یحیی زاده :اینترنت مانند سگ هار میباشد
یزدفردا -ایسنا: «سیدجلال یحیی زاده» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به شدت از وضعیت فرهنگ کشور و سیاستگذاری در این بخش انتقاد کرد و اینترنت را به «سگ هار»ی تعبیر کرد که رهایش کردیم و هم اینک می خواهیم مهارش کنیم.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در جلسه هفتگی انصار حزب الله به موازی کاری در امر سیاستگذاری بخش فرهنگ کشور به عنوان یک مانع در این رابطه اشاره کرد و گفت؛ «ما یک مدیر مجرب، کارکشته و ورزیده در بخش فرهنگ نداریم. بعضاً می بینیم که در متولیان و مسوولان دستگاه های فرهنگی، شخصی که واقعاً فرهنگی باشد، نیست.»
وی افزود؛ «برخی دستگاه های ما متولی فرهنگی ندارند؛ مثلاً چه کسی مسوول اینترنت و ماهواره در کشور است؟ امروزه 17 هزار کانال ماهواره یی در دنیا قابل رویت است که با هزینه یی اندک می توان سه هزار کانال را دید.این یعنی همه بافت ها و یافته ها با فشارهایی که توسط ماهواره صورت می گیرد، نابود شود.»
وی به وبلاگ ها اشاره کرد و گفت؛ «اگر روزنامه یی مطلب نامناسبی بنویسد می توان از آن شکایت کرد و جلوی آن را گرفت ولی دیده می شود در برخی از وبلاگ ها مطالبی نوشته می شود که از ابتدا تا انتهای آن توهین به مبانی نظام و اسلام است. آیا نباید جلوی آن را گرفت و کسی متولی این امر باشد؟»
وی با اشاره به مسائل فقهی در بحث های فرهنگی تصریح کرد؛ «مثلاً در مورد موسیقی بحث ها و فتواهای مختلفی مطرح می شود و برخی افراد سوءاستفاده جو نیز فتوای شاذ یک نفر را می چسبند در حالی که مرجع و رهبر جامعه مشخص است.»
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برخی دیگر از مشکلات عرصه فرهنگ را نیز مشکلات حقوقی عنوان کرد و افزود؛ «گاهی می بینیم قانونی در ارتباط با فرهنگ وجود دارد و مصوبه یی هم مغایر با آن آمده است که در این موارد می توان به هر کدام از آنها استناد کرد و این مشکل ساز است.»
وی اضافه کرد؛ «با وجود تلاش های انجام شده در مجلس برخی قوانینی که وضع می کنیم، قابلیت اجرایی ندارد. مثلاً در مجلس هفتم مساله مدل لباس را به شکل یک قانون درآوردیم که این یکی از افتخارات مجلس هفتم است، ولی همین قانون بیشتر حالت تشویقی دارد و به نوعی ایجاب غیرالزام است.»
وی با بیان اینکه «برخی مشکلات فرهنگ ناشی از تحولات بین الملل است» به مساله دسترسی آسان به اینترنت اشاره کرد و گفت؛ «در این زمینه تعبیری وجود دارد مبنی بر اینکه اینترنت مانند سگ هاری است که رهایش کردیم و حالا می خواهیم مهارش کنیم. ما باید ببینیم در این بخش از نظر کیفی و محتوایی چه کار کرده ایم؟ نکته دیگر اینکه گاهی وظیفه برخی دستگاه ها در زمینه فرهنگ مشخص نیست و متاسفانه در بسیاری مواقع هم نظارت درستی وجود ندارد.»
یحیی زاده به دو مساله جهانی شدن فرهنگ و تجاری شدن آن به عنوان دیگر موانع عرصه فرهنگ اشاره کرد و افزود؛ فرهنگ، امروزه یک حالت جهانی پیدا کرده و با مبانی ما هم مشکلاتی ایجاد کرده است. گاهی اوقات می بینیم که فرهنگ تجاری شده است و مثلاً گفته می شود باید ببینیم سهم فرهنگ در اقتصاد چقدر است؟ این به معنی نشناختن انقلاب و فرهنگ امام و رهبری است چراکه نباید به دنبال کاسبکاری در زمینه فرهنگ باشیم.
وی با تاکید بر اینکه «یکی از کارهایی که باید انجام شود این است که فرهنگ به یک مطالبه عمومی تبدیل شود»، خاطرنشان کرد؛ در حال حاضر تنور انتخابات ریاست جمهوری هم داغ شده است و باید از کسانی که می آیند پرسید که برای بخش فرهنگ چه راهکارهایی دارند. این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با ابراز تاسف از رواج آنچه «عرفان های وارداتی» می خواند، اظهار کرد؛ عرفان های وارداتی حتی برخی از مداحان ما را هم به خود جذب کرده است و گاهی انسان می شنود که فلان مداح هم تحت تاثیر عرفان های نادرست و وارداتی قرار گرفته است.
وی با حمایت از جهت گیری های فرهنگی دولت نهم ادامه داد؛ «در NGO ها و تشکل های غیردولتی می دیدیم که گاهی گروه ها و گروهک هایی درست شده اند برای اینکه سیاست هایی که برخی دولت ها دنبال می کردند را پیگیری و دنبال کنند. NGO یک فرصت است ولی به شرط آنکه واقعاً NGO باشد.»
یحیی زاده افزود؛ در بخش قرآنی تا سه، چهار سال پیش نیم میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده بود، در حالی که اکنون نزدیک به 15 ، 16 میلیارد تومان با رویکردی مناسب به این بخش اختصاص داده شده است. بودجه مساجد و مصلاها نیز قبلاً چیز چندانی نبود، ولی همین امسال 135 تا 136 میلیارد تومان برای کمک به مساجد اختصاص داده شده است، در حالی که تا پیش از این حتی یک ریال هم نبود. بودجه بخش فرهنگ که پیشتر کمتر از دو درصد بود، اکنون به چهار و نیم درصد کل بودجه کشور رسیده است و از همه اینها مهم تر، نگاه کیفی در این مقولات است که باید در این زمینه به شدت از دولت تشکر کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در ارزیابی از مساله بازسازی گلزار شهدا در کشور پاسخ داد؛ برخی از خانواده های شهدا هم نسبت به این مساله ابراز نگرانی کردند. البته من از جزئیات این طرح مطلع نیستم، ولی متولیان دستگاه بنیاد شهید باید بدانند متولیان گلزار شهدا خانواده های آنها هستند و رضایت آنان باید جلب شود.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا ساده زیستی در بین نمایندگان مجلس کم شده است، گفت؛ اصولاً ساده زیستی در جاهای مختلف کشور کم شده است البته نمایندگان مجلس عموماً انسان های ساده زیستی هستند ولی گاهی هم این مسائل پیش می آید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سوالی درباره سرانجام مساله استیضاح وزیر کشور گفت؛ بحث استیضاح آقای کردان در مجلس مطرح شد و خود من هم با وجود آنکه معمولاً استیضاح ها را امضا نمی کنم، این بار امضا کردم. فکر می کنم به عنوان حمایت از رئیس جمهور باید این کار انجام شود تا سلب اعتماد نشود و خدایی نکرده در انتخابات آینده به خاطر این قضیه مسائلی پیش نیاید.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025