قبل ازهر بحثی باید خدمت ایشان عرض كنم كه واقعا اگر مسئله آنقدر برای ایشان فاجعه آفرین و وحشتناك بوده است بهتر نبود به عنوان نماینده فرهنگی مجلس به جای عنوان سگ هار مثلا از عباراتی چون عنصر مخرب ، وسیله گناه و ...استفاده می نمودند.عنوان مورد استفاده در آن مصاحبه متاسفانه نشانگر آن است كه هنوز در سطوح بالای تصمیم گیری در كشور مقوله فرهنگ را امری سخت افزاری می بینند و با ایزار سخت افزاری نیز با آن برخورد می شودكه البته گسترش انفجاری ماهواره ها و سایت های بی بند و بار كه ایشان از آن نالیده اند درست نتیجه منطقی آن نوع نگاه است و بنابراین خیلی نباید در جستجوی دلیل دورشد. یار در خانه و ما گرد جهان می گردیم!
این نوع نگاه به یك پدیده مدرن و امروزی كاملا از سر ضعف و استیصال است .به عنوان یك شاهد تاریخی نظرجناب یحیی زاده كه خود از علما هستند را به دوران طلایی تمدن اسلامی در قرون چهارم و پنجم قمری ارجاع می دهم واز ایشان سئوال می كنم كه آیا راز سیادت آن روز مسلمانان بر جهان را می دانند؟ جوابش ساده است آن روز مسلمانان به اندیشه ها و فلسفه های جدید كه به واسطه ترجمه متون یونانی به سرزمین های اسلامی وارد شد و افكار الحادی نیز در آن ها به چشم می خورد ، نه تنها نسبت سگ هار ندادند بلكه با خوش آمد گویی به آن ها و هضم خردمندانه و نقادانه اش بنیان شكوهمند تمدن اسلامی را پی ریختند.
جناب نماینده ، شما وقتی می فرمایید اینترنت رها شده همان سگ هار است می توان نتیجه گرفت كه از منظر اندیشه شما اینترنت رها نشده «سگ معمولی» است و اما از این نیز می توان نتیجه گرفت كه اساسا شما با اصل اینترنت میانه خوشی ندارید و این هراس از برخورد با پدیده های مدرن دقیقا همان هراسی است كه مسلمانان عصر طلایی تمدن اسلامی بر آن فائق آمدند وتا این هراس باقیست هر پدیده مدرنی همچون حیوان مخوفی بر ما جلوه خواهد كرد.
ایشان در جایی دیگر ازعنوان اقتصاد فرهنگ انتقاد كرده اند ودرست چند سطر بعد با فراموش كردن انتقادشان، از دولت نهم به واسطه آنكه بودجه مساجدومصلی ها.... را چند برابركرده است فراوان تشكر نموده اند. این گونه حرف زدن از آْنجا ناشی می شود كه متاسفانه خیالمان از بابت درآمدهای سرشار نفت راحت است و قرار است به هنرمندان و فرهنگ سازان متعهد و مورد تائید از آن خزانه باد آورده حاتم طایی وار پولا ارزانی كنیم تا فرهنگ سازی كنند غافل از اینكه دولتی كردن فرهنگ و هنر یعنی وداع با آن دو عزیز. و قتی هنرمند رگ گردنش را در دستان دولت ها ببیند فرهنگش هم قالبی و از سر انجام وظیفه می شود.حقیقت ایا است كه تا ساز و كار اقتصادی جامعه فرهنگی و هنری كشورمان از دولت ها جدا نشود ، انتظارتولید فرهگی كه جوانان امروز را بس آید و چنین استقبال گرمی از ماهواره ها ننمایند اندكی عبث است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025