مدرس مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد یک یزد: همیشه دوست داشتم مستندی درباره کویرهای ایران بسازم و چون منطقه سیاهکوه به کویرهای مرکز ایران نزدیک است این منطقه در دستور کارم بود ولی وقتی بیشتر پژوهش کردم متوجه شدم که حیات وحش آنجا جذابیت و گوناگونی زیادی دارد که دچار بحران هایی شده است.

 

مدرس مرکز دانشگاهی علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد یک یزد با مستند بلند «پارک ملی سیاهکوه» به جشنواره «سینما حقیقت» راه یافت.

محسن عباسی سرچشمه کارگردان مستند «پارک ملی سیاهکوه» بیان کرد که در این اثر تصاویر جالبی از حیوانات در حال انقراض دیده می شود.

محسن عباسی سرچشمه کارگردان مستند بلند «پارک ملی سیاهکوه» که به بخش مسابقه ملی یازدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» راه یافته است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: پارک ملی سیاهکوه بین استان های یزد و اصفهان و در شمال شهرستان اردکان واقع شده و ما در این مستند سعی کرده ایم به حیات وحش، منابع طبیعی و محیط زیست آنجا بپردازیم.

این مدرس دانشگاه افزود: رویکرد اصلی این مستند ۵۲ دقیقه ای حیات وحش منطقه سیاهکوه است که در کنار آن به مسایلی مانند منابع طبیعی و زیستگاه ها نیز پرداخته است زیرا این موارد با یکدیگر در ارتباط هستند.

این مستندساز با اشاره به اینکه پارک ملی سیاهکوه مهجورترین پارک ملی ایران است و به دلیل مساله کم آبی در نقطه بحرانی قرار گرفته است، توضیح داد: تعارضات و تهدیدات انسانی که در این منطقه وجود دارد دست به دست هم داده اند که پارک ملی سیاهکوه در لبه پرتگاه قرار بگیرد و من با این مستند می خواستم توجه ها را به این منطقه جلب کنم به ویژه توجه  مسئولان را تا زنگ خطر به گوششان برسد و بیشتر به این منطقه توجه کنند.

عباسی سرچشمه اضافه کرد: با توجه به اینکه پارک ملی سیاهکوه یکی از گذرگاه های اصلی یوز ایرانی و نزدیک به چند منطقه محافظت شده است، یکی از پارک های مهم و حساس ایران محسوب می شود. بسیاری از حیوانات از این منطقه گذر می کنند و به زیستگاه های دیگر می روند ولی به واسطه خشکسالی و کم توجهی، این پارک در معرض تعلیق قرار دارد بنابراین باید به آن توجه بیشتری شود.

 

این کارگردان توضیح داد: همیشه دوست داشتم مستندی درباره کویرهای ایران بسازم و چون منطقه سیاهکوه به کویرهای مرکز ایران نزدیک است این منطقه در دستور کارم بود ولی وقتی بیشتر پژوهش کردم متوجه شدم که حیات وحش آنجا جذابیت و گوناگونی زیادی دارد که دچار بحران هایی شده است.

مدرس مرکز دانشگاهی علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد یک یزد بیان کرد: ما در این مستند تصاویر حیوانات زیادی را می بینیم زیرا زمان زیادی را صرف کردیم تا بتوانیم صحنه های زیادی از حیات وحش را شکار کنیم برای مثال یوزپلنگ، شاه روباه، زاغ بور، مار شاخ دار، بزهای زیبای استان یزد و ... از جمله این حیوانات هستند. اکثر حیواناتی که ما از آنها تصویر گرفتیم در معرض انقراض هستند بنابراین امیدوارم فکری به حال این حیوانات شود.

عباسی سرچشمه درباره خطراتی که آنها را در طول ساخت این مستند تهدید می کرد، گفت: ما با کمین هایی که در داخل کومه ها می کردیم توانستیم تصاویر خوبی تهیه کنیم، برخی مواقع هم گودال هایی می کندیم و تصویربردار در آن قرار می گرفت البته گاهی اوقات هم با دوربین های تله کار می کردیم که به واسطه آن توانستیم تصاویر جذابی ضبط کنیم. به طور کلی حیات وحش کاری به انسان ندارد برای مثال اگر به یک مار کاری نداشته باشید از بغل شما رد می شود و می رود به همین صورت در طول ساخت این اثر هم جانوران خطر چندانی را برای ما ایجاد نکردند.

 

وی با ابراز خرسندی از اینکه جشنواره «سینماحقیقت» به حیات وحش توجه کرده است، بیان کرد: جای خشنودی است که در جشنواره «سینماحقیقت» به مساله حیات وحش توجه می شود در کنار این مساله شبکه مستند هم در پخش چنین آثاری گام های خوبی برداشته و مستندهایی از حیات وحش ایران و حیات وحش خارج از کشور به نمایش می گذارد. امیدوارم شبکه های دیگر تلویزیون هم این همت را داشته باشند و به حیات وحش توجه کنند.

وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم این مستند دیده شود و تاثیر لازم را بگذارد. مستندهایی از این دست باید تاثیرگذار باشند و مخاطبان و مسئولان را برای توجه به این مساله مهم ترغیب کنند تا حرکت های جدی برای حفاظت از این مناطق انجام دهند. پارک ملی سیاهکوه رنجور است ولی قلب آن همچنان به آرامی می تپد که امیدوارم هیچوقت این قلب نایستد که این امر مستلزم توجه جدی به این منطقه است.

مستند بلند «پارک ملی سیاهکوه» به مدت ۵۲ دقیقه به کارگردانی محسن عباسی سرچشمه و به تهیه کنندگی اسماعیل ثقفی در شبکه تابان (صداوسیمای مرکز یزد) تهیه شده است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا