به گزارش ایسنا، دکتر نمکی در اولین مجمع پیشگامان اقتصاد دانشبنیان سلامت که عصر امروز در مجتمع شکوفایی شرکتهای دانشبنیان برگزار شد، با اشاره به وابستگی شدید کشور به خارج در سالهای گذشته، افزود: امروز با حجم انبوهی از شرکتهای دانشبنیان روبرو هستیم که مبتنی بر فناوری داخل افتخارات قابل توجهی را آفریدهاند.
وی با بیان اینکه امروز در این رویداد بزرگترین آرزوی خود را مبنی بر این که جوانان کشور بدون نیاز و وابستگی به خارج نسبت به تولید فناوری داخل اقدام میکنند، شاهد بودم، اظهار کرد: نیازمندیهای حوزه سلامت موردی نیست که بتوان چشم را بر روی آن بست و حتی نمیتوان لحظهای در آن درنگ کرد. از این رو با اقدامات صورت گرفته شاهد هستیم که شرکتها به شدت در حال رشد هستند، ولی ما در آغاز یک راه بزرگ قرار داریم.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه با همت جوانان صبح روشنتری را در عرصه شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت شاهد خواهیم بود، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته با حضور چند شرکت داخلی، تنها ۲۵ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشد؛ ولی با ظهور شرکتهای دانشبنیان ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور تولید داخل است و تنها ۳ درصد داروها از خارج وارد میشود.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: سه درصد داروی وارداتی ۱.۳ میلیارد دلار ارزبری دارد و مابقی داروهای وارداتی تنها ۵۵۰ میلیون دلار ارزبری دارند.
دکتر نمکی با تاکید بر اینکه سه درصد داروهای وارداتی جزو داروهای "هایتک" هستند، خاطرنشان کرد: آمارهای ارائه شده زنگ خطری برای ما است؛ چراکه در آینده با صرف همه پولهای نفتی پاسخگوی برآورده کردن نیازهای داروی داخلی نخواهیم بود. ولی ما را موظف میکند که با استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانشبنیان داروهای "هایتک" را در کشور تولید کنیم.
وزیر بهداشت همچنین تاکید کرد: ما با تکیه بر فناوریهای قدیمی قادر به تولید داروهای "هایتک" نخواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه ما با واردات دارو نباید از تولیدات داخل غافل شویم، خاطرنشان کرد: از این رو از زمان شروع فعالیتم در وزارت بهداشت دستور دادم که هر نوع واردات دارویی که مشابه داخلی دارد، ممنوع اعلام شود و در صورتی که شرکتی بتواند داروهای "هایتک" تولید کند، تسهیلات ویژهای را به آنها ارائه میدهیم.
دکتر نمکی با اشاره به نیازهای حوزه سلامت در کشور گفت: در حال حاضر ما نیازمند تسهیلات حوزه سلامت مانند تل مدیسین هستیم تا بتوانیم با استفاده از آن مکانیزمهای اداره حوزه سلامت را در اختیار داشته باشیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگر ما در گذشته با پنج نوع واکسن کودکان را در برابر برخی بیماریها واکسینه میکردیم، امروز باید شهروندان را نسبت به بیماریهایی چون سرطان، دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی واکسینه کنیم و این با روشهای سنتی قابل اجرا نیست و برای این مهم نیازمند یاری شرکتهای دانشبنیان در عرصههای جدید حوزه سلامت هستیم.
وی همچنین در حاشیه این رویداد در جمع خبرنگاران با اشاره به پدیده دامپینگ در حوزه سلامت، گفت: ما برای مقابله با این پدیده، اقداماتی را اجرایی کردهایم تا راه شرکتها را برای ورود به بازار تسهیل کنیم و امیدواریم با این روشها در آینده بتوانیم شاهد شکوفایی بیشتر تولیدکنندگان داخلی باشیم.
دکتر نمکی در عین حال اظهار کرد: از سوی دیگر، تولیدکنندگان داخلی باید استانداردها را در حدی اجرایی کنند که بتوانند محصولات خود را صادر کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به حمایتهای این وزارتخانه از تولیدکنندگان داخلی، گفت: از روزی که من آمدهام، از ورود ۱۲۰ محصول وارداتی که مشابه داخلی داشته است، جلوگیری به عمل آمده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 07,ژانویه,2025