یزد فردا : نشست علنی شورای اسلامی شهر یزد با حضور اعضای دوره چهارم شورای اسلامی شهر یزد با حضرت آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی ، نماینده ولی فقیه در استان یزد و امام جمعه یزد و علی غیاثی ندوشن مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و محمدرضا عظیمی‌زاده شهردار یزد برگزار شد.

یزد فردا :امام جمعه یزد :حدود چهار سال است که طرح این مجموعه را به صورت کامل مطرح کرده‌ایم ولی متاسفانه برخی افراد نسبت به آن بی‌مهری و بی‌تفاوتی دارند.

آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی در نشست علنی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه مسئولان باید تا دقیقه پایانی زمانی کاری خود، به وظیفه‌شان عمل کنند، اظهار داشت: برخی مدیران عادت دارند هنوز زمان کارشان به پایان نرسیده، کار را ترک کنند.
وی به بازی فوتبال و تلاش بازیکنان تا لحظه پایانی اشاره کرد و ادامه داد: مدیران باید تا لحظه پایانی که وظیفه‌ای را بر دوش دارند، همانند روز اولی که کار را به دست گرفته‌اند تلاش کنند و برای پیشبرد اهداف مجموعه خود قدم بردارند.
امام جمعه یزد به مجموعه پردیس و مجتمع فرهنگی استان یزد اشاره کرد و گفت: حدود چهار سال است که طرح این مجموعه را به صورت کامل مطرح کرده‌ایم ولی متاسفانه برخی افراد نسبت به آن بی‌مهری و بی‌تفاوتی دارند.
آیت الله ناصری یزدی گفت: متاسفانه ما در شهرمان یک فضای باز و جامع که بتوانیم اجتماعات بزرگ مردمی در آن برگزار کنیم را نداریم و الان این برنامه‌ها در میدان امیرچقماق برگزار می‌شود که چهار طرف آن محدود است و با هر اجتماعی عبور و مرور مردم مختل می‌شود.
نماینده ولی فقیه در استان یزد خاطرنشان کرد: اگر فضای بزرگی مانند میدان امام اصفهان در شهر یزد داشته باشیم  علاوه بر اینکه زمینه استفاده مناسب برای برگزاری اجتماعات بزرگ را فراهم می‌کند، به جذب گردشگر هم کمک می‌کند.
وی با طرح این سئوال که مگر آن زمانی که میدان بزرگ اصفهان درست شده، جمعیت اصفهان چقدر بوده، گفت: در آن زمان با آینده‌بینی اقدام به ساخت چنین میدان عظیمی کرده‌اند که هم آثاری از بزرگان قدیم به حساب می‌آید و هم استفاده‌های علمی و اجتماعی از آن صورت می‌گیرد.
امام جمعه یزد با اشاره به اینکه در حال حاضر یزد تنها یک سالن اجتماعات 700 نفری دارد که آن هم کیفیت مناسب مطابق با استانداردهای روز را ندارد، گفت: در استان یزد یک سالن اجتماعات دو یا سه هزار نفری وجود ندارد که بتوانیم اجتماعات چند هزار نفری در آن برگزار کنیم.
آیت الله ناصری‌یزدی با اشاره به اینکه اجرای بازارهایی با نمای بازارهای قدیمی، ایجاد کتابخانه بزرگ و مرکزی، ساخت مجموعه هتل‌های مناسب مورد نیاز و موارد مختلف دیگر از جمله بخش‌هایی است که در این طرح دیده شده است، خاطرنشان کرد: ایجاد چنین پردیسی می‌تواند تحول بسیار بزرگی در فرهنگ و حتی اقتصاد و فعالیت‌های اجتماعی یزد ایجاد کند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد تصریح کرد: با بررسی‌های صورت گرفته توسط متخصصان مرتبط با معماری و شهرسازی، این طرح به صورت خودکفا احداث می‌شود و هزینه ساخت آن از مجموعه‌های مختلف آن به صورت کامل تامین می‌شود.
وی به عبور راه آهن یزد از مرکز شهر اشاره کرد و افزود: الان راه‌آهن علاوه بر آلودگی‌هایی که دارد، شهر را به دو قسمت تقسیم کرده و عامل جدایی دو نقطه شهر یزد شده است.
امام جمعه یزد گفت: در این زمینه پیشنهاد دادیم که تونلی ایجاد شود و قطار از زیر زمین عبور کند و روی مسیر یک بلوار بزرگ احداث شود تا علاوه بر ارتباط بخش‌های مختلف شهر و آزادسازی 300 هکتار زمین در سطح شهر، آلودگی‌ها را هم کاهش دهیم.
آیت الله ناصری یزدی ادامه داد: این طرح علاوه بر اینکه مشکلات مردم را برطرف می‌کند و رونق خاصی به شهر یزد می‌بخشد، هیچ تغییری در مسیر راه آهن ایجاد نمی‌کند و راه‌آهن و ایستگاه آن در همین مکان باقی می‌ماند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد با تاکید بر اینکه شهرداری یزد باید به صورت جدی‌تر در زمینه‌های فرهنگی فعالیت داشته باشد، خاطرنشان کرد: ویژگی‌های مذهبی و فرهنگی بسیار خوب در بین مردم یزد همیشه زبان‌زد خاص و عام بوده و باید الان هم سعی کنیم این ویژگی‌ها را در جامعه بیش از پیش ترویج کنیم.
وی یکی از فعالیت‌های فرهنگی بسیار خوب شهرداری یزد را مبشران غدیر دانست و گفت: شهرداری و شورای شهر دوره آینده یزد هم باید نسبت به اجرا و ادامه این طرح جدیت خاصی داشته باشد.


حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباس زارع هم در نشست علنی شورای اسلامی شهر یزد اظهار داشت: تفریغ بودجه 17 ساله انباشت شده شهرداری یزد یکی از اقدامات مهم شورای شهر یزد بود که در دوره چهارم به صورت کامل انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع سبب شد که پس از 45 سال، رتبه شهر یزد بالا برود و الان یزد یک رتبه پایین‌تر از شهرهایی از جمله اصفهان و شیراز قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر یزد پروژه‌هایی از جمله سه راه حکمیان، میدان ابوالفضل، میدان ابوذر، پروژه شهید قهاری سعید، خرید کارخانه جنوب، تاسیس شهرداری آزادشهر و راه‌اندازی و تجهیز و نگهداری از پارک‌های متعددی در سطح شهر را از جمله دیگر اقدامات مهم شورای شهر چهارم یزد دانست.
زارع تصریح کرد: حدود چهار میلیون متر مربع آسفالت در معابر و کوچه‌های یزد در دوره چهارم شورا انجام شده که اقدام بسیار خوبی و مهمی به حساب می‌آید و خدمات بسیار مهمی در سطح شهر ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه پروژه خیابان مسجد جامع و پروژه خیابان قیام از جمله پروژه های بسیار زیبا و خوب یزد بود، گفت: پروژه خیابان قیام پیش از انتخابات مخالفان زیادی داشت ولی با پایان یافتن انتخابات، مخالفان آن کم شده و همه در حال موافق شدن هستند.

عزت یادگار سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد هم در این نشست با اشاره به ضرورت توجه به جوانان، اظهار داشت: برنامه های شورای شهر باید با توجه به نیازهای جوانان تدوین و اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر یزد توجه ویژه‌ای به جوانان به ویژه در برنامه‌های فرهنگی و هنری صورت گرفته به گونه‌ای که تعداد زیادی برنامه فرهنگی و هنری در سطح شهر یزد ویژه جوانان اجرایی شد.
رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای اسلامی شهر یزد هم در این نشست اظهار داشت: همه شهرها در طول سال یک مرتبه دیدار با مقام معظم رهبری دارند ولی مردم یزد با وجود خلق حماسه‌های مختلف از جمله دهم فروردین، هیچ دیدار اختصاصی با مقام معظم رهبری ندارند.
مرتضی شایق خاطرنشان کرد: درخواست داریم که زمینه این دیدار برای مردم یزد فراهم شود و یک روز در طول سال به دیدار مردم یزد با حضرت آقا اختصاص پیدا کند.
وی به عدم وجود یک مصلی و مجموعه فرهنگی بزرگ و منسجم در یزد اشاره کرد و گفت: پردیس فرهنگی و مصلای یزد یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود و در یک ماه و نیم باقی‌مانده از فعالیت شورای چهارم، کلنگ‌زنی آن انجام شود.
مرتضی شایق ادامه داد: امیدواریم بتوانیم باقیات الصالحاتی برای شورای چهارم داشته باشیم و با شروع فعالیت این پروژه زمینه استفاده هرچه بیشتر مردم از آن را در سال‌های آینده فراهم آوریم.


رئیس کمیسیون عمران شورای شهر یزد ادامه داد: به فضای سبز در دین و آیین ما توجه بسیار زیادی شده است ولی متأسفانه روز به روز باغات ما با شدت بسیار زیاد در حال تخریب است و کاربری‌های باغ و فضای سبز در حال از بین رفتن هستند.
وی گفت: برخی از مردم الآن به‌بهانه‌های مختلف اقدام به خشک کردن درخت‌های درب منازل خود کرده‌اند که همین موضوع خسارت بسیار زیادی به حساب می‌آید.
شایق با اشاره به اینکه شهر یزد الآن با آلودگی‌های بسیاری روبه‌رو است، بیان کرد: دمای 45درجه‌ای که در شهر یزد اعلام می‌شود مربوط به سالن‌های فرودگاه است نه خیابان‌های بسیار داغ و سوزان یزد، در این شرایط آلودگی‌های بسیار زیادی از سوی صنایع مختلف در استان یزد هم ایجاد می‌شود که این موضوع برای مردم ناراحت‌کننده شده است.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر یزد ادامه داد: با وجودی که از سوی مسئولان کشوری به مسئولان یزد اجازه داده شده که یک ساعت زودتر ادارات را شروع کنند تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود، هیچ عکس‌العملی از سوی استانداری و مسئولان صورت نگرفته است.


مهدی کاشفی‌زاده دیگر عضو شورای اسلامی شهر یزد هم  با اشاره به اینکه نزدیک به 33 روز از پایان کار شورای چهارم باقی مانده، اظهار داشت: لازم است بازبینی از فعالیت‌ها و پروژه‌های شورای شهر چهارم انجام شود و در صورتی که نقاط ضعفی در سطح شهر وجود دارد نسبت به رفع این مشکلات اقدامات لازم صورت پذیرد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: در طول بیش از سه سال گذشته خدمات بسیار زیادی در سطح شهر ارائه شده که لازم است این خدمات توسط رسانه‌ها به اطلاع مردم برسد.
منتخب دوره پنجم شورای اسلامی شهر یزد خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر در طول 33 روز باقی مانده نسبت به پیش از این، بیشتر با رسانه‌ها ارتباط داشته باشند و خدماتی که در طول دوره چهارم انجام داده‌اند را بیان نمایند.
کاشفی‌زاده عنوان کرد: علیرغم اینکه دولت کمکی به ما در این چند سال نکرده، ناوگان حمل و نقل عمومی استان یزد را رونق خاصی دادیم و خدمات خوبی به مردم ارائه شد.
وی خاطرنشان کرد: این اقدامات نقش بسیار مهمی در پیشرفت و توسعه استان یزد ایفا کرده که مردم یزد نسبت به بسیاری از آنها هیچ اطلاع و آگاهی ندارند و لازم است که شورای شهر در این زمینه هم برنامه‌ریزی لازم را داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: لازم است که مسئولان اقداماتی را که انجام می‌دهند به اطلاع مردم برسانند تا مردم هم نسبت به فعالیت‌های انجام شده رضایت داشته و امیدوار به ادامه این فعالیت‌ها باشند.
کاشفی‌زاده عنوان کرد: از این رو به نظر می‌رسد لازم است شورای شهر برنامه‌های منظمی برای بهبود فعالیت‌های اطلاع‌رسانی در یک ماه اخیر داشته باشد و با رسانه‌ها ارتباط بهتری برقرار کند.

شهردار یزد با اشاره به اینکه چارت تمام سازمان‌های شهرداری یزد آماده و ارائه شد، اظهار داشت: 11 تشکیلات شهرداری در مناطق این چارت را دریافت و اجرایی می‌کنند.
محمدرضا عظیمی‌زاده با اشاره به وسعت زیاد برخی از مناطق شهرداری در سالهای گذشته، ادامه داد: پیگیری‌های لازم برای افزایش مناطق شهرداری یزد صورت گرفت و تعداد این مناطق از سه به 5 منطقه افزایش پیدا کرد.
وی  به تشکیل معاونت‌های جدید در شهرداری یزد اشاره کرد و افزود: معاونت‌های زیربنایی، خدمات و اداری مالی، سه معاونتی هستند که الان در شهرداری یزد در حال فعالیت هستند.
شهردار یزد تصریح کرد: یکی از هدف‌های موجود برای عملیاتی شدن تشکیلات دیده شده در این چارت، به کارگیری نیروهای موجود در جای خود است تا زمینه رفع مشکلات به این وسیله فراهم شود.
وی عنوان کرد: با توجه به قانون جدید، آزمون استخدامی شهرداری‌ها در این دوره تنها مخصوص کارکنان شهرداری است که در جای خود نیستند یا پست سازمانی مشخصی ندارند انجام می‌شود.
عظیمی زاده گفت: الان علتی که برای عجله کردن در این کار وجود دارد این است که پست‌های خالی مشخص شوند و نیروهای پیمانی بتوانند منطبق با پست‌های خالی و تخصص و تحصیلاتی که دارند، در آزمون استخدامی شهرداری شرکت کنند.
وی افزود: لازم است که مجموعه بازدید از پروژه‌های انجام شده و در حال انجام شورای شهر صورت گیرد و نسبت به وضعیت این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری لازم صورت پذیرد.
شهردار یزد به اجرای حدود چهار میلیون متر مکعب آسفالت در سطح معابر یزد اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات بسیار خوب صورت گرفته در دوره چهارم شورا و شهرداری یزد، ایجاد نهضت پیاده رو سازی بود که به صورت گسترده در تمام نقاط شهر یزد اجرایی شد.
عظیمی‌زاده خاطرنشان کرد: خیابان مسجد جامع را یکی از پروژه های بسیار خوب شهرداری یزد دانست که در منطقه تاریخی یزد اجرایی شده و جلوه بسیار ویژه ای به این منطقه بخشیده است.


علی غیاثی ندوشن مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه شورای چهارم یزد حامی بسیار خوب فعالیت‌های فرهنگی و هنری بود، اظهار داشت: شهرداری و شورای شهر یزد در تمام برنامه‌های فرهنگی چند سال قبل یزد مشارکت خوبی داشته‌اند.
وی به برگزاری کنگره ملی آیت‌الله حاج شیخ فقیه خراسانی(یزدی) اشاره کرد و گفت: با وجود ویژگی‌های بسیار بارز و خوبی که این عالم داشت، نسل جوان ما آشنایی خوبی با شخصیت ایشان ندارند و لازم است که زمینه آشنایی آنها فراهم شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خاطرنشان کرد: فراخوان‌های این کنگره در کشور و سطح شهر یزد و همچنین با مشارکت خوب رسانه‌ها منتشر شده و از افراد مستعد خواسته شده در بخش‌های مختلف آن مشارکت کنند.
غیاثی ندوشن خاطرنشان کرد: در بخش فراخوان مقالات این کنگره، برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته که انشاالله زمینه‌ای فراهم شود مقالات دریافتی به صورت کتاب گردآوری و منتشر شود.
وی به گردآوری خاطرات مردم در این کنگره اشاره کرد و گفت: افراد بسیاری هنوز هستند که خاطرات بسیار زیادی از این عالم متقی و ربانی دارند و در این کنگره برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته که خاطرات آنها گردآوری و مستندسازی شود.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ساده زیستی را یکی از ویژگی‌های بارز زندگی حاج شیخ فقیه خراسانی دانست و گفت: سعی شده تا حد امکان با کمترین میزان هزینه، بالاترین حد اثرگذاری به ویژه در بین جوانان را داشته باشیم و شخصیت این عالم ربانی را به مردم به ویژه جوانان بیش از پیش معرفی کنیم.


غیاثی ندوشن با بیان اینکه تاکنون اعضای دبیرخانه این جشنواره با دو تن از مراجع عظام تقلید دیدار کرده و از بیانات آنها بهره‌مند شده‌اند، خاطرنشان کرد: با توجه به مصادف شدن روند دیدار‌ها با ماه مبارک رمضان، ادامه آن به بعد از این ماه انتقال پیدا کرد و ان‌شاالله در آینده نزدیک شاهد برگزاری دیگر دیدارها هستیم.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا