مسائل و مشکلات هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی شهرستان اردکان در نشست راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی این شهرستان با حضور معاون صنایع دستی استان و جمعی از مسئولین اردکان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "محمدرضا دهقان مهرجردی" معاون صنایع‌دستی استان در این نشست با بیان اینکه فعالیت در حوزه صنایع‌دستی اشتغال ‌زایی را به دنبال دارد، افزود: اهمیت صنایع‌دستی در توسعه اشتغال خرد و مشاغل خانگی بر کسی پوشیده نیست چون هم به اقتصاد خانواده کمک می‌کند و هم در زنده نگه‌داشتن هویت ملی، منطقه‌ای و بومی حائز اهمیت است و برای زنده کردن صنایع‌دستی هنرمندان شهرستان اردکان تلاش می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اردکان نیز در این نشست با بیان اینکه هنرهای دستی و صنایع‌دستی دو مقوله جدا در بخش صنعت است افزود: هنر دستی یعنی آنکه باید به سمت صنعتی شدن، تولید انبوه و ورود به بازار برویم، وقتی بحث هنر دستی مطرح می‌شود یعنی باید به سمت هنرهایی برویم که به‌صورت فرهنگی و تمدنی از گذشته بوده و در حال احیاست.

حمید مشتاقیان ادامه داد: وظیفه یک هنرمند، بازاریابی نیست ولی به دلیل شرایط موجود، از هنرمندان درخواست می‌کنیم که خودشان بازار فروش را پیدا کنند و محصولات خود را به فروش برسانند.

وی تصریح کرد: بر اساس مسئولیت میراث فرهنگی، بازارچه صنایع‌دستی آماده و به‌ صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرارگرفته است، آن‌ها کارهای هنری خود را انجام می‌دهند ولی در بازار به‌ عنوان فروش هیچ‌وقت دیده نشده است.

وی با بیان اینکه باید کارگاه‌های تولید صنایع‌دستی تجهیز شود تا بتوان از بانک کارآفرینی درخواست وام کرد، اظهار داشت: در این زمینه هنرمندان با مشکلات زیادی نظیر سرپرست خانوار نبودن، نداشتن سابقه بیمه و ... روبرو هستند.

مشتاقیان افزود: در شهرستان اردکان از وجود هنرمندانی مانند خانم خاوران با سه نشان ملی و خانم احمدی احیاگر کارگاه کاربافی با اشتغال ۶۰ نفر بهره ‌مند هستیم و این دو هنرمند با تولیدات خود زمینه فروش انبوه را فراهم کرده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اردکان با اشاره به اینکه در حال حاضر کلاس‌های نقاشی روی شیشه، گوهرتراشی، قلم‌زنی و کار با سفال در اداره میراث فرهنگی اردکان دایر است، گفت: در هر کارگاه ۱۵ هنرجو جمعاً به تعداد ۶۰ نفر زیر نظر چهار مربی در حال آموزش هستند.

مشتاقیان در ادامه با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی اردکان در نظر دارد حرفه کار بافی را به‌عنوان یک برند مطرح کند، عنوان کرد: هم‌اکنون ۱۱۵ هنرجو در شهر اردکان و عقدا در حال آموزش رشته کاربافی هستند.

 این مسئول در پیان گفت: ۲۰۰ نفر در بخش صنایع‌دستی اردکان فعالیت می کنند که ۱۰۰ نفر در صنعت کار بافی، ۲۰ نفر سبدبافی، ۲۰ نفر کار چوب و خراطی، ۱۵ نفر گلیم‌بافی و سه نفر در چلنگری، مشغول بکار هستند، بقیه این افراد در رشته‌های قلم‌زنی، جارو و خورجین بافی به فعالیت اشتغال دارند.

گفتنی است: در این نشست مدیر کلینیک کسب‌ وکار استان یزد با معرفی و بررسی چند حوزه اشتغال‌زایی، خواستار هم‌افزایی و مشخص نمودن ظرفیت ‌های اردکان شد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا