مشروح سخنان وزير ارشاد در نشست‌خبري شانزدهمين نمايشگاه قرآن؛ :معاونت‌هاي وزارت ارشاد براي تشكيل معاونت قرآني ادغام مي‌شوند

یزد فردا:وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين‌كه در قانون مديريت خدمات كشوري آنچه كه براي اين وزارتخانه‌ پيش‌بيني شده حداكثر 5 معاونت است، گفت: شايد ما به اعتبار اهميت قرآن به گونه‌اي بعضي از معاونت‌هاي اين وزارت را ادغام كنيم، تا معاونت قرآني تشكيل شود.


به گزارش خبرنگار فارس، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشست خبري افتتاحيه شانزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن در جمع خبرنگاران رسانه‌هاي داخلي و خارجي اظهار داشت: در مورد حال و هواي ماه رمضان همه ما تصوير يكساني در ذهن و دل داريم. در يك توصيف مي‌توان فضاي رمضان را نزهت‌گاه و تفرج‌گاه اهل انس و معرفت با كلام الهي فرض كرد. روزها و شب‌هاي ماه مبارك اين خصوصيت را دارد كه انسان به صورت طبيعي يك معنويت هديه شده از جانب آسمان را بر روي زمين تجربه مي‌كند و هركس به فراخور حال خود مي‌تواند از آن روزها بهره‌مند شود.
وي ادامه داد: در اين ماه بسياري از مناسبات و محاسبات جامعه اسلامي تغيير مي‌كند. اين ماه با رشد انسانيت به كاهش رذيلت‌ها منجر مي‌شود. گزارش‌هاي ارائه شده مقامات قضايي نشان مي‌دهد كه جرم و جنايت در اين ماه به صورت محسوس كاهش يافته است. اين فرصت يك موقعيت مناسب را در اختيار ما قرار مي‌دهد تا يك بهره نظام يافته از ماه مبارك ببريم.
وزير ارشاد بيان داشت: وزارت ارشاد از سال‌ها قبل متكفل بخشي از برنامه‌هاي مؤمنان در ليالي رمضان شده است. امسال شانزدهمين دوره نمايشگاه بين المللي قرآن كريم را در ماه قرآن برپا مي‌كنيم. قطعا براي ما هم اين امر پذيرفته شده است كه هرگز نبايد امروز ما مساوي يا كمتر از روز قبل باشد. اگر بنا باشد نمايشگاه قرآن دوره شانزدهم مانند دوره پانزدهم باشد و يا حتي چيزي هم كم داشته باشد خسارت و گزند بزرگي به همه ما مي‌رسد.
«صفار هرندي» افزود: بخش عمده توفيقات به افزايش كيفيت نمايشگاه نسبت به نمايشگاه سال پيش مربوط مي‌شود. در نمايشگاه‌ها كارهايي است كه هر سال تكرار مي‌شود، اما اتفاقي كه مي‌تواند مخاطب را جذب كند مناسبات جديد و برنامه‌هاي جديد و تازه است و بايد حاوي تحول، نوآوري در مجموعه باشد و بتواند جاذبه‌هايي را فراهم كند. برنامه‌هاي پيش‌بيني شده امسال از بعضي جهات مشابه سال‌هاي قبل است ولي از نظر كمي و كيفي تقويت شده است.
صفار هرندي پس از آن به ذكر نمونه‌هايي از كارهاي در دست تدارك اشاره كرد و آنها را اين‌گونه برشمرد: امسال اولين باري است كه نمايشگاه پيش از ماه مبارك آغاز مي‌شود و ما قصد داريم اين كار را در سال آينده هم انجام دهيم تا در نقطه كمال، نمايشگاه را از نيمه شعبان به مدت يك ماه برگزار كنيم. ما اگر حتي هر سال بتوانيم سه روز نمايشگاه را به جلو بكشيم اين مسئله به زودي عملي خواهد شد. نكته ديگر ساعات بازديد از نمايشگاه بود كه بايد در آن تجديدنظر مي كرديم.
اين مقام مسئول افزود: امسال و سال‌هاي بعد نمايشگاه در بحبوحه تابستان برگزار مي شود و مردم روزه‌دار وقت و توانايي جسمي محدودتري را براي شركت پيش از افطار در نمايشگاه خواهند داشت در نتيجه ما تصميم گرفتيم عمده زمان بازديد از نمايشگاه را به زمان بعد از افطار منتقل كنيم و نتيجه آن شد كه از ساعت 15 تا 24 به تصويب رسيد. اميدواريم كه دوستان و همكاران‌مان در مصلي و ديگر سرويس دهندگان متقاعد شوند تا نمايشگاه تا ساعت 24 داير باشد.
وي گفت: از برنامه‌هاي خوب امسال اين است كه نمايشگاه از حالت نمايشگاهي به سمت جشنواره بين‌المللي تغيير رويكرد داده و ديگر به صورت ناظر به محتوا عمل مي‌كند يعني به تعميق آگاهي و معرفت افراد اهميت بسيار مي‌دهيم كه اين امر تا حد زيادي محقق شده است. امسال در بخش پژوهش بسيار قوي‌تر و وسيع‌تر از سال‌هاي گذشته شاهد حضور پژوهشگران قرآني خواهيم بود.
وزير ارشاد اظهار داشت: در اين نمايشگاه ما باب مشاوره و پاسخ به سوالات ديني و قرآني را گذاشتيم. خدماتي چون منبع شناسي و پيشينه شناسي منابع قرآني و مشاوره را خواهيم داشت. از ديگر فعاليت‌هاي اين نمايشگاه مي‌توان به ارائه بيش از دو هزار منتخب از پژوهش‌هاي قرآني، ارائه يك هزار مقاله قرآني و چهل نشست قرآن پژوهي اشاره كرد. پايگاه‌هاي ونرم‌افزارهاي پژوهشي عرصه فعاليت‌هاي قرآني را هم امسال در نمايشگاه قرآني گنجانده‌ايم.
اين مقام مسئول بيان داشت: بخش مشاوره احكام كه در سال‌هاي پيش مورد استقبال قرار گرفت امسال در نمايشگاه توسعه مي‌يابد در خلال نمايشگاه 10 نشست علمي با حضور اساتيد كارشناسان و قرآن پژوهان برجسته برگزار خواهد كرد. گفتني است كه دفاعيه 5 رساله كارشناسي ارشد و دكتري را در محل نمايشگاه خواهيم داشت. ارائه پايان‌نامه‌هاي برتر انتخاب نشريات قرآني برتر و تجليل از پژوهشگران برجسته قرآن از كارهاي ديگر اين دوره است.
وي ادامه داد: بخش نوآوري قرآني در دانشگاه‌ها موضوع ديگري است كه تازگي دارد. در نمايشگاه امسال بخش نشر الكترونيك قرآني را توسعه مي‌دهيم. امسال ما حضور سه مؤسسه فعال خارجي كه به توليد نرم افزارهاي ديني دست زده‌اند را در برنامه داريم. مراسم نمايشگاه روي شبكه اينترنت به سه زبان عربي، فارسي و انگليسي قابل مشاهده است. از ديگر فعاليت‌ها مي‌توان به كلاس‌هاي آموزش وبلاگ نويسي قرآني اشاره كرد.
صفار تصريح كرد: در نمايشگاه امسال هر ناشر فقط كتاب‌هاي خود را عرضه خواهد كرد. ناشران منتخب براي شركت در اين دوره 190 ناشر هستند كه در ميان آنها 5 ناشر خارجي هم ديده مي‌شود. امسال 21 كشور توسط رايزني‌هاي فرهنگي ايران در آن كشورها شناخته شده و در اين دوره از نمايشگاه شركت مي‌كنند. وي گفت: بخش ويژه‌اي را براي الفت خانواده‌ها با قرآن در نظر گرفتيم. در بخش جلوه‌هاي قرآن در ادب فارسي امسال 15 شب شعر در نظر گرفته شده است. تدوين دو كتاب داستان‌هاي قرآني را نيز مدنظر داده. تصوير سازي داستان‌هاي قرآن به صورت روزانه 5 كارگاه نقد كتاب قرآني نيز امسال برگزار خواهد شد.امسال با توجه به سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي فرصت را مغتنم شمرديم تا دين خود را به انقلاب ادا كنيم از اين جهت بخش ويژه سي سالگي انقلاب را در نظر گرفتيم.
همچنين محمدحسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پس از نشست خبري افتتاحيه شانزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن به سوالات اصحاب رسانه پاسخ داد. وي در پاسخ به سوالي مبني بر برگزاري نشست‌هاي قرائت قرآن در اين دوره نمايشگاه بيان داشت: امسال ما محفل انس با قاريان و قرائت روزانه قرآن را داريم و براي دانشگاهيان هم محفل انس قاريان دانشگاهي پيش بيني شده است.
وزير ارشاد در پاسخ به كاستي فعاليت‌هاي سينمايي مرتبط با قرآن اظهار داشت: در مورد فعاليت‌هاي نمايشگاهي و سينمايي در مقولات قرآني بايد بدانيم كه ساخت فيلم‌هاي زندگي انبياء هزينه و سرمايه سنگيني را مي‌طلبد و به اين دليل خيلي از تهيه كنندگان خصوصي اين كار را انجام نمي دهند و سرمايه گذاري در اين حوزه بايد از طرف دولت باشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر فيلم «ملك سليمان» اثر شهريار بحراني در حال فيلمبرداري است كه اميدواريم تا جشنواره فيلم فجر امسال آماده اكران شود. اين كار مي‌تواند مقدمه ورود معنادارتر هنرمندان به داستان‌هاي قرآني باشد. من رد نگاه قرآني را در فيلم‌هاي سال گذشته مي‌توانم ببينم. منظور از فيلم قرآني اين نيست كه كسي داستان زندگي انبياء را بيان كند، بلكه آثاري كه به مقولات اجتماعي با يك نگاه و نيت قرآني هم مي‌پردازد اثر قرآني است. ما در جهت حمايت از اين نوع نگاه وعده حمايت از فيلمنامه‌نويسان و كارگردانان را مي‌دهيم.
وزير ارشاد در پاسخ به طرح ايجاد معاونت قرآني در وزارت ارشاد تصريح كرد: از همان ابتداي حضور در دولت تمايل و گرايش ما به اين بود كه به هر ترتيبي كه شده معاونت قرآني را راه بيندازيم. در قانون مديريت خدمات كشوري آنچه كه براي وزارتخانه‌اي مانند ما پيش‌بيني شده حداكثر 5 معاونت است. در حالي كه ما در حال حاضر حداقل نياز به 7 معاونت داريم كه تا كنون 6 معاونت آن محقق شده است يعني ما بايد يك يا دو معاونت را كم كنيم در صورتي كه مي‌خواهيم يكي هم اضافه كنيم. اين يك محدوديت است و بايد براي آن مشورت كرد، شايد ما به اعتبار اهميت قرآن به گونه‌اي معاونت‌هاي وزارت را ادغام كنيم، تا معاونت قرآني تشكيل شود. اينها همه به صورت ايده است كه در معاونت برنامه‌ريزي در حال تعقيب و پژوهش است.
وي در پاسخ به ميزان افزايش بودجه فعاليت‌هاي قرآني گفت: من كليت بودجه قرآني را در بدو شروع به كار ما در دولت در سال 84 ، 640 ميليون تومان بوده است كه امروز اين رقم به ميلياردها تومان رسيده. پس از كاهش يافتن بعد از مصوبه مجلس هفتم حدود 15 ميليارد تومان بودجه داشتيم و چه در شكلي كه ما پيشنهاد داديم كه 24 ميليارد تومان است. كه اصلا قابل قياس با بودجه سابق قرآني در دولت نيست. و همين امر نشانگر هدف دولت نهم در ترويج فرهنگ قرآني است. ما براي فعاليت نمايشگاهي امسال رقمي كه فعلا پيش بيني كرديم و ممكن است افزايش پيدا كند دو ميليارد و 700 ميليون تومان است و فعاليت‌هاي ديگرمان را بالغ بر 12 ميليارد تومان هزينه دربرداشته و اميدواريم در پايان سال اين رقم را افزايش دهيم.
یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا