بارندگی-شهری-شهرداری-عمران-مشکلات مردمی
یزدفردا :مهندس محسن اختیاری :منت خدای را عزوجل كه بالاخره انتظارها به سر آمد و رحمت الهی شامل حال ساكنان سخت كوش این كویر تفت دیده گردید . همه شادند ومسرور وشاكرند از شهری و شهرنشین گرفته تا روستایی و عشایری و خصوصا كشاورز ودامدار . ولیكن در این میان اگر چه برخی دیگر از دوستان هم شادند و شكرگزار ولی موردسئوال از صحنه های كم نظیری كه در این گوشه و آن گوشه شهر می بینیم و می شنویم .
بعنوان نمونه صبح روزی كه شب قبلش رحمت الهی شامل حال همه مردمان استان یزد شد از یكی از محله های شهر در حال گذر بودم از دور نقطه سفیدی توجهم را جلب نمود نزدیكتر كه شدم با كمال ناباوری در كنار مردمان دیگری كه به تماشا ایستاده بودند دیدم كه فردی بر روی سقف خودرو پرایدی كه تا نیمه در داخل كانال آبی كه بر اثر نشست مملو از آب شده بود نشسته و از زمین و زمان گله میكند كمی آنطرف تر زمزمه های نیز نظیر همین حادثه به گوش میرسید كه احتمالا یزد فرداییها نیز شاهد آن بوده اند و حالا شما بگردید و پیدا كنید پرتغال فروش شهرما را ؟؟ شهرداری مقصر است یا شركت گاز – مخابرات – آب و یا خود ما!!!!!!!!!
در صحنه های دیگر خودروهای می دیدم كه زیر یكی از پلهای جدید الاحداث در حالیكه تا نیمه در آب فرو رفته بودند كاپوتهایشان را بعنوان تسلیم بالا زده و شاید ماشین داغ كرده بود و راننده میخواست آنرا خنك كند .
در محلی دیگر خودرو سواری به همراه تعدادی دانش آموز در داخل یكی دیگر از دریاچه های طبیعی ایجاد شده در سطح شهر خاموش شده و حالا پیدا كنید كسی را كه هل دهد ماشین را و اگر كسی هم پیدا شد چه جوری كمكشان كند. ظریفی می گفت حیف كه زمستان است وگرنه مشكل كمبود دریاچه و استخر و موارد مشابه بدون هیچ اعتباری حل شده بود .
وی گفت راستی شهرداری برای چنین مواقعی چه تدابیری ا ندیشیده و تا كنون چه تعداد نجات غریق استخدام كرده البته با تجهیزات كامل بخصوص قایق نجات.
حكایت گفته های مسئولین نیز شنیدنی است مثلا چون فصل پاییز است و موسم برگریزان پس بواسطه تجمع غیر قانونی برگ درختان معبرها گرفته شده است البته اگر معبری وجود داشته باشد.
در این میان آنچه نگارنده را وا داشت به نوشتن این مطلب اندك تخصصی كه در زمینه عمران دارم و ان این است كه مسئولین مربوطه با عنایت و دلالت بر اینكه متوسط بارندگی در استان یزد اندك است پس چنین پیشبینی ها را نمی كنند در حالی كه در بلاد مدرنه در طراحی های شهری معمولا دوره های بازگشت طولانی را در نظر می گیرند و طراحیها به گونه ای به اجرا در می آید كه اگر به احتمال یك درصد هر بیست سال یك اتفاق طبیعی رخ داد مشكلی پیش نیاید
لیكن حدس نگارنده این است كه مسئولین و طراحان مربوطه احتمالا دروس مربوط به هیدرولوژی مهندسی را با نمره پلویی پاس كرده و یا احتمالا از تك ماده درسی استفاده نموده اند البته اگر موارد ذكر شده در دانشگاههای ما وجود داشته باشد .
راستگرد میدان خضرآباد (چهارراه خضرآباد)
 

 

یزدفردا
 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا