یزدفردا :سخنگوی دولت به همراه چند نفر از مقامات دولتی در حوزههای رفاهی، نظارت بر بازار و حمل و نقل عمومی جزئیات نحوه توزیع کمکهای حمایتی به ۱۸ میلیون خانوار تشریح کردند.
«علی ربیعی» ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با موضوع اصلاح قیمت بنزین گفت: این طرح براساس تصمیم شورای عالی هماهنگی سه قوه درخصوص تصمیم مهم و ملی اجرای طرح حمایت اجتماعی و معیشتی از اقشار کم برخوردار با منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین اجرا شد.
وی با بیان اینکه اصلاح قیمت حاملهای انرژی به ویژه بنزین در ۶۰ سال اخیر، همواره مهم و چالشبرانگیز بوده است، اظهار داشت: دلایل متعددی برای اصلاح قیمتها بیان شده و وجود دارد. در شرایط حاضر که کشور با بیسابقهترین تحریمها و فشارها روبهرو شده است، اصلیترین دلیل برای اصلاح قیمتها، ایجاد عدالت اجتماعی یا حرکت به سمت آن است. اقشار با دهک پایین جامعه تحت فشار هستند و دولت خود را موظف به حمایت از این قشار میداند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور ادامه داد: میخواهیم هر چقدر میتوانیم به قدرت خرید این خانوادهها بیفزاییم.
ربیعی با بیان اینکه تامین منابع برای حمایت معیشتی از منابع حاصل از اصلاح قیمتها است، تصریح کرد: یکی از راهها برای این کار مالیات است، اما با توجه به ضرورت تولید و ایجاد اشتغال شاید ایجاد فشار بیشتر به تولیدگران کار منطقی و علمی نبود بنابراین بهترین منابع حمایت از اقشار پایین، توقف یارانه به اقشار برخودار و اختصاص آن به اقشار پایین بود.
وی با تاکید بر اینکه اقشار برخودار بیشترین بهرهمندی از یارانه بنزین را داشتهاند، خاطرنشان کرد: خانوادههای برخودار ۲۳ برابر از این یارانهها بهرهمند میشدند و لذا منطقیترین راه ممکن اصلاح قیمت بنزین بود. در ۶۰ سال اخیر در خصوص بیماری اقتصاد ایران بحثهای زیادی شده است. یکی از دلایل این بیماری، یارانههای پنهان و عدالت نابرابر در جامعه بوده است.
سخنگوی دولت افزود: درخصوص برداشتن یارانه بنزین بارها در دولتهای مختلف بحث شده است. خیلیها معتقدند یکی از دلایل بیماری اقتصاد همین یارانه سوخت است. دولتهای زیادی هم در این باره تلاشهایی را انجام دادند.
ربیعی با بیان اینکه این تصمیمات از نوع تصمیمات دشوار و سخت است، ابراز داشت:، چون آثار مثبت این تصمیمات در میان مدت و درازمدت مشخص میشود، در کوتاهمدت نیازمند آن بودیم همراه با این اصلاحات از زندگی مردم مراقبت کنیم بنابراین ضمن اصلاح ساختار یارانهها، منابع حاصل از این یارانهها را نه به همه کشور بلکه به ۶۰ میلیون نفری که دچار مشکل شده بودند، اختصاص داده شدند.
وی با بیان اینکه دولت واقف بود در این شرایط اصلاح ساختار تبعاتی برای دولت و محبویتش خواهد داشت، عنوان کرد: دولت با شجاعت تصمیم گرفت و اصلاح قیمت بنزین با رایزنی با قوای سه گانه، بخشهای مختلف و کارشناسان را اتحاذ کرد و تمامی درآمدهای آن برای حمایت از اقشار پایین تخصیص یافته است.
این عضو دولت تدبیر و امید اضافه کرد: این سوال وجود دارد که آیا این سیاست درستی بود؟ من بارها شنیدم که میگویند شما بازهم منابع این یارانهها را به مردم بازپرداخت میکنید.
اعتراضات از جنس دل نگرانی برای معیشت نبود
سخنگوی دولت با بیان اینکه علاوه بر مبارزه با قاچاق سوخت، چرا باید یارانه استفاده از سوخت را در کشورهای دیگر بدهیم، گفت: مدیریت مصرف امکان صادرات را فراهم میکند و همینطور جلوگیری از فساد و رانتهای نهفته در دل آن، آثار مثبتی خواهد داشت.
وی افزود: البته بسیاری از سیاستها با وجود درست بودن، تبعاتی هم دارند.
ربیعی با اشاره به این که این تصمیمات ساختاری دارای موافقان و مخالفانی هم هست، تصریح کرد: دولت در ادامه مسیر نقدهای سازنده و نظرات کارشناسان و خبرگان آن حوزه را خواهد شنید.
سخنگوی دولت از جمله نکات را نگرانیها و دغدغههای مردم عزیز در خصوص اجرای این طرح برشمرد و با ذکر مثالی گفت: مثلا مردم نگران بودند در اثر افزایش قیمت بنزین، تورم افزایش یابد یا اینکه بازتوزیع مقطعی باشد و نگرانیهایی که دولت برای همه آنها پاسخهایی دارد و بخشی از آنها در این جلسه پاسخ داده خواهد شد.
وی درعین حال خاطرنشان کرد: اتفاقاتی تاسف برانگیزی در سه روز گذشته روی داد. اینکه اعتراضات از جنس نگرانی و دلشوره داشتن برای معیشت و اعتراض به یک تصمیم نبود بلکه متاسفانه دیدیم برخی به بهانه اجرای مصوبه، به اغتشاشهای نامتعارف مانند آتش زدن بانک ها، حمله به مراکز نظامی و انتظامی، حمله به زیرساختها مانند گاز و حمله به اموال خصوصی مردم اقدام کردند.
ربیعی گفت: در برخی موارد گزارشاتی داریم که به طور مکرر از سلاح گرم و سرد استفاده کردند و تعدادی از ماموران امنیتی و انتظامی را مورد حمله قرار دادند از گروگان گیری تا کشتن آنها که به خانواده هایشان تسلیت میگوییم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025