- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
۹ افسانه یا تصور اشتباه در مورد مراقبت از پوست
پرینت
بخش عمده ای از محصولات یا درمان های مربوط به پوست بیشتر اوقات همراه با هوچی گری است. آنابل رابرتسون این ۹ تصور غلط را گردآوری کرده سپس با متخصصان بیماری های پوستی در میان گذاشته است همچنین خانم دکتر لویسه چانگ فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد و دانشکده پزشکی نیویورک نیز این مطالب گردآوری شده را از لحاظ تخصصی مرور کرده تا با اطلاعات جاری پزشکی منافات نداشته باشد. خانم دکتر چانگ مطالب سایت WebMD را از لحاظ پزشکی مرور می کند.
▪ تصور اشتباه اول:
می گویند برنزه کردن پوست هیچ اشکالی ندارد به خصوص اگر محفظه مخصوص برنزه شدن محتوی اشعه فرابنفش از نوع B نباشد. همه ما می دانیم که برنزه کردن پوست ناسالم و یکی از دلایل ایجاد سرطان پوست همچنین پیر و چروکیده شدن زودهنگام پوست است. در حال حاضر بسیاری از شرکت ها مدعی هستند آن بخش مضر از پرتوها به خصوص فرابنفش نوع B را که عامل اصلی آفتاب سوختگی است به کمک فیلترها و صافی های مخصوص حذف می کنند اما دکتر جنی کیم استادیار پزشکی دانشکده پزشکی دیوید گیفن دانشگاه کالیفرنیا می گوید هر چقدر هم از فیلتر استفاده شود دلیل اصلی برنزه شدن پوست در معرض قرار گرفتن آن با پرتوهای فرابنفش است و این اشعه به اعماق پوست نفوذ می کند و پیرشدگی زودرس و حتی سرطان را به دنبال دارد.
▪ تصور اشتباه دوم:
هرچه عدد SPF روی مواد آرایشی بالاتر باشد بهتر می تواند از پوست محافظت کند. سه نوع اشعه یووی یا فرابنفش وجود دارد که با سه حرف A، B و C مشخص می شوند. نوع A از همه نافذتر است و رنگدانه های پوست را تغییر داده و باعث اصلی برنزه شدن است. نوع B دلیل اصلی آفتاب سوختگی است اما هر دو نوع می تواند به ماده وراثتی انسان یعنی DNA لطمه وارد کند و پیری و چروکیدگی زودرس ایجاد کند. نوع C جذب جو زمین می شود و به انسان نمی رسد. عدد SPF میزان محافظت در برابر اشعه یووی از نوع B را مشخص می کند اما اگر مواد آرایشی محتوی دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی هم باشد در آن صورت نوع A را هم جذب می کند. عملکرد بهتر هم به وجود موادی از قبیل مکسوریل، اکسی بنزون، یا اووبنزون بستگی دارد. با این وصف مواد آرایشی مانع رسیدن اشعه یووی به اعماق پوست به طور کامل نیست.
▪ تصور اشتباه سوم:
در روز ابری نیازی به محافظت در برابر اشعه یووی نیست. حتی در روز ابری هم پوست انسان از خطر اشعه فرابنفش در امان نیست و نیاز به مراقبت دارد. مواد آرایشی هم شما را اشتباه نیندازد چون سازندگان مواد آرایشی مدعی هستند که محصولاتشان محتوی مواد جذب کننده یووی است و محصولات خود را با اعداد مختلف SPF به فروش می رسانند اما به خاطر داشته باشید که مواد آرایشی جلوی اشعه یووی را نمی گیرند. دکتر لسلی بومان مدیر گروه مواد آرایشی دانشگاه میامی و نویسنده کتاب راه حلی برای تعیین نوع پوست می گوید حداقل باید ۱۴ تا ۱۵ برابر آنچه یک فرد عادی برای آرایش استفاده می کند باید به صورت مالیده شود تا اثر ضدیووی داشته باشد.
▪ تصور اشتباه چهارم:
مالیدن صابون به صورت باعث سلامت پوست و جلوگیری از بروز جوش در صورت می شود. دکتر ساندی جانسون متخصص پوست شاغل در گروه بیماری های پوستی در فورت اسمیت می گوید: «اتفاقاً برعکس زدودن چربی پوست و بردن یک لایه از سطح پوست هم موجب کاهش میزان محافظت از پوست می شود و هم باعث افزایش احتمال آفتاب سوختگی و بروز بثورات جلدی می شود.» به نظر وی بهتر است پوست صورت با ملایمت شسته شود و بد نیست که از مواد مرطوب کننده یا کرم های ضدآفتاب استفاده شود.
▪ تصور اشتباه پنجم:
وقتی جوش صورت چرکی می شود بهتر است چرک را از پوست خارج کرد. ساندی جانسون در این باره هم می گوید: وقتی با فشار چرک را از پوست خارج می کنید در ظاهر از شر آن خلاص می شوید غافل از این که بخشی از این چرک به لایه های عمیق تر پوست رخنه می کند. هر چه این چرک به لایه های عمیق تر می رود واکنش های التهابی پوست را تشدید می کند برای همین چند روز بعد دوباره جوش های جدید سربرمی آورد.
▪ تصور اشتباه ششم:
microdermabrasion برای مراقبت از پوست مناسب است. بومان می گوید استفاده از آن به تمام معنی هدر دادن پول است.
▪ تصور اشتباه هفتم:
محصولات گران تر بهترند. مواد اولیه سازنده بسیاری از محصولات با هم مشابهند. دکتر کیم می گوید اگر می خواهید پول به بسته بندی بهتر یا بوی مطبوع تر یا احساس خوشایندتر بدهید این بستگی به ذائقه شما دارد والا لزوماً گران تر به معنی بهتر نیست.
▪ تصور اشتباه هشتم:
محصولات ضدچروک پوست می توانند چروک پوست را از بین ببرند. اکثر این مواد فقط با هیدراته کردن پوست باعث نشاط و شادابی موقت پوست می شوند. بنابراین به دام هوچی گری نیفتید. فقط رتینول و ترتینوئین تا حدودی مؤثرند اما معجزه آسا هم نیستند.
▪ تصور اشتباه نهم:
اشعه لیزر می تواند فرد را ۲۰ سال جوان کند البته روزبه روز خواص استفاده از لیزر آشکارتر می شود و تا حدودی در برداشتن لکه ها و خال ها به کار می آید. گاهی حتی در فعال کردن کولاژن پوست مؤثرند و عوارض جانبی کمتری دارند اما بهتر است واقع بین باشید و به دام هوچی گری نیفتید، لیزر انسان را جوان تر نمی کند.
منبع: WebMD
منبع : روزنامه سرمایه
http://www.yazdfarda.com/news/af/128105/
برچسب ها
اخبار مرتبط
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
- هیچ نظری موجود نیست
جمعه 03,ژانویه,2025