در اين نشست ادبي برخي از اساتيدو محققين كشوري نظير "بهمن نامورمطلق"، "حبيباله درخشاني" ، " مهدي مكينژاد" ، " كاوه خورابه" و " رضا رباني" در زمينه تاليفات عزيزالدين نسفي از جمله كتاب "انسان كامل" ، " طبيعت هنر پارسي " و "موسيقي و عرفان با تكيه بر نظريات عزيزالدين نسفي " و همچنين آثار تاريخي و شخصيتهاي فرهنگي ابركوه مقالاتي ارائه كردند.
دبير فرهنگستان هنر ايران در اين همايش از عزيزالدين نسفي بعنوان عارف نامي قرن هفتم ياد كرد و گفت: نسفي در نسف خوارزم بدنيا آمد سپس به بخارا رفت و در ادامه به خراسان ، اصفهان و فارس عزيمت نمود و دست آخر در ابركوه سكونت گزيد و به تدريس و تاليف پرداخت.
دكتر " بهمن نامور مطلق " اظهار داشت: وي در ابركوه وفات يافتو آرامگاه وي معروف به مقبره " پيرحمزه سبزپوش" از جمله آثار با ارزش تاريخي و ثبت شده اين شهرستان است.
وي ادامه داد: مقصد القصي، زبده الحقايق ، بيانالتنزيل، منازل السائرين ، اصول و فروع ، كشف الحقائق و انسان كامل از تاليفات وي است كه به نوشته خودش كتاب انسان كامل را در دوران تدريس در مسجد جامع ابرقو بهرشته تحرير درآوردهاست.
همچنين همزمان با برگزاري همايش بررسي آرا و انديشههاي عزيزالديننسفي در ابركوه از تنديس اين عارف نامي قرن هفتم رونمايي شد.
"عباس قديريان" هنرمند ابركويي در مدت دو ماه با استفاده از گچ و سيمان به ابعاد ۵۰در ۳۴سانتيمتر اين تنديس را ساخته و قرار است در مقبره اين عارف نامي در خيابان شهيد بهشتي ابركوه نصب شود.
همچنين فرماندار و حجتالاسلام غفوري امام جمعه ابركوه نيز طي سخناني برخي توانمنديهاي فرهنگي و هنري اين شهر را بيان كردند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025