدمات ضربه بسیاری به خدمات و مردم زده، اما حفظ امنیت کشور به تشخیص شورای امنیت، بسیار حائز اهمیت است.
بعد از قطع شدن اینترنت بین الملل در کشور، این سوال برای شهروندان ایجاد شده که چه کسی یا دستگاهی دستور قطع شدن اینترنت را صادر کرده است. این سوال روز گذشته از سخنگوی دولت پرسیده شد و امروز هم در نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا مطرح شد که جواب هر ۲ یکسان بود.
در همین خصوص علی ربیعی سخنگوی دولت گفت: وقتی اعتراضها ایجاد شد اینترنت بود، اما وقتی سنگ در خیابانها خالی میشد و از طریق اینترنت اطلاع رسانی میکردند شورای امنیت تصمیم به قطع اینترنت گرفت. بانکها و امثال آن از طریق فعال شدن اینترنت ملی مشکلی ندارند.
سخنگوی دولت تأکید کرد: تا یکی دو روز آینده اینترنت برخی استانها که مشکل امنیتی در آن وجود ندارد، وصل خواهد شد.
در همین راستا نیز غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به اظهاراتی مبنی بر اینکه گفته می شود قطعی اینترنت با دستور قوه قضاییه بوده است، اظهار کرد: تصمیم قطع اینترنت تصمیم قوه قضاییه نبود و تصمیم شورای عالی امنیت ملی بود.
وی افزود: در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته شد کاری انجام شود که از این مجرا به کشور آسیب وارد نشود؛ ما اعتقاد داریم باید این تصمیم زودتر گفته میشد و اطلاع دارم که به شرکتها اینترنت داده میشود.
به گفته جاویدنیا معاون فضای مجازی داستانی کل کشور، اگر از قبل فضای مجازی ساماندهی شده بود نیاز به محدودیت اینترنت بین الملل نبود و اگر شبکه ملی اطلاعات برقرار شده بود با قطع اینترنت بین الملل این همه مشکل برای بخش خصوصی و مردم ایجاد نشده بود.
جاویدنیا گفت: دادستانی کل کشور به ارائه دهندگان VPN و پوستههای تلگرامی و پراکسیها و مدیران هاستهای داخلی که با این عوامل همکاری کنند هشدار میدهد که به عنوان اقدام علیه امنیت ملی تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
همچنین سازمان ملل متحد به قطعی اینترنت در ایران واکنش نشان داد و خواهان برقراری مجدد اینترنت در ایران و احترام به حق آزادی بیان در ایران شد.
-
نویسنده : یزدفردا
-
منبع خبر : خبرگزاری فردا
http://www.yazdfarda.com/news/af/155550/
جمعه 24,ژانویه,2025